Citations63203627

:: دوره 21، شماره 1 - ( فروردین 1392 ) ::
فاطمه چتری پور* 1، ستار کیخاونی ، علی صیدخانی نهال
1- ، fchatripor@yahoo.com
مقدمه: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که خودکشی و افسردگی از مهم ترین معضلات بهداشت روانی در بین جوامع می باشند. لذا این پژوهش با هدف مقایسه افکار خودکشی و افسردگی در افراد اقدام کننده به خودکشی و افراد سالم در استان ایلام انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع علّی مقایسه ای و بر حسب نوع استفاده از نتایج، کاربردی است. نمونه شامل 50 فرد اقدام کننده به خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان های امام خمینی(ره)، مصطفی خمینی و بیمارستان طالقانی شهر ایلام و 50 نفر افراد سالم(غیر افسرده و غیر خودکشی کننده) می باشد که افراد گروه مورد با نمونه گیری در دسترس و افراد گروه شاهد با روش خوشه ای انتخاب شدند و با مقیاس های افسردگی بک و افکار خودکشی بک مورد اندازه گیری قرار گرفتند. داده های به دست آمده از مقیاس های مذکور با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و تی تست و به کمک نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند. یافته های پژوهش: در این مطالعه در گروه مردان 8/54 افراد مجرد و 2/45 افراد متاهل و در گروه زنان 69 درصد افراد مجرد و 31 درصد افراد متاهل شرکت داشتند. در گروه سالم توزیع نمونه های مورد مطالعه برحسب سن نشان داد که در گروه مردان بیشترین درصد در افراد سالم و در افراد اقدام کننده به خودکشی مربوط به 23 تا 30 ساله می باشد(50 درصد) و در گروه زنان بیشترین درصد مربوط به 16 تا 22 ساله می باشد(7/56). نتایج بررسی بین متغیرهای افسردگی و افکار خودکشی نشان داد که بین میزان افسردگی در افراد اقدام کننده به خودکشی و افراد سالم تفاوت معنی دار وجود دارد.(P=0.000) و هم چنین بین افکار خودکشی و میزان افسردگی در افراد اقدام کننده به خودکشی رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت.(r=079, P=0.000) بحث و نتیجه گیری: یافته های این مطالعه تفاوت میزان افسردگی و افکار خودکشی را در دو گروه مورد مطالعه تائید می کند. بنا بر این جهت حفظ و ارتقاء بهداشت روانی، باید به نقش اثربخشی این متغیرها توجه شده و در آزمون های غربالگری و پایش سلامت روانی مدنظر قرار گیرند. پیشنهاد می شود تحقیقات جامعی در زمینه افسردگی و افکار خودکشی در بین جمعیت جوان صورت گیرد و به نقش پیش بینی کنندگی افسردگی و افکار خودکشی به عنوان عوامل خطر برای اقدام به خودکشی و به منظور پیش گیری از این معضل اجتماعی توجه شود.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، افکار خودکشی، اقدام به خودکشی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1392/2/29 | پذیرش: 1392/6/10 | انتشار: 1392/6/10

Chatripor F, Kikhavani S, Seidkhaninahal A. Depression Among the Suicide Committed Comparison Between Suicidal Thoughts and Depression Among the Suicide Committed and Healthy Individuals Among Ilam Province People Between 2011 and 2012. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (1) :47-53