[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62733583
h-index2719
i10-index18478
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 91 1391 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 15-8 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و مقایسه روند مصرف رنگ های خوراکی در محصولات قنادی شهر قم در سال های 88-1386
یلدا ارست* 1، مجید محمدیان ، سمیه بهنامی پور ، مهدی اسدی ، زینب راموز ، مهدی نوروزی
1- ، arast@muq.ac.ir
چکیده:   (15220 مشاهده)
مقدمه: استفاده از رنگ های خوراکی در صنعت قنادی نقش به سزایی در ایجاد حس رضایت مصرف کنندگان دارد. با این حال کاربرد رنگ های غیر مجاز اثرات سمی در بدن ایجاد می کنند. این ترکیبات می توانند موجب آلرژی و حتی ایجاد واکنش های منجر به سرطان در بدن شوند. با توجه به عوارض یاد شده و طیف گسترده کاربرد این ترکیبات در محصولات قنادی، هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه روند مصرف رنگ های خوراکی در محصولات قنادی شهر قم در سال های 88-1386 می باشد. مواد و روش ها: فرآورده های قنادی به صورت تصادفی از بین مراکز عرضه محصولات قنادی سطح شهر قم نمونه برداری و مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفت. 342 نمونه در سال 1386، 291 نمونه در سال 1387 و 398 نمونه در سال 1388 مورد بررسی قرار گرفتند. مراحل آنالیز رنگ شامل چربی زدایی از نمونه ها، تخلیص و استخراج رنگ از مواد غذایی محلول در آب، کروماتوگرافی و مرحله تشخیص نوع رنگ انجام گرفت. یافته های پژوهش: بر اساس نتایج مطالعه 6/28 درصد نمونه ها در سال 1386، 9/28 درصد نمونه ها در سال 1387 و 1/28 درصد نمونه ها در سال 1388 حاوی رنگ های غیر مجاز بودند. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان قابل توجهی از نمونه‌ ها در هر سال غیر قابل مصرف می باشند. بالا بودن هزینه، ناپایداری و ارزش رنگی کم رنگ‌ های طبیعی از دلایل کاربرد بیـــشتر رنگ های غیر مجاز می باشد. اما با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه به نظر می رسد که عدم آگاهی کاربران استفاده کننده از عوارض سوء این نوع رنگ ها یکی از مهم ترین دلایل تکرار مصرف این مواد است.
واژه‌های کلیدی: رنگ های مصنوعی، فرآورده های قنادی، کروماتوگرافی
متن کامل [PDF 586 kb]   (3387 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت محیط
دریافت: 1391/8/30 | پذیرش: 1391/12/22 | انتشار: 1391/12/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arast Y, Mohammadian M, Behnamipour S, Asadi M, Ramuz Z, Noruzi M. Evaluation and Comparison of Consumption Trend of Artificial Colors in Different Confectionary Products in the City of Qom in 2007-2009. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2012; 20 (3) :8-15
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-774-fa.html

ارست یلدا، محمدیان مجید، بهنامی پور سمیه، اسدی مهدی، راموز زینب، نوروزی مهدی. بررسی و مقایسه روند مصرف رنگ های خوراکی در محصولات قنادی شهر قم در سال های 88-1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1391; 20 (3) :8-15

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-774-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 91 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4643