پریا آذرنگ1 ، چنگیز احمدی زاده* 2
1- گروه زیست شناسی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران ، dr_ahmadizadeh@yahoo.com
مقدمه: برهم خوردن بالانس اکوسیستم میکروبی، باعث تغییرات بیولوژیکی در ارتباط با سرطان کولورکتال و تکثیر سلولی و مرگ برنامه ریزی شده آن ها و نیز پاسخ های ایمنی می گردد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر باکتری های پروبیوتیک بر بیان ژن های مرتبط با رشد، متاستاز و آپوپتوزدر سلول های سرطانی کولون HT29 می باشد.
مواد و روش ها: در طول این مطالعه ابتدا باکتری های پروبیوتیک استوباکتر کشت داده شدند و پس از تهیه کاندیشن مدیا بر روی سلول های سرطان HT29 تیمار شدند. با استفاده از روش MTT assay مورد بررسی قرار گرفت. استخراج DNA از سلول های تیمار شده انجام شد و تست DNA Ladder assay صورت گرفت. پس از استخراج RNA و تهیه cDNA، بیان ژن های مرتبط با رشد(AKT1 و PTEN) و نیز ژن مسیر آپوپتوز(BAX) به روش Real-time PCR مورد سنجش قرار گرفت.
یافته های پژوهش: نتایج حاصل از آزمایشMTT نشان داد که باکتری های استوباکتر تکثیر سلول های HT-29 را مهار نموده و سبب القاء آپوپتوز در این سلول ها می شوند. نتایج  DNA ladder assayحاصل از تیمار سلول های HT29 با باکتری های ذکر شده تغییرات کیفی آپوپتوز سلولی را نشان داد. علاوه بر این نتایج Real-time PCR نشان داد که باکتری های استوباکتر سبب افزایش بیان ژن های(BAX، PTEN) در سلول های سرطانی کولون HT29 شد.
بحث و نتیجه گیری: استوباکتر مسیر سیگنالینگ سلولی آپوپتوز در سلول های سرطانی کولون HT29 را تحریک نموده و می توان در جهت استراتژی جدید درمانی و یا اجوانت تراپی برای تیمار سرطان کولون استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: سرطان کلورکتال، باکتری استوباکتر، HT29
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبشناسی
دریافت: 1397/4/23 | پذیرش: 1397/10/30 | انتشار: 1398/6/24

Azarng P, Ahmadizadh C. The Study of the Effects of Acetobacter Isolated from Local Picklesin PTEN/AKT Signaling Route in Colon Cancer Cells (HT29) . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2019; 27 (3) :183-193