:: دوره 24، شماره 3 - ( 6-1395 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 17-10 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر چهار هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره یونجه بر میزان کاتپسین S و سیستاتین C دختران دارای کاهش وزن
سارا نصیری سمنانی* 1، فرشته شهیدی2
1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران ، sara.nasiri64@gmail.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
چکیده:   (6129 مشاهده)

مقدمه: همراه با شیوع چاقی، کاهش وزن نیز طی دو دهه گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته که هنوز یکی از شایع ترین اختلالات محسوب می شود. هدف این تحقیق بررسی اثر چهار هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره یونجه بر میزان کاتپسین S و سیستاتین C دختران دارای کاهش وزن می باشد.

مواد و روش ها: تحقیق حاضر بر روی 28 دختر نوجوان دارای کاهش وزن انجام شد. که به طور تصادفی در 4 گروه(هر گروه 7 نفر) شامل گروه تمرین، تمرین-مکمل، کنترل، کنترل-مکمل قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرینات مقاومتی به مدت 4 هفته و 3 روز در هفته که با شدت 60 درصد یک تکرار بیشینه آغاز و در پایان به 80 درصد آن رسید هم چنین گروه های مصرف کننده عصاره یونجه 1 سی سی(به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) مصرف نمودند و خون گیری قبل و بعد از 4 هفته انجام شد.

یافته های پژوهش: میزان غلظت کاتپسین S و سیستاتین C بعد از 4 هفته در گروه های تمرین، تمرین-مکمل و کنترل-مکمل کاهش معنادار یافت(P<0.05) ولی در گروه کنترل این کاهش معنادار نبود(P<0.2).

بحث و نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان می دهد 4 هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره یونجه موجب افزایش وزن، کاهش سطح کاتپسین S و سیستاتین C می شود که در نهایت موجب بهبود ترکیب بدنی می گردند.

واژه‌های کلیدی: کاتپسین S، سیستاتین C، تمرین مقاومتی، دختران جوان
متن کامل [PDF 744 kb]   (2946 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/6/20 | پذیرش: 1394/9/14 | انتشار: 1395/6/7



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( 6-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها