:: دوره 21، شماره 6 - ( آذر ماه 1392 ) ::
مارکرهای سرطانی در یک نگاه
سمیه چاووشی ، سعید حیدری کشل* 1، مصطفی رضایی طاویرانی ، مریم ابراهیمی ، احمد اعتدالی ، رضا رئیسی الساداتی ، رضا روز افزون ، هدی بهرامی ، راضیه امینی ، کورش سلیمان نژاد
1- ، Saeed_Heidari@spu.ir
تومور مارکرها موادی هستند که در مایعات بدن مثل خون، ادرار، سرم و بافت های بدن وجود دارند و در افراد مبتلا به سرطان در بافت های مختلف افزایش می یابند. اکثر تومور مارکرها پروتئین هستند که یا در پاسخ به تغییرات در شرایط سرطانی افزایش می یابند و یا توسط خود سلول های سرطانی ساخته می شوند. اما اکثر تومور مارکرها جزء ترکیبات طبیعی سلول های نرمال هستند که در شرایط طبیعی در حد کمی از سلول وجود دارند و در اثر ایجاد سرطان دچار افزایش بیان شده و میزان آن ها در خون و مایعات بدن و یا در بافت ها بالا می رود. مقاله حاضر به طور تفصیلی به بررسی و مرور جدیدترین یافته در مورد بیومارکر سرطانی با استفاده از تکنولوژی پروتئومیکس، خواهد پرداخت.
واژه‌های کلیدی: سرطان، مارکر، تومور مارکر، مایعات بدن
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: متخصص قلب و عروق
دریافت: 1392/10/15 | پذیرش: 1392/10/15 | انتشار: 1392/10/15

Chavoshi S, haidari kashl S, rezaee tavirani M, ebrahimi M, etedali A, Raessodati R, et al . Tumor Markers at a Glance. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (6) :143-159