ولی سرسنگی1 ، حجت کاکایی* 2، هاجر پورمراد3 ، هاجر فروغی دهنوی3 ، احسان ابویی مهریزی4 ، عزیز رحیمی زاده1 ، عباس نصراللهی5
1- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
2- دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، hojat.kakaee@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
4- دانشگاه علومدانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
5- دانشگاه علوم پزشکی ایلام
مقدمه: در دنیای پیشرفته و مدرن امروز کلیه کارها به تکنولوژی پیچیده و پر مخاطره وابسته است. بیمارستان‌ ها نیز از جمله مکان‌ های پرخطر هستند که رعایت ملاحظات ایمنی در بخش های مختلف آن منجر به کاهش خطرات و دعاوی احتمالی می‌ شود. سیستم حرارت مرکزی مانند قلب بیمارستان است که نه تنها به ایجاد تهویه مطبوع بلکه به بهبود شرایط بیمار نیز کمک می ‌کند. هدف از این مطالعه شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات موجود با استفاده از روش ردیابی انرژی و تحلیل حفاظ‌ ها(ETBA) در سیستم حرارت مرکزی بیمارستان بود.
مواد و روش ‌ها: این مطالعه موردی در سال 1392 در قسمت حرارت مرکزی بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام گرفت. جهت شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک از روش ETBA استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز جهت انجام این مطالعه با استفاده از روش‌ های مشاهده میدانی، مصاحبه با پرسنل و مهندسین، چک لیست انرژی، بررسی مدارک فنی و نقشه ‌های موجود توسط تیم بررسی گردآوری شد. ی
افته‌ های پژوهش: در مجموع 8 انرژی و 35 خطر بالقوه شناسایی شد که از بین آن ها ریسک 12 خطر غیر قابل قبول، 20 خطر نامطلوب و 3 خطر قابل قبول برآورد شد. بیشترین سطوح ریسک مربوط به انرژی شیمیایی و انرژی الکتریسیته بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن تعداد خطرات شناسایی شده و ریسک مربوط به آن ها در قسمت حرارت مرکزی بیمارستان، جهت جلوگیری از بروز حوادث لازم است اقدامات اصلاحی در جهت کاهش سطح ریسک خطرات در این محیط انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: ریسک، خطر، ارزیابی ریسک، ETBA، سیستم حرارت مرکزی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت حرفه اي
دریافت: 1392/12/15 | پذیرش: 1393/4/30 | انتشار: 1394/4/22

sarsangi V, kakaee H, poormorad H, forooghi dehnavi H, aboee E, rahimizade A et al . Detection of Hazards and Risk Assessment by ETBA Method in Central Heating System in Kashan Shahid Beheshti Hospital in 2013. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2015; 23 (2) :12-20