[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 25، شماره 5 - ( 10-1396 ) ::
جلد 25 شماره 5 صفحات 154-160 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خواص ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی برروی باکتری های پاتوژن جدا شده ازعفونت های بیمارستانی
یاسر نوظهور 1، محمد حسن رسولی فرد2، ناهیده قهرمانی گرمی3
1- گروه دام پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، yasar_nozohour@yahoo.com
2- گروه آموزشی بهداشت مواد غذایی و آبزیان، واحد تبریز،دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
3- گروه پرستاری ، واحد اربیل ، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
چکیده:   (347 مشاهده)
مقدمه : استفاده از خواص ضد میکروبی گیاهان دارویی می تواند مشکلات رایج در استفاده از آنتی بیوتیک ها را بر طرف کند.  هدف از انجام  این مطالعه، ارزیابی خواص ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی بر روی باکتری های جداشده از عفونت بیمارستانی می باشد.
مواد و روش ها : در این مطاله تجربی اسانس پونه کوهی با استفاده از دستگاه کلونجر تهیه گردید و  سپس فعالیت ضد باکتریایی به روش انتشار در آگار جهت انجام آزمایش حساسیت میکروبی  و از روش رقت  لوله ای جهت  تعیین  حداقل غلظت ممانعت از رشد  ( MIC )  Minimum Inhibitory Concentration  و حداقل غلظت باکتری کشی ( MBC)  Minimum Bactericidal Concentration به طور جدا گانه استفاده گردید.
یافته های پژوهشآزمایش حساسیت میکروبی در موردآنتی بیوتیک های استاندارد تترا سایکلین و آمیکاسین و نیز دیسک آغشته به اسانس پونه کوهی نشان داد که قطر منطقه عدم رشد ایجادشده توسط این ترکیب در مورد 4 جدایه ای مورد آزمایش بزرگ تر و در مورد اشریشیا کلی وکلبسیلا نومونیا این اختلاف اندازه معنی داری) 5 0/0P<) بود. هم چنین نتایج حاصل از آزمایشات MIC و MBC  هم مشخص کرد که میزان مهار رشد باکتری توسط اسانس با میزان اسانس موجود در رقت ها رابطه مستقیم دارد و با افزایش میزان اسانس در هر رقت از تعداد کلنی های باکتری بعد از کشت کاسته شده و در رقتی که نشان دهنده  MBC اسانس پونه کوهی  در مورد هر یک از جدایه ها بود، هیچ یک از آن ها اصلاً رشد نکرد.
بحث و نتیجه گیری : نتایج به دست آمده نشان داد  که اسانس پونه کوهی دارای خاصیت ضد باکتریایی می باشد و می تواند به عنوان یک منبع ارزان و در دسترس برای استفاده درمانی در برخی از عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد .به عبارتی می توان از پونه کوهی به عنوان جایگزین مناسب برای انتی بیوتیک های صناعی جهت مقابله با جدایه های مورد آزمایش در نظر گرفته شود
 
واژه‌های کلیدی: ضد باکتریایی، اسانس، پونه کوهی، عفونت های بیمارستانی
متن کامل [PDF 561 kb]   (200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: ۱۳۹۵/۴/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nozohor Y, Rasolifard M H, Ghahremanigermi N. Evaluation of Antibacterial Properties of Oregano Essence on Pathogenic Bacteria Isolated from Hospital Infections . sjimu. 2018; 25 (5) :154-160
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3684-fa.html

نوظهور یاسر، حسن رسولی فرد محمد، قهرمانی گرمی ناهیده. ارزیابی خواص ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی برروی باکتری های پاتوژن جدا شده ازعفونت های بیمارستانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1396; 25 (5) :154-160

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-3684-fa.html



دوره 25، شماره 5 - ( 10-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.29 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647