[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 5 - ( 10-1399 ) ::
جلد 28 شماره 5 صفحات 21-32 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(Eriobutrya japonica Lindl.)
معصومه شعبانی1 ، سمیه رهایی 2، محبوبه زارع3
1- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
2- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران ، s.rahaiee@ausmt.ac.ir
3- گروه گیاهان دارویی، دانشکده گیاهان دارویی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
چکیده:   (97 مشاهده)
مقدمه: در سال های اخیر، روش سنتز زیستی نانوذرات به عنوان یک فرآیند دوست دار محیط زیست، مقرون به صرفه و آسان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطــــالعه، سنتز نانوذرات اکسیدروی به کمک عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(L. Eriobutrya japonica) و بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی آن ها است.
       مواد و روش ها: در ابتدا عصاره آبی هسته ازگیل تهیه شد. سپس میزان فنول و فلاونوئید کل آن مورد سنجش قرار گرفت. بعد از تهیه نانوذرات اکسیدروی توسط عصاره، میزان فعالیت آنتی اکســــیدانی نانوذرات و عصاره توســــط روش رادیکــــال آزاد DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) سنجیده شد. هم چنین، فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوذرات توسط روش انتشار دیسک علیه باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureus و باکتری گرم منفی Escherichia coli تعیین گردید.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که عصاره آبی دارای میزان مشخصی از ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب به میزان mg/g  86/9 و mg/g 27 وزن خشک عصاره است. نانوذرات سنتز شده دارای متوسط اندازه قطر کمتر از 30 نانومتر و پیک جذب برجسته ای در 349 نانومتر بودند. نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و نانوذرات نشان داد که با افزایش غلظت، فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش می یابد. هم چنین، نتایج ضد باکتریایی نشان داد که نانوذرات دارای فعالیت ضد باکتریایی خوبی علیه باکتری S.aureus بوده در حالی که عصاره هیچ گونه فعالیت ضد باکتریایی نداشت.
 بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نانوذرات اکسیدروی سنتزی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی خوبی بوده و امکان کاربرد آن ها در بخش های مختلف مانند محصولات آرایشی-بهداشتی، بسته بندی مواد غذایی و هم چنین به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های سنتزی پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: نانوذرات اکسید روی|سنتز سبز|ضدباکتریایی|آنتی اکسیدانی|عصاره آبی|هسته ازگیل ژاپنی ،
متن کامل [PDF 1006 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1398/11/15 | پذیرش: 1399/4/9 | انتشار: 1399/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: Ir.ausmt.rec.1398.11.33


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shabaani M, Rahaiee S, Zare M. Evaluation of Antibacterial and Antioxidant Activities of Biosynthesized Zinc oxide Nanoparticles using Aqueous Extract of Eriobotrya Japonica Seeds. sjimu. 2020; 28 (5) :21-32
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6342-fa.html

شعبانی معصومه، رهایی سمیه، زارع محبوبه. بررسی خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی نانوذرات اکسیدروی بیوسنتز شده توسط عصاره آبی هسته ازگیل ژاپنی(Eriobutrya japonica Lindl.). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1399; 28 (5) :21-32

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-6342-fa.html



دوره 28، شماره 5 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4248