[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62733583
h-index2719
i10-index18478
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 29، شماره 5 - ( 9-1400 ) ::
جلد 29 شماره 5 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر نوع حلال بر میزان مواد فنلی، فلاونوئیدی و خواص آنتی‌اکسیدانی برگ پانزده گیاهان دارویی منطقۀ رودان واقع در جنوب ایران
مجیب صالحی بالاشهری* 1، آذر داوری2 ، بهمن فاضلی نسب3
1- گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودان، هرمزگان، ایران ، fazelie58@yahoo.com
2- گروه ژنتیک و تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان، رفسنجان، ایران
3- گروه پژوهشی زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
چکیده:   (2036 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها خواص بیولوژیکی متعددی مانند خاصیت آنتی‌اکسیدانی، به دام انداختن رادیکال‌های آزاد و خاصیت ضدالتهاب دارند. حلال‌های مختلف قابلیت متفاوتی در استخراج مواد فنلی و خواص آنتی‌اکسیدانی دارند؛ بنابراین، در این تحقیق سعی شد ضمن بررسی و مقایسۀ گیاهان گوناگون حوزۀ جنوب کشور از لحاظ محتوای فنلی و خواص آنتی‌اکسیدانی، تأثیر نوع حلال بر موارد یادشده نیز بررسی گردد.
مواد و روش ها: تعداد 15 ژنوتیپ (انجیر معابد، لوز [گارم زنگی]، انجیر، سپستان، شاه‌توت، فالسا، گواوا، انبه 1، انبه 2، اکالیپتوس، جمبو، کنار 1، هندوانۀ ابوجهل، کنار 2، انار) از گیاهان دارویی جنوب کشور، بر اساس دو نوع عصارۀ متانلی و استونی از لحاظ میزان خواص آنتی‌‌‌‌اکسیدانی و مواد فنلی و فلاونوئیدی در طرحی به‌صورت فاکتوریل، در قالب کاملاً تصادفی و در سه تکرار ارزیابی شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار Statistic vol.10 و مقایسۀ میانگین‌‌‌‌ها با استفاده از حداقل تفاوت معنی‌دار (LSD) در سطح احتمال 1 درصد انجام گردید.
یافته‌ها: نتایج تجزیۀ واریانس نشان داد که اثر متقابل گیاه و خواص آنتی‌‌‌‌اکسیدانی (بر اساس DPPH) برای عصارۀ استونی و متانولی، در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار بود. در استفاده از حلال استونی، بیشترین میزان فنل در اکالیپتوس (mg/gFW43/7) و سپس جمبو (mg/gFW52/6)، فلاونوئید در انبه 1(mg/gFW21/23) و سپس لوز (گارم زنگی) (mg/gFW75/18) و اکالیپتوس (mg/gFW36/15) و بیشترین خواص آنتی‌اکسیدانی در گواوا (24/85 درصد) و سپس کنار 1(68/82 درصد) و لوز (گارم زنگی) (31/82 درصد) به‌دست ‌آمد. در استفاده از حلال متانلی، بیشترین میزان فنل از جمبو (mg/gFW82/7) و سپس اکالیپتوس (mg/gFW34/7)، فلاونوئید از لوز (گارم زنگی) و انبه 1(به‌ترتیب mg/gFW46/24 و mg/gFW06/25) و سپس فالسا (mg/gFW07/16) و کنار 1 (mg/gFW51/13) و بیشترین خواص آنتی‌اکسیدانی از لوز (گارم زنگی) (07/82 درصد) و سپس انار (97/78 درصد) و کنار 1 (16/78 درصد) حاصل شد.
بحث و نتیجه‌گیری: حلال استون مؤثرترین حلال در استخراج موادی فنلی و فلاونوئیدی با خاصیت اکسیدانی بالاست و کنار و لوز (گارم زنگی) مؤثرترین گیاهان از لحاظ میزان مواد فنلی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی هستند.
واژه‌های کلیدی: گارم زنگی، جمبو، گواوا، کنار، DPPH
متن کامل [PDF 772 kb]   (776 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1399/10/10 | پذیرش: 1400/4/2 | انتشار: 1400/10/15
فهرست منابع
1. Fazelinasab B, Fooladvand Z. A review on Iranian Carum copticum L. composition and biological activities. European Med Plant 2016; 12: 1-8. doi.10.9734/EJMP/2016/17584
2. Mehrabi AA, Fazelinasab B. Invitro culture of Allium scorodoprasum spp. Rotundum callus induction somatic embryogenesis and direct bulblet formation. Intl J Agri Crop Sci 2012; 4: 1-7.
3. Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods a review. Int J Food Microbiol 2004; 94: 223-53. doi. 10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022
4. Fooladvand Z, Fazelinasab B. Antibacterial activities of stachys Lavandulifolia vahl. extract against eight bacteria. J Herb Drug Int Med 2014; 5: 13-8.
5. Beigomi M, Biabangard A, Rohani R. Evaluation of antimicrobial effects of Rosemary and Withania somnifera methanol extract prepared by ultrasound waveform on Escherichia coli biofilm isolated from urinary tract infection. Mic Environe 2021; 1: 17-25. doi. 10.54458/mev.v1i01.6670
6. Wach A, Pyrzynska K, Biesaga M. Quercetin content in some food and herbal samples. Food Chem 2007; 100: 699-704. doi.10.1016/j.foodchem.2005.10.028
7. Sharma R, Samant S, Sharma P, Devi S. Evaluation of antioxidant activities of Withania somnifera leaves growing in natural habitats of Northwest Himalaya India. J Med Plant Res 2012; 6: 657-61. doi.10.5897/JMPR11.257
8. Shrivastava A, Roy S. Cucurbitaceae a ethnomedicinally important vegetable family. J Med PlantStud 2013; 1: 16-20.
9. Bagchi D, Bagchi M, Stohs SJ, Das DK, Ray SD, Kuszynski CA, et al. Free radicals and grape seed proanthocyanidin extract importance in human health and disease prevention. Toxicology 2000; 148: 187-97. doi.10.1016/S0300-483X(00)00210-9
10. Mirzaei A, Mohammadi J, Mirzaei N, Mirzaei M. The antioxidant capacities and total phenolic contents of some medicinal plants in Iran. J Fasa Uni Med Sci 2011; 1: 160-67.
11. Mathew S, Abraham TE. In vitro antioxidant activity and scavenging effects of Cinnamomum verum leaf extract assayed by different methodologies. Food Chem Toxicol 2006; 44: 198-206. doi.10.1016/j.fct.2005.06.013
12. Sottero B, Leonarduzzi G, Testa G, Gargiulo S, Poli G, Biasi F. Lipid Oxidation Derived Aldehydes and Oxysterols between Health and Disease. European J Lip Sci Technol 2018; 2:1700047. doi.10.1002/ejlt.201700047
13. Jahantigh M, ahmadi H. Analysis of the antimicrobial activity of Ashurak extracts prepared with different solvents on Klebsiella pneumoniae and Shigella dysentery isolated from poultry faeces. Mic Environ2021; 1: 54-62. doi. 10.54458/mev.v1i01.6673
14. Shahraki-Mojahed L, Behzadmehr R, Beigomi Z. Antimicrobial effects of ethanol methanol and ethyl acetate Teucrium polium and Citrullus colocynthis extract on Pseudomonas aeruginosa. Mic Environ2021; 1: 26-32. doi.10.54458/ mev.v1i01.6671
15. Karabulut F, Parray JA, Mir MY. Emerging trends for Harnessing plant metabolome and microbiome for sustainable food production. Mic Environ2021; 1: 33-53 doi. 10.54458/mev.v1i01.6672
16. Parray JA, Ali U, Mir MY, Shameem N. A high throughputs and consistent method for the sampling and isolation of endophytic bacteria allied to high altitude the medicinal plant Arnebia benthamii. Mic Environ 2021; 1: 1-6. doi.10.54458/mev.v1i01.6668
17. Shafi S, Bandh SA, Shameem N. Interpreting proteobacteria diversity through 16S rRNA analysis in Manasbal lake Kashmir. Mic Environ 2021; 1: 7-16. doi. 10.54458/mev.v1i01.6669
18. Saboura A, Ahmadi A, Zeinali A, Parsa M. [Comparison between the contents of phenolic and flavonoid compounds and aerial part antioxidant activity in scutellaria pinnatifida in two NorthIranian populations]. J Rafsanjan Uni Med Sci 2014; 13: 249-66. (Persian)
19. Chang CC, Yang MH, Wen HM, Chern JC. Estimation of total flavonoid content in propolis by two complementary colorimetric methods. J Food Drug Analy 2002; 10: 178-82.
20. Meda A, Lamien CE, Romito M, Millogo J, Nacoulma OG. Determination of the total phenolic flavonoid and proline contents in Burkina Fasan honey as well as their radical scavenging activity. Food Chem 2005; 91: 571-77. doi.10.1016/ j.foodchem.2004.10.006
21. Ebrahimzadeh MA, Hosseinimehr SJ, Hamidinia A, Jafari M. Antioxidant and free radical scavenging activity of Feijoa sallowiana fruits peel and leaves. Pharmacol Online 2008; 1: 7-14.
22. Javed M, Durrani F, Hafeez A, Khan R, Ahmad I. Extract of plant mixture on carcass quality of broiler chicks. Arpn J Agri Biol Sci 2006; 1: 115-21.
23. Stickel F, Schuppan D. Herbal medicine in the treatment of liver diseases. Dig Liv Dis 2007; 39: 293-304.
24. Fazelinasab B, Moshtaghi N, Forouzandeh M. Effect of solvent extraction on phenol flavonoids and antioxidant activity of some Iranian native herbs. Sci J Ilam Uni Med Sci2019; 27: 14-26 doi. 10.29252/sjimu.27.3.14
25. Davarynejad G, Taghizadeh S, Asili J. Effect of different solvents on total phenolic contents and antioxidant activity of Zizyphus jujube Miller Fruits. J Horticul Sci 2017; 31: 158-66. doi. 10.22067/jhorts4.v0i0.47986
26. Fazli R, Nazarnezhad N, Ebrahimzadeh MA. Evaluation of phenols and flavonoids and antioxidant activity of the bark of beech, hornbeam and pine. J Forest Wood Prod2013; 66: 339-42.
27. radiation-processed lamb meat. Food Chem 2007; 100: 451-58. doi. 10.1016/j.foodchem.2005.09.066
28. Elmastas M, Dermirtas I, Isildak O, Aboulenein HY. Antioxidant activity of S carvone isolated from spearmint Mentha spicata L. Fam Lamiaceae. J Liq Chromatograph Rel Technol 2006; 29: 1465-75. doi.10.1080/10826070600674893
29. Fathiazad F, Ahmadiashtiani H, Rezazadeh S, Jamshidi M, Mazandarani M, Khaki A. Study on phenolics and antioxidant activity of some selected plant of Mazandaran province. J Med Plant 2010; 9: 177-83. medicinal properties of mastic. Int J Adv Biol Biomed Res2014; 2: 2155-61.
30. Hadizadeh H, Mohebodini M, Esmaeilpoor B, Chamani E. studies on callus induction and regeneration of medicinal plant chicory Cichorium intybus L. from Leaf and Petiole Explants. J Horticul Sci2015; 29: 621-30. doi.10.22067/ jhorts4.v29i4.32672
31. Fazelinasab B, Masour O, Mehdi A. Estimate of callus induction and volume immature and mature embryo culture and respons to in vitro salt resistance in presence of NaCL and ABA in salt tolerant wheat cultivars. Int Agri Crop Sci 2012; 4: 8-16.
32. Rasouli H, Fazeli-Nasab B. Structural validation and homology modeling of LEA 2 protein in bread wheat. Am Eurasian J Agri Environ Sci 2014; 14: 1044-48. doi. 10.5829/idosi.aejaes.2014.14.10.12424
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.UOZ.REC.1399.008



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

salehi balashahri M, Davari A, Fazeli-Nasab B. Effect of the Solvent Type on Phenolic and Flavonoid Substances and Antioxidant Properties of Leaves of 15 Medicinal Plants in Roodān Region of Southern Iran. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2021; 29 (5) :1-11
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6933-fa.html

صالحی بالاشهری مجیب، داوری آذر، فاضلی نسب بهمن. تأثیر نوع حلال بر میزان مواد فنلی، فلاونوئیدی و خواص آنتی‌اکسیدانی برگ پانزده گیاهان دارویی منطقۀ رودان واقع در جنوب ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1400; 29 (5) :1-11

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6933-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 5 - ( 9-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4643