Journal of Ilam University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
J. Ilam Uni. Med. Sci.
Medical Sciences
http://sjimu.medilam.ac.ir
96
journal96
1563-4728
2588-3135
doi
fa
jalali
1395
9
1
gregorian
2016
12
1
24
5
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر لاکتوباسیلوس رامنوسوس بر کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در ماست پروبیوتیک
Evaluation of Lactobacillus rhamnosus Effect on the Aflatoxin M1 Reduction in Probiotic Yogurt
میکروبشناسی
Microbiology
پژوهشي
Research
<p dir="RTL"><strong><em>مقدمه:</em></strong> روش های متداول استریلیزاسیون شیر قادر به حذف آفلاتوکسین <span dir="LTR">M<sub>1</sub></span> نمی باشند، بنا بر این بررسی روش های بیولوژیکی مانند استفاده از باکتری های خانواده اسید لاکتیک، جهت حذف یاکاهش آن، ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق توانایی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس در میزان جذب و کاهش آفلاتوکسین <span dir="LTR">M<sub>1</sub></span> در ماست پروبیوتیک در طی زمان ماندگاری بررسی گردید.</p>
<p dir="RTL"><strong><em>مواد و روش ها:</em></strong> غلظت های 1/0، 5/0 و 75/0 نانوگرم در میلی­ لیتر آفلاتوکسین باقی مانده در مایع رویی نمونه های ماست در روزهای اول، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم پساز تولید ماست، توسط روش الایزای رقابتی تعیین و نتایج توسط کروماتوگرافی مایع باکارآیی بالا تایید شد.</p>
<p dir="RTL"><strong><em>یافته های پژوهش:</em></strong> بر اساس نتایج در هر دو نوع ماست معمولی و حاوی باکتری­ پروبیوتیک، کمترین میزان <span dir="LTR">pH</span> مربوط به نمونه­ های ماست تیمار شده باغلظت پایین سم(1/0 نانوگرم در میلی ­لیتر) بود و بیشترین میزان آن برای ماست حاوی غلظت بالای سم(75/0 نانوگرم در میلی لیتر) به دست آمد. میزان کاهش پس از 21 روز نگهداری در مقایسه با روز اول، حدود 5/0 سیکللگاریتمی به دست آمد. نتایج گویایآن است که لاکتوباسیلوس رامنوسوس قادر به جذب بیش از 99 درصد آفلاتوکسین <span dir="LTR">M<sub>1</sub></span> در غلظت 1/0 نانوگرم در میلی لیتر است، در حالی که میزان جذب سم در نمونه­ های آلوده شده با 5/0 نانوگرم در میلی لیتر حدود 92 درصد و با 75/0 نانوگرم در میلی لیتر، به حدود 93 درصد رسید.</p>
<p dir="RTL"><strong><em>بحث و نتیجه گیری:</em></strong> یافته ­های حاصل از این تحقیق نشان داد توانایی لاکتوباسیلوس رامنوسوس زیرگونه <span dir="LTR">GG</span> در جذب مقادیر بالای سم در مقایسه با آغازگرهای ماست به لحاظ آماری معنی ­دار می ­باشد. مقایسه و تطابق نتایج 10 درصد نمونه­ های مورد آزمون به روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا با نتایج حاصل از الایزا، نشان داد روش الایزا جایگزین مناسبی برای روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا به منظور اندازه­گیری میزان آفلاتوکسین برای کاهش هزینه های آزمایش می باشد.</p>
<p dir="RTL"></p>
<p><em>Introduction</em>: Themilk traditional sterilization methods are notable to eliminate it, so the evaluation of the biological approaches such as utility of lactic acid bacteria is necessary for the reduction and removal of this toxin. In this study, the ability of Lactobacillus rhamnosus was assessed to decrease aflatoxin M<sub>1</sub>adsorption for its reduction and adsorption in probiotic yogurt during shelf life.</p>
<p></p>
<p><em>Material & methods</em>: Three concentrations of the remained aflatoxinM<sub>1</sub> in yogurt supernatants; 0.1,0.5and 0.75ppb; were determined during first, seventh, fourteenth and twenty first days after yogurt processing, determined by ELISA procedure and confirmed by HPLC.</p>
<p></p>
<p><em>Findings</em>: The results showed that in both of the regular and probiotic yogurt, the lowest pH is related to treated yogurt samples by the low concentrations of toxin (0.1ppb) and its maximum rate is for yogurt which contains the high concentrations of toxin (0.75ppb).The reduction logarithmic cycle was 0.5 after21 days. Viability was high in all of three different aflatoxin M<sub>1</sub> levels at the first day after processing. The results suggest that Lactobacillus rhamnosus is able to adsorb more than99% aflatoxin M1 in 0.1 ppb, while the toxin adsorption in 0.5 and 0.75ppb were 92%and 93%, respectively.</p>
<p></p>
<p><em>Discussion & conclusions</em>: The results of this study indicated Lactobacillus rhamnosus GG is able to reduce significantly the high toxin levels. Finally, ELISA procedure and HPLC results compared statistically and conformed that HPLC is able to be replaced by ELISA method to reduce the measurement costs of aflatoxin M<sub>1</sub>. </p>
<p><b style="mso-ansi-font-weight: normal"><span dir="rtl" lang="FA" style="line-height: 120% font-size: 10pt mso-bidi-font-family: 'Times New Roman' mso-ansi-font-style: normal mso-bidi-font-style: italic mso-ascii-font-family: 'Times New Roman' mso-hansi-font-family: 'Times New Roman' mso-ascii-theme-font: major-bidi mso-hansi-theme-font: major-bidi mso-bidi-theme-font: major-bidi"></span></b></p>
<p></p>
کاهش آفلاتوکسین M1, لاکتوباسیلوس رامنوسوس, باکتری های آغازگر ماست و ماست پروبیوتیک
Aflatoxin M1 reduction, Lactobacillus rhamnosus, Starter culture bacteria, Probiotic yogurt
8
21
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1204-2&slc_lang=fa&sid=1
Faezeh
Tajalli
فائزه
تجلی
tajalli@acecr.ac.ir
9600319475328460033023
9600319475328460033023
Yes
Food Quality and Safety Research Center, Academic Centre Education Culture and Research, Khorasan Razavi Branch, Mashhad, Iran
مرکز تحقیقات کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
Mahboobeh
Sarabi Jamab
محبوبه
سرابی جماب
mahboobe.sarabi@gamil.com
9600319475328460033024
9600319475328460033024
No
Research Institute of Food Science and Technology Mashhad, Mashhad, Iran
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی مشهد، مشهد، ایران
Nasim
Adibpour
نسیم
ادیب پور
n.adibpour@ag.iut.ac.ir
9600319475328460033025
9600319475328460033025
No
Dept of Food Science and Technology, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
Masoumeh
Mehraban Sangatash
معصومه
مهربان سنگ آتش
mmehraban@yahoo.com
9600319475328460033026
9600319475328460033026
No
Food Quality and Safety Research Center, Academic Centre Education Culture and Research, Khorasan Razavi Branch, Mashhad, Iran
مرکز تحقیقات کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
Reza
Karazhyan
رضا
کاراژیان
reza_karazhyan2002@yahoo.com
9600319475328460033027
9600319475328460033027
No
Food Quality and Safety Research Center, Academic Centre Education Culture and Research, Khorasan Razavi Branch, Mashhad, Iran
مرکز تحقیقات کیفیت و ایمنی مواد غذایی، جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران