بررسی اختلالات بیوشیمیایی در کودکان مبتلا به تشنج ناشی از تب
جاسم محمدی*
چکیده مقدمه: تشنج ناشی از تب شایع ترین انواع تشنج در کودکان می باشد که اغلب به شکل تونیک کلونیک و با کاهش سطح هوشیاری و از دست دادن وضعیت بدن و انحراف چشم به سمت بالا توأم است و شایع ترین علت تشنج های مقاوم به درمان تلقی می شود که معمولاً با عوارض شدید همراه است. هدف از این تحقیق به شناخت اختلال الکترولیتی زمینه ای به عنوان نوعی ریسک فاکتور در کنترل تشنج بوده است. مواد و روش ها: این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی روی 172 کودک بستری مبتلا به تب تشنج صورت گرفته است. در این مطالعه اقدام به اندازه گیری سدیم، پتاسیم، کلسیم و قندخون شده است. یافته های پژوهش: در بررسی انجام گرفته روی بیماران 35 نفر هیپوناترمی و 2 مورد هیپرناترمی و 135 مورد سدیم نرمال، 8 مورد هیپرکالمی و 8 مورد هیپوکالمی و 156 مورد پتاسیم نرمال، 27 مورد هیپوکلسمی و 11 مورد هیپرکلسمی و 132 مورد کلسیم خون نرمال داشتند. در یک مورد نیز قند خون پایین بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به آمارهای به دست آمده ارتباط معنی داری بین وجود اختلالات الکترولیتی به شکل کاهش یا افزایش در سدیم، پتاسیم یا قندخون و ایجاد تشنج وجود ندارد(05/0P>). بر این اساس، در شرایط بالینی هر کودک با مشکل زمینه ای خاص و تنها در صورتی که بیماران علائم این اختلالات را بروز دهند می توان به اندازه گیری الکترولیت های سرمی اقدام نمود.
واژه‌های کلیدی: : تب و تشنج، اختلال الکترولیتی، قندخون، سرم
دریافت: 1388/4/28 | پذیرش: 1394/1/31 | انتشار: 1394/1/31

mohammadi J. Biochemical Disorders in Children with Febrile Seizure. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2009; 16 (4) :25-31

محمدی جاسم. بررسی اختلالات بیوشیمیایی در کودکان مبتلا به تشنج ناشی از تب. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1387; 16 (4) :25-31