Citations63203627

:: دوره 21، شماره 4 - ( ضمیمه تابستان 1392 ) ::
شیوا کلانتری ، مرتضی حقیقی ، فاطمه رحمتی نجار کلائی ، ذبیح اله قارلی پور ، الهه توسلی ، حسین مردی ، محمد حسین تقدیسی* 1، فاروق کاظم بیگی
1- ، Taghdisi.m@gmail.com
چکیده:   (20023 مشاهده)
مقدمه: بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) در شرکت های پالایش نفت به عنوان یک امر مهم در نظر گرفته می شود و این شرکت ها فرهنگ ایمنی و HSE را از اولویت های کلیدی خود می دانند. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی فرهنگ HSE سازمان پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران با استفاده از نردبان فرهنگ HSE انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش مطالعه ای توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی و کاربردی می باشد. جمعیت مورد مطالعه کلیه مسئولین اداری و عملیاتی پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران می باشد که با استفاده از راهنمایی های اساتید و مشاور آماری و هم چنین نوع مطالعه، چک لیست نردبان فرهنگ HSE توسط 10 نفر از مسئولین ارشد واحدهای پالایشگاه تکمیل و توسط مشاور آماری تجزیه و تحلیل شد. چک لیست مربوطه بعد از مطالعات کتابخانه ای تهیه گردید. این مدل فرهنگ به پنج سطح از بیمارگونه تا خلاقانه طبقه بندی شده است که هر کدام از مراحل خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند. یافته های پژوهش: با توجه به یافته های پژوهش و بررسی خود ارزیابی فرهنگ HSE، سازمان پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران در مرحله پیشگیرانه می باشد که با توجه به رعایت برخی از مسائل ذکر شده به زودی می تواند جایگاه پیشگیرانه نردبان فرهنگ HSE را به دست بیاورد و وارد مرحله خلاقانه شود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، باید اقدامات لازم جهت ارتقا سطح فرهنگ HSE در محیط پالایشگاه و هم چنین بهبود عملکرد کارکنان و نگرش مدیریت در این پالایشگاه صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: فرهنگ HSE، مدل نردبان فرهنگ، پالایشگاه نفت
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1392/7/21 | پذیرش: 1392/7/23 | انتشار: 1392/7/23

kalantari S, haghighi M, rahmati najar kalaee F, gharlipour Z, TAVASOLI E, mardi H, et al . Assessment of Health, Safety and Environment (HSE) Culture in a Oil Refinery Organization By HSE Culture Ladder. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (4) :143-149