:: دوره 21، شماره 4 - ( ضمیمه تابستان 1392 ) ::
آگاهی و اداراکات معلمان زن شهرکرد در خصوص پیشگیری از پوکی استخوان
الهه توسلی ، سید همام الدین جواد زاده ، مهنوش رئیسی ، مریم مظاهری ، ذبیح اله قارلی پور ، معصومه علیدوستی ، مونا زمانیان عضدی* 1، محمدرضا عباس زاده
1- ، mona.azodi@gmail.com
مقدمه: پوکی استخوان(استئوپروز)، بیماری سیستم اسکلتی است که با کاهش توده استخوانی، تخریب ساختار ستخوانی، افزایش تردی و شکنندگی استخوان و افزایش خطر شکستگی آن همراه است و پیشگیری از آن یکی از موارد مورد بحث در سازمان جهانی بهداشت است، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی آگاهی، حساسیت درک شده و شدت درک شده معلمان زن شهرکرد در زمینه پیشگیری از پوکی استخوان انجام گردید. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، جامعه آماری را معلمان زن شهرستان شهرکرد تشکیل می دهند. از این تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری چند مرحله ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه استاندارد مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS vol.16 و آزمون های آماری همبستگی پیرسون و اسپیرمن برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های پژوهش: بیشتر افراد(2/60 درصد) در گروه سنی 33-23سال بودند، 6/53 درصد متأهل و سطح تحصیلات اکثر معلمان(5/61 درصد) لیسانس بود. نمره کل آگاهی 08/28±87/74، نمره کل حساسیت درک شده 84/28±09/48 و نمره کل شدت درک شده آن ها 54/28±85/53 بود. بین وضعیت تأهل و حساسیت درک شده و شدت درک شده رابطه معنادار مشاهده شد.(P<0.05) بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که معلمان از آگاهی مطلوبی نسبت به پیشگیری از پوکی استخوان برخوردار بودند، در حالی که حساسیت درک شده و شدت درک شده نسبتاً مطلوب داشتند، که مؤید نیاز بیشتر به آموزش در زمینه افزایش حساسیت درک شده و شدت درک شده می باشد.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، پوکی استخوان، حساسیت درک شده، شدت درک شده، معلمان
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارتوپدی
دریافت: 1392/7/21 | پذیرش: 1392/8/1 | انتشار: 1392/8/1

TAVASOLI E, JAVADZADEH H, raeisi M, mazaheri M, gharlipour Z, alidosti M, et al . Knowledge and Perceptions of Prevention of Osteoporosis Among Shahr-e-kord Female Teachers. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (4) :136-142