[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 27، شماره 3 - ( 6-1398 ) ::
جلد 27 شماره 3 صفحات 91-100 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنتی ‌اکسیدانی، آنتی ‌باکتریایی و تعیین محتوی فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره‌ های آبی و متانولی گیاه دارویی Scutellaria pekinensis
مصطفی گواهی 1، فاطمه قربانی2، مجتبی رنجبر3، سمیه رهایی3، حسین عزیزی4
1- گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران ، m.govahi@ausmt.ac.ir
2- گروه گیاهان دارویی، دانشکده گیاهان دارویی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
3- گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
4- گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
چکیده:   (189 مشاهده)
مقدمه: گیاه Scutellaria pekinensis یکی از گونه ‌های دارویی با ارزش از خانواده Lamiaceae می ­باشد. هدف از این آزمایش بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی گیاه Scutellaria pekinensis بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه پس از تهیه عصاره های آبی و متانولی، اثر آنتی اکسیدانی عصاره از دو روش DPPH(2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) و FRAP(ferric reducing antioxidant power) سنجیده شد. جهت بررسی اثر آنتی باکتریایی علیه ۳ نوع باکتری از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. در این مطالعه هم چنین محتوی فنلی و فلاونوئید کل بررسی شد.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل توسط عصاره متانولی و با روش عصاره گیری شیکر به دست آمد. بیشترین میزان مهار رادیکال آزاد و قدرت احیاکنندگی آهن مربوط به عصاره آبی و روش عصاره ‌گیری شیکر بود. بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد برای باسیلوس سرئوس و اشریشیاکلی در غلظت ۶۰۰ میلی ‌گرم بر میلی ‌لیتر به ترتیب با اندازه های 58/0±67/15 و 51/3±33/25 و برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مربوط به غلظت ۹۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر به اندازه‌ 2±26 بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نوع حلال و روش عصاره گیری تاثیر زیادی بر میزان ترکیبات آنتی ‌اکسیدانی و اثرات آنتی ‌باکتریایی دارد. با توجه به مطالعات اندکی که در مورد این گیاه انجام شده است، نتایج این مطالعه می تواند گزارش مناسبی برای انجام پژوهش های بیشتر باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان|آنتی باکتریایی|DPPH|معرف فولین ،
متن کامل [PDF 757 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی
دریافت: ۱۳۹۷/۱۱/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Govahi M, Ghorbani F, Ranjbar M, Rahaiee S, Azizi H. Evaluation of Antioxidant and Antibacterial Activity, and Determination of Phenolic and Flavonoid Content of Aqueous and Methanolic Extracts of Scutellaria pekinensis . sjimu. 2019; 27 (3) :91-100
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5445-fa.html

گواهی مصطفی، قربانی فاطمه، رنجبر مجتبی، رهایی سمیه، عزیزی حسین. بررسی فعالیت آنتی ‌اکسیدانی، آنتی ‌باکتریایی و تعیین محتوی فنلی و فلاونوئیدی کل عصاره‌ های آبی و متانولی گیاه دارویی Scutellaria pekinensis . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1398; 27 (3) :91-100

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5445-fa.html



دوره 27، شماره 3 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام scientific journal of ilam university of medical sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.22 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3977