آنا میفور* 1، مصطفی رضایی طاویرانی
1- ، meyfour_a@yahoo.com
چکیده:   (12088 مشاهده)
مقدمه: در اغلب موارد، پس از انجام الکتروفورز دو بعدی تا چند صد پروتئین روی ژل از یکدیگر تفکیک می شوند. از آن جا که این پروتئین ها بی رنگ هستند، لازم است به نحوی آن ها را رنگ آمیزی و آشکار نمود. پس از رنگ آمیزی، هر پروتئین به صورت یک لکه روی ژل ظاهر می شود. مواد و روش ها: در این تحقیق سه روش رنگ آمیزی کوماسی ساده، کلوئیدال کوماسی بلو و نقره آبی برای ظاهر سازی لکه های پروتئینی مغز موش ماده که توسط الکتروفورز دو بعدی جدا سازی شده اند مورد استفاده و مقایسه قرار گرفتند تا حساس ترین و مناسب ترین رنگ آمیزی مورد شناسایی قرار گیرد. یافته های پژوهش: ژل های به دست آمده از الکتروفورز دو بعدی پروتئین های مغز موش ماده پس از مرحله تثبیت هر کدام در محلول رنگ مربوطه قرار گرفتند. سه ژل برای سه رنگ آمیزی کوماسی بلو R250، کلوئیدال کوماسی بلو و نقره آبی ظاهر گردیدند. پس از رنگ آمیزی هر کدام(طبق پروتکول مربوطه) رنگ زدایی شده و عکس آن ها ظاهر گردید. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که رنگ آمیزی نقره آبی بهترین روش برای رنگ آمیزی پروتئین مغز موش در ژل های الکتروفورز دوبعدی است.
واژه‌های کلیدی: کوماسی بلو R250، کلوئیدال کوماسی بلو، نقره آبی، پروتئین
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی عمومی
دریافت: 1393/4/22 | پذیرش: 1393/4/22 | انتشار: 1393/4/22

myfor A, rezaee tavirani M. Comparison of Three Staining Methods, Coomassie Blue R250, Colloidal Coomassie Blue and Blue Silver, for Detecting Mouse Brain Proteins Separated by Two-Dimensional Electrophoresis. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2014; 22 (3) :46-51