Journal of Ilam University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
J. Ilam Uni. Med. Sci.
Medical Sciences
http://sjimu.medilam.ac.ir
96
journal96
1563-4728
2588-3135
doi
fa
jalali
1392
5
1
gregorian
2013
8
1
21
3
online
1
fulltext
fa
بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
Evaluating the Nutritional Status of Dormitory Resident Students in Shahid Beheshti University of Medical Science
بهداشت عمومی
public health
پژوهشي
Research
مقدمه: بررسی وضعیت تغذیه در گروه های جمعیتی یک ابزار و معیار کاربردی در ارزیابی سلامت فرد و جامعه است، هدف از این مطالعه بررسی وضعیت تغذیه دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از نظر دریافت گروه های غذایی می باشد.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بود که روی 658 دانشجوی ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش نمونه گیری خوشه ای انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده گردید. در نهایت داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS vol.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: میانگین سنی دختران 82/21 سال و پسران 76/22 سال بود. مصرف گروه های غلات(P=0.03)، گوشت و جانشین های آن(P=0.000)، میوه ها(P=0.003)، سبزی ها(P=0.000) و سایر مواد غذایی(P=0.000) در دانشجویان دختر در مقایسه با پسران به طور معنی داری بیشتر بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان می دهد که دانشجویان از عملکرد مطلوبی درخصوص تغذیه برخوردار می باشند. توجه بیشتر مسؤلان به این موضوع و انجام اقدامات لازم در راستای آموزش افراد در این زمینه در جهت حفظ و تداوم این امر ضروری به نظر می رسد.
Introduction: Nutritional assessment is an important method in public health for mea-suring health status of people in commun-ity. In this study, nutritional status of stude-nts residing in the dormitories of Shahid Beheshti University of Medical Science re-garding food groups’ intake were determ-ined.
Materials & Methods: In this descriptive analytical survey, 658 students residing in the dormitories of Shahid Beheshti Univer-sity of Medical Science were selected by clustering sampling method. Data were col-lected using a questionnaire and analyzed by the statistical software, SPSS version 16.
Findings: Mean age of participants was 21.82 years for female and 22.76 years for male. Consumption of cereals (P=0.03), meat and its substitutes (P=0.000), fruits (P=0.003), vegetables (P=0.000) and other foods (P=0.000) was significantly more in female students compared to males.
Discussion & Conclusion: Results of the research indicated that the students had optimal practice towards nutrition. Thus, more attention is necessary to be paid by authorities to this specific topic and some measures are essential in training students in order to maintain and continue optimal nutritional status.
وضعیت تغذیه، گروه های غذایی، سلامت، دانشجویان
nutritional status, food groups, Health, students
109
117
http://sjimu.medilam.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-220-138&slc_lang=fa&sid=1
m
zamanian azodi
مونا
زمانیان عضدی
960031947532846007642
960031947532846007642
Yes
a
ramazankhani
علی
رمضانخانی
960031947532846007643
960031947532846007643
No
e
tavasoli
الهه
توسلی
tavassoli.eb@gmail.com
960031947532846007644
960031947532846007644
No
z
gharli poor
ذبیح اله
قارلی پور
960031947532846007645
960031947532846007645
No
m
motalebi
مسعود
مطلبی
960031947532846007646
960031947532846007646
No
a
babaee
اکبر
بابایی
960031947532846007647
960031947532846007647
No
m
raeeisi
مهنوش
رییسی
960031947532846007648
960031947532846007648
No
a
khorshidi
علی
خورشیدی
960031947532846007649
960031947532846007649
No