:: دوره 21، شماره 4 - ( ضمیمه تابستان 1392 ) ::
تعیین میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان در مورد بیماری تب مالت
غلام رضا مصطفایی ، الهام اسکندری ، سهیلا قاضی زاده ، زینب نصرالله زاده ، غلامرضا حسین دوست ، حمیدرضا گیلاسی ، ذبیح اله قارلی پور ، علی معظمی گودرزی ، رضا وفایی* 1، ارزو جودکی
1- ، vafaeereza@gmail.com
مقدمه: تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است که به صورت حاد، تحت حاد یا مزمن عارض می شود. با توجه به اهمیت این موضوع از لحاظ بعد اقتصادی و بهداشتی و با توجه به شیوع بالای این بیماری بر آن شدیم تا میزان آگاهی دانشجویان را بررسی نموده تا بر اساس یافته ها برنامه آموزشی تدوین و با توجه به آن میزان آگاهی افراد افزایش یابد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی که بر روی 413 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شد. آگاهی دانشجویان از طریق پرسش نامه که شامل 10 سوال بود سنجیده شد و سپس داده ها وارد نرم افزار SPSS vol.16 شد و برای تجزیه تحلیل داده ها از ازمون های آماری استفاده شد. یافته های پژوهش: بر طبق بررسی ها میانگین کلی نمره آگاهی افراد 07/5 بوده است، از نظر آنالیز واریانس دوطرفه که برای آگاهی دانشجویان بر حسب دو عامل(تحصیلات پدر و تحصیلات مادر) انجام شد. میانگین آگاهی دانشجویانی که مادر بالای دیپلم داشتند با میانگین آگاهی دانشجویانی که مادر زیر دیپلم داشتند از نظر آماری با P=0.9 معنی دار نبوده، و آگاهی آن هایی که پدر بالای دیپلم داشتند با آگاهی آن هایی که پدر زیر دیپلم داشتند با P=0.7 معنی دار نبوده است. میانگین آگاهی کسانی که با بیماری تب مالت آشنایی داشتند بیشتر از کسانی بود که با بیماری تب مالت آشنایی نداشتند آنالیز واریانس دو طرفه برای آگاهی در مورد بیماری تب مالت بر حسب دو عامل(جنسیت و آشنایی با بیماری) انجام شد. بین میانگین آگاهی پسر و دختر از لحاظ آماری با eP=0.12 تفاوتی از لحاظ آماری مشاهده نشد. بحث و نتیجه گیری: به دلیل این که دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی تحصیل می کنند، آگاهی آن ها از بیماری تب مالت رضایت بخش نبود که حاکی از یک خلاء آموزشی یا عدم توجه دانشجویان به محتوای آموزشی می باشد که این موضوع نیاز به برنامه ریزی مجدد جهت آموزش دانشجویان در زمینه بیماری های شایع را نشان می دهد.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، تب مالت، دانشجویان
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: متخصص داخلی
دریافت: 1392/7/14 | پذیرش: 1392/8/7 | انتشار: 1392/8/7

mostafaee G, eskandari E, ghazi zadeh S, nasrollahzadeh Z, hissain dist G, gilasi H, et al . Determining the Students' Knowledge of Kashan University of Medical Sciences about Brucellosis. J. Ilam Uni. Med. Sci. 2013; 21 (4) :30-36