Journal of Ilam University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
J. Ilam Uni. Med. Sci.
Medical Sciences
http://sjimu.medilam.ac.ir
96
journal96
1563-4728
2588-3135
doi
fa
jalali
1400
12
1
gregorian
2022
3
1
30
1
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر عصارۀ آبی گیاه سیرموک بر فعالیت آنزیم استیل کولیناستراز مهارشده بهوسیلۀ ارگانوفسفرۀ دیازینون
Effect of Aqueous Extract of Allium Canadense on the Activity of the Inhibited Acetylcholinesterase Enzyme by Organophosphate Diazinon
بیوشیمی
biochemistry
پژوهشي
Research
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span calibri="" style="font-family:"><b><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">مقدمه</span></span></b><span lang="AR-SA" style="font-size:9.0pt"><span style="background:white"><span b="" style="font-family:" zar=""><span style="letter-spacing:.1pt">: </span></span></span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">جنس </span></span><span dir="LTR" style="font-size:8.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Allium</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar=""> با بیش از 900 گونۀ مهم پرورشی و وحشی، بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی و فعال زیستی، در صنعت داروسازی و غذایی کاربرد وسیعی دارد. در این پژوهش، تأثیر</span></span> <span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">فعالیت آنتیاکسیدانی عصارۀ آبی گیاه سیرموک و تأثیر آن بر مهار آنزیم استیل کولیناستراز و بازیابی فعالیت آنزیم مهارشده بررسیشده است.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span calibri="" style="font-family:"><b><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">مواد و روش ها:</span></span></b> <span lang="FA" style="font-size:12.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:">پس </span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">از تهیۀ عصارۀ آبی سیرموک، ابتدا فعالیت آنتیاکسیدانی غلظتهای 100، 500 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر از عصاره با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد </span></span><span dir="LTR" style="font-size:8.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">DPPH</span></span><span style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar=""> و سپس میزان فعالیت آنزیم استیل کولیناستراز سرمی و فعالسازی مجدد آن پس از مهار توسط ارگانوفسفات دیازینون،</span></span> <span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">در حضور غلظتهای 100، 500 و 1000 میکروگرم بر میلیلیتر از عصاره با روش المن بررسی گردید.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span calibri="" style="font-family:"><b><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar=""><span style="letter-spacing:-.1pt">یافتهها:</span></span></span></b> <span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">غلظت مهار 50 درصد (</span></span><span dir="LTR" style="font-size:8.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">IC50</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">) از رادیکالهای آزاد </span></span><span dir="LTR" style="font-size:8.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">DPPH</span></span><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">، 19/360 میکروگرم در میلیلیتر محاسبه شد. عصارۀ آبی سیرموک فعالیت استیل کولیناستراز را مهار نکرد و بهصورت وابسته به غلظت افزایش یافت؛ همچنین بازیابی دوبارۀ فعالیت آنزیم مهارشده در مجاورت غلظتهای مختلف عصارۀ آبی گیاه مشاهده گردید.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span calibri="" style="font-family:"><b><span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar=""><span style="letter-spacing:-.1pt">بحث و نتیجهگیری:</span></span></span></b> <span lang="FA" style="font-size:9.0pt"><span b="" style="font-family:" zar="">عصارۀ آبی گیاه سیرموک فعالیت استیل کولیناستراز را مهار نمیکند؛ اما قادر است آنزیم مهارشده توسط دیازینون را دوباره فعال نمایند. علت این تأثیر مثبت ممکن است به وجود فعالیت آنتیاکسیدانی بالا و حضور ترکیبات فنل و فلاونوئِید در عصاره مرتبط باشد.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span calibri="" style="font-family:"><b><span style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black"><span style="letter-spacing:-.1pt">Introduction:</span></span></span></span></b> <span style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Allium genus with more than 900 important breeding and wild species, as a natural and bioactive antioxidant, is widely used in the pharmaceutical and food industries. This study aimed to investigate the effect of antioxidant activity of aqueous extract of Allium canadense and its effect on the inhibition of acetylcholinesterase enzyme and recovery of the inhibited enzyme activity.</span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span calibri="" style="font-family:"><b><span style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black"><span style="letter-spacing:.1pt">Material & Methods:</span></span></span></span></b> <span style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">After the preparation of Allium canadense aqueous extract, the antioxidant activity of the extract at the concentrations of 100, 500, and 1000 μg/ml was investigated using DPPH free radical scavenging method. Following that, the activity of serum acetylcholinesterase and its reactivation after inhibition by organophosphate diazinon was evaluated at the concentrations of 100, 500, and 1000 μg/ml of the extract by the Ellman method.</span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span calibri="" style="font-family:"><b><span style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black"><span style="letter-spacing:-.1pt">Findings:</span></span></span></span></b> <span style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Inhibition concentration of 50% (IC50) of free radicals of DPPH was 360/19 μg/ml. Aqueous extract of Allium canadense did not inhibit acetylcholinesterase activity and was added to the concentration dependently. The regeneration of the inhibited enzymes activity was also observed in the vicinity of different concentrations of the aqueous extract of the plant.</span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span calibri="" style="font-family:"><b><span style="font-size:9.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><span style="color:black"><span style="letter-spacing:-.1pt">Discussion & Conclusion:</span></span></span></span></b> <span style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">The aqueous extract of Allium canadense does not inhibit acetylcholinesterase activity; however, it can reactivate the enzyme inhibited by diazinon. The reason for this positive effect may be related to the high antioxidant activity in the extract.</span></span></span></span></span><br>
آنتیاستیل کولیناستراز, ارگانوفسفرۀ دیازینون, سیرموک (Allium canadenes), فعالیت آنتیاکسیدانی
Allium canadense, Anti-acetylcholinesterase, Antioxidant activity, Aqueous extract, Organophosphate diazinon
95
103
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-6668-1&slc_lang=fa&sid=1
Mino
Asadi
مینو
اسدی
m333asadi@gmail.com
9600319475328460044930
9600319475328460044930
No
Dept of Biology, Faculty of Basic Sciences, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
Faranak
Hadi
فرانک
هادی
hadi.f@lu.ac.ir
9600319475328460044931
9600319475328460044931
Yes
Dept of Biology, Faculty of Basic Sciences, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
Seyed Hesamuddin
Hejazi
سید حسام الدین
حجازی
hejazi_h32@yahoo.com
9600319475328460044932
9600319475328460044932
No
Dept of Biology, Faculty of Basic Sciences, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران
Farideh
Azarbani
فریده
آذربانی
Azarbani.f@lu.ac.ir
9600319475328460044933
9600319475328460044933
No
Dept of Biology, Faculty of Basic Sciences, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه زیستشناسی، دانشکدۀ علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرمآباد، ایران