مطالعه مروری خواص شیمیایی و شاخصهای غذایی روغن بنه در مقایسه با روغنهای زیتون، آفتابگردان و کانولا. استفادههای سنتی مردم ایلام از فراوردههای درخت بنه
|
محمد سلیمان بیگی* 1، زینب ارزه گر2 |
1- دانشگاه ایلام ، soleimanbeigi@yahoo.com 2- دانشگاه ایلام |
|
چکیده: (12416 مشاهده) |
بنه یک میوه روغنی است که کاربردهای دارویی، غذایی و صنعتی فراوانی از آن گزارش شده است. از دیر باز این میوه توسط مردم استان ایلام به صورت های دارویی و خوراکی مصرف شده است. در این تحقیق ضمن بررسی مصارف سنتی و عمومی آن بین ایلامیان، ویژگی های شیمیایی و خواص تثبیت شده آن از نظر علمی بررسی شده است. همچنین سعی گردیده است که فاکتورهای مؤثر روغن بنه با سایر روغن های شناخته شده خوراکی مقایسه گردند. |
|
واژههای کلیدی: روغن بنه، اسیدهای چرب بنه، روغن زیتون، امگا-3، وه نه ووشک، مصارف سنتی بنه |
|
متن کامل [PDF 574 kb]
(12215 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیوشیمی وتغذیه دریافت: 1391/12/8 | پذیرش: 1392/8/1 | انتشار: 1392/8/1
|
|
|
|