[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations63213630
h-index2719
i10-index18779
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 26، شماره 2 - ( 3-1397 ) ::
جلد 26 شماره 2 صفحات 209-198 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت پروتئازی لاکتوکوکوس لاکتیس بر کاهش حساسیت زایی پروتئین های کازئین شیر گاو
ریحانه کردسدهی1 ، اصغر طاهری کفرانی* 2، محمد ربانی خوراسگانی3
1- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، a.taheri@ast.ui.ac.ir
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (4461 مشاهده)

مقدمه: شیر گاو عامل اولین و رایج­ ترین حساسیت غذایی در اوایل دوران کودکی با شیوع 5/7-2 درصد می ­باشد. لخته رنینی شیر شامل چهار پروتئین اصلی αs1، αs2، β و k کازئین­ ها می ­باشد. محتوای کازئینی­ شیر گاو، نقش اساسی را در بروز حساسیت به شیر در کودکان ایفا می ­کند. سیستم پروتئولیتیک باکتری ­های اسید لاکتیک قادر به هیدرولیز اپی­ توپ ­های آلرژی ­زای پروتئین ­های شیر و در نتیجه آن کاهش حساسیت ­زایی کازئین­ ها می­ باشد. هدف از این پژوهش انتخاب بهترین سویه باکتری­ های اسید لاکتیک از نمونه­ های شیر گاو به منظور کاهش حساسیت­ زایی کازئین شیر گاو می ­باشد.
 مواد و روش ­ها: در مطالعه حاضر پس از جداسازی 30 نوع کلنی باکتری ­های اسید لاکتیک کوکسی شکل از 20 نمونه­ شیر گاو بومی ایران، فعالیت پروتئولیتیکی آن­ ها بر روی هیدرولیز پروتئین ­های کازئین شیر گاو با استفاده از روش­ های SDS-PAGE و RP-HPLC بررسی شد. سپس از میان 15 سویه جدا شده با فعالیت پروتئازی مناسب، توانایی اتصال αs1کازئین طبیعی(به عنوان مهم ترین کازئین آلرژی زا) و هیدرولیز شده توسط باکتری با بهترین فعالیت پروتئولیتیکی به IgE سرم کودکان دارای حساسیت به شیر گاو، به وسیله آزمون الایزای رقابتی مورد بررسی قرار گرفت.
 یافته­ های پژوهش: پس از انجام تست ­های بیوشیمیایی شامل رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز، آزمون ­های مولکولی تشخیص گونه ­ای توسط تکثیر قطعه ژنی  16s rRNAصورت پذیرفت .نتایج به دست آمده نشان داد که باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس، توانایی هیدرولیز پروتئین­ های کازئین در شیر بدون چربی و سدیم کازئینات را داشته و باعث کاهش حساسیت­زایی αs1کازئین به میزان 27 برابر نسبت به پروتئین طبیعی می­ شود.
بحث و نتیجه­ گیری: سویه لاکتوکوکوس لاکتیس جدا شده از نمونه ­های شیر گاو می ­تواند به عنوان کشت آغازگر اصلی یا الحاقی در محصولات لبنی برای کاهش واکنش ­پذیری ایمنی پروتئین ­های کازئین شیر گاو استفاده شود.   


واژه‌های کلیدی: حساسیت غذایی، کازئین، باکتری های اسید لاکتیک، الایزای رقابتی
متن کامل [PDF 1141 kb]   (2168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/10/23 | پذیرش: 1396/1/16 | انتشار: 1397/3/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kordesedehi R, Taherikafrani A, Rabbanikhorasgani M. Investigation of Proteolytic Ctivity of Lactococcus lactis in Reducing Cow´s Milk Caseins Allergenicity . J. Ilam Uni. Med. Sci. 2018; 26 (2) :198-209
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4075-fa.html

کردسدهی ریحانه، طاهری کفرانی اصغر، ربانی خوراسگانی محمد. بررسی فعالیت پروتئازی لاکتوکوکوس لاکتیس بر کاهش حساسیت زایی پروتئین های کازئین شیر گاو . مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1397; 26 (2) :198-209

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4075-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 2 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4646