:: دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
سیروز صفراوی اولیه همراه با اسپروی سیلیاک: گزارش مورد
مهدی نظری مقدم ، علی جعفری حیدرلو* 1، امیرحسین حبیبی ، افشین محجرعلی ، بیتا امیدبخش ، پریسا اسداللهی
1- ، AliHaidarlo@yahoo.com
سیروز صفراوی اولیه(Primary Biliary Cirrhosis) تقریبا در 100 تا 200 نفر از هر یک میلیون نفر دیـــده می شود و دارای تمایل قوی برای بیمار کردن زنان است. سن میانه تشخیص حدود 50 سال است. در PBC، ویژگی های کلستاتیک غالب است و معمولاً با نارسایی پیشرونده کبد مشخص می شود. ما به گزارش یک خانم 57 ساله با افت ناگهانی سطح هوشیاری می پردازیم که یک هفته قبل از بستری به علت علایم شکم حاد تحت جراحی کله سیستکتومی قرار گرفته است .CT اسکن مغز و آنالیز مایع مغزی-نخاعی صورت گرفته نرمال بوده و معاینات نورولوژیک انجام شده کاملاً قرینه بودند. بیمار با تشخیص اولیه انفارکت بازیلر تحت درمان قرار گرفت. با توجه به افزایش سطح سرمی AST, ALT و ALK.P انسفالوپاتی کبدی به عنوان علت احتمالی افت سطح هوشیاری مد نظر قرار گرفت و پس از انجام بررسی های تکمیلی و تأیید تشخیص، با درمان انسفالوپاتی کبدی وضعیت هوشیاری بیمار تا حد نرمال بهبود یافت. در سونوگرافی انجام شده کبد کوچک با اکوی پارانشیمال خشن(مطرح کننده سیروز کبدی) گزارش گردید و در بررسی های آسیب شناسی PBC به عنوان علت سیروز کبدی بیمار گزارش شد. در بررسی های بعد از تشخیص، همراهی بیماری اسپروی سیلیاک با PBC به تأیید رسید.
واژه‌های کلیدی: کله سیستیت حاد، افت سطح هوشیاری، انسفالوپاتی کبدی، سیروز صفراوی اولیه، اسپروی سیلیاک
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/3/6 | انتشار: 1391/1/27

Nazari Moghadam M, Jafari Haidarlo A, Habibi A, Mahjar Ali A, Omidbakhsh B, Asadollahi P. Primary Biliary Cirrhosis Accompanied With Celiac: A Case Report. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2012; 20 (1) :18-25