[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 72-79 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌ هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر باکتری‌ های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی‌موریوم
آسیه امیری1، نجمه جمعه پور 2
1- کارشناس ارشد ایمنی و مواد غذایی گروه ایمنی و مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران
2- کارشناس ارشد میکروب شناسی بالینی گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران ، njomehpour@yahoo.com
چکیده:   (2338 مشاهده)

مقدمه: افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی ‌بیوتیک ‌ها در اکثر باکتری‌ ها منجر به توسعه ترکیب ‌های ضد میکروبی طبیعی شده‌ است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ضد باکتریایی عصاره‌ های هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی برسویه‌ های بیماریزای استاندارد می ‌باشد.

مواد و روش‌ ها: عصاره‌ گیری از گیاهان فوق به روش خیساندن انجام شد. جهت بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاهان فوق بر روی باکتری ‌های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌ سیلین، اشریشیاکلی  O157H7و سالمونلا تیفی‌ موریوم، از روش ‌های رقیق سازی در چاهک، دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن استفاده ‌گردید.

یافته‌ های پژوهش: حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره‌ های آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی ‌سیلین به ترتیب 25، 50 و 25/3 میلی‌ گرم بر میلی‌ لیتر و بر استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی‌ سیلین به ترتیب 25، 25 و 25/3 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر تعیین شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره‌ های زنیان و نعناع فلفلی بر اشریشیاکلی O157H7 به ترتیب 50 و 25 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر اندازه‌ گیری شد در حالی که عصاره آنغوزه هیچ گونه تاثیری بر روی رشد این باکتری نداشت. هم چنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره نعناع فلفلی بر سالمونلا تیفی‌ موریوم 5/12 میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر می ‌باشد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده و در مقایسه با کنترل مثبت استفاده از اسانس ‌ها و عصاره‌ های این گیاهان جهت کنترل رشد باکتری‌ های استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی ‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی موریوم پیشنهاد می ‌شود.

واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلاتیفی‌موریوم، اشریشیاکلی O157H7، زنیان، نعناع فلفلی
متن کامل [PDF 545 kb]   (1471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۹ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri A, Jomehpour N. Evaluation the Effect of Anti bacterial of Ferula assa-foetida L, Carum copticum, Mentha piperita L Hydroalcoholic Extract on Standard Sensitive and Methicillin- Resistant Staphylococcus aureus, Escherichia coli O157H7 and Salmonella typhimurium. sjimu. 2016; 24 (2) :72-79
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2362-fa.html

امیری آسیه، جمعه پور نجمه. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌ هیدروالکلی آنغوزه، زنیان و نعناع فلفلی بر باکتری‌ های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس حساس و مقاوم به متی‌سیلین، اشریشیاکلی O157H7 و سالمونلا تیفی‌موریوم. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1395; 24 (2) :72-79

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-2362-fa.html



دوره 24، شماره 2 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.24 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3727