[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations62753585
h-index2719
i10-index18578
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: دوره 23، شماره 3 - ( 6-1394 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 15-8 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ارتباط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی
زهرا نوری مطلق1 ، مرتضی منصوریان1 ، حشمت الله نورمرادی1 ، زهرا شفیعیان1 ، پروانه بانوی* 2
1- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
2- دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، pari.banavi@yahoo.com
چکیده:   (8224 مشاهده)

مقدمه: بهداشت مواد غذایی در واقع تضمین کننده کیفیت غذایی مناسب و یک رکن اساسی در ارتقاء سلامت جامعه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سال 1392 انجام گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی در 340 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای مشتمل بر سه بخش دربرگیرنده سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی بود. اطلاعات با استفاده از آزمون های آمار توصیفی(میانگین، میانه و انحراف معیار) و استنباطی(Mann-Whitney and kruskal-wallis tests) به وسیله نرم افزار SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که به طور کلی(5/3 درصد) از دانشجویان دارای نگرش خوب(6/77 درصد) متوسط و (5/18درصد) نگرشی ضعیف داشتند. در زمینه آگاهی(5/18درصد) دارای آگاهی خوب، (2/16 درصد) متوسط و (4/2 درصد) دارای آگاهی ضعیف بوده اند. نتایج نشان داد که بین نگرش دانشجویان در رابطه با ایمنی و بهداشت مواد غذایی و جنس آن ها ارتباط معنی دار آماری وجود داشت(P=0.036). هم چنین بین آگاهی(P=<0.001) و نگرش(P=0.048) دانشجویان و گذراندن واحد بهداشت مواد غذایی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: پیشنهاد می شود با توجه به ارتباط بین آگاهی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، برنامه های آموزشی در قالب کارگاه آموزشی یا گنجاندن واحد درسی بهداشت مواد غذایی برای رشته هایی علوم پزشکی که واحد فوق را نمی گذرانند، برگزار گردد.

واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، ایمنی مواد غذایی، دانشجویان
متن کامل [PDF 397 kb]   (3242 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش و ارتقاء سلامت
دریافت: 1393/2/1 | پذیرش: 1393/7/30 | انتشار: 1394/6/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

noorimotlagh Z, mansourian M, nourmoradi H, Shafieian Z, banavi P. Study of Knowledge and Attitude of among Ilam University of Medical Sciences Students Regarding to Food Sanitation and Safety. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 23 (3) :8-15
URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1740-fa.html

نوری مطلق زهرا، منصوریان مرتضی، نورمرادی حشمت الله، شفیعیان زهرا، بانوی پروانه. بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ارتباط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام. 1394; 23 (3) :8-15

URL: http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1740-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4643