:: دوره 21، شماره 6 - ( آذر ماه 1392 ) ::
ماندنا منصور قناعی1 ، فریبا میربلوک* 2، سیده معصومه میر روشندل1 ، فاطمه سلامت1
1- دانشگاه علوم پزشکی گیلان
2- دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، faribamirblouk@yahoo.com
مقدمه: پارگی پیش از موعد پرده های جنین (PROM ) در 10- 8 درصد حاملگی های ترم رخ می دهد و با طولانی شدن فاصله بین پارگی پرده های جنین و شروع دردهای زایمانی، خطر عفونتهای مادری و نوزادی افزایش می یابد. هدف از این مطالعه مقایسه دو روش میزوپروستول خوراکی و اکسی توسین برای القای زایمان در زنان با PROM و نمره بیشاپ نامناسب است. مواد و روش ها: 240 زن حامله نخست زا با سن حاملگی بالای 36 هفته با پارگی پیش از موعد پرده های جنینی و نمره پیشاب نامناسب برای ورود به این مطالعه انتخاب شدند و به طور تصادفی به 2 گروه (گروه یک: 75 میکروگرم میزوپروستول هر 4 ساعت تا حداکثر 2 دوز و یک سرم رینگر و گروه دوم: mlu/min 2 اکسی توسین وریدی و افزایش mlu/min 2 در هر 10 دقیقه همراه با قرص پلاسبوی خوراکی) تقسیم شدند. یافته های پژوهش: فاصله القا تا زایمان واژینال در گروه میزوپروستول خوراکی بطور معنی داری کوتاه تر از گروه اکسی توسین وریدی بود (02/11 ساعت در برابر 25/12 ساعت) (P= 0.003). همچنین میزان سزارین در گروه میزوپروستول خوراکی کمتر بود و عوارضی مانند تاکی سیستول و هیپراستیمولیشن در دو گروه مشابه بودند. بحث و نتیجه گیری : میزوپروستول خوراکی به عنوان روشی موثر، ایمن و اقتصادی برای القاء زایمان در زنان با حاملگی ترم و پارگی زودرس پرده های جنینی مناسب تر از اکسی توسین وریدی باشد.
واژه‌های کلیدی: میزوپروستول خوراکی، القاء زایمان، پارگی پیش از موعد پرده های جنینی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بخش زنان و زایمان
دریافت: 1391/9/11 | پذیرش: 1392/10/16 | انتشار: 1392/10/21

mansour ghanaee M, mirblok F, mir roshandel M, salamat F. The comparison of two methods of oral misoprostol and intravenous oxytocin for success of labor induction in premature rupture of membrane. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (6) :232-239