RT - Journal Article T1 - Virulence Potential of Rhizopus Species in an Embryonated Chicken Egg Model JF - sjimu YR - 2020 JO - sjimu VO - 28 IS - 2 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5686-fa.html SP - 72 EP - 82 K1 - Fermented food K1 - Embryonated chicken egg model K1 - Mucorales K1 - Rhizopus K1 - Rhizopus K1 - Virulence AB - مقدمه: اطلاعات اندکی در مورد بیماری زایی و قدرت عفونت زایی قارچ های گونه ریزوپوس که در صنعت غذایی مورد استفاده می باشند، وجود دارد. لذا قدرت عفونت زایی سویه های R. microsporus وR. Arrhizus که از منابع مختلف بالینی و محیطی جمع آوری شده اند، در مدل جنین تخم مرغ مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: تعداد 26 سویه، 13 مورد از هر یک از دو گونه R. microsporus و R. arrhizus در جنین تخم مرغ با غلظت نهایی 106 اسپور/میلی لیتر برای هر سویه آماده شدند. جنین های تخم مرغ در روز دهم جنینی و در ناحیه کریوآلانتوییک به میزان ۱/۰ میلی لیتر اسپور تلقیح شدند. نمونه های تلقیح شده در دمای ۶/۳۷ درجه سانتی گراد و رطوبت 60 درصد به مدت 7 روز انکوبه شدند. یافته های پژوهش: میزان کشندگی قارچ R. microsporus در جنین تخم مرغ بالاتر از گـــونه های R. arrhizus بوده اســـت. میزان مرگ و میر ارتباطی با منبع جداسازی نمونه ها نداشتند و در میان سویه های مربوط به یک گونه متغیر بودند. تولید سم باکــــتری همــــزیست در گونه R. microsporus، بر میزان مرگ و میر این گونه ها تاثیری نداشت. بحث و نتیجه گیری: با توجه به بروز مرگ و میر در نمونه های جداسازی شده از منبع غذایی، چنین استنباط می گردد که این گروه از قارچ ها ماهیت فرصت طلب داشته، در شرایط مساعد قادر به ایجاد بیماری بوده و می توانند تهدیدی برای مصرف کنندگان این مواد غذایی باشند. LA eng UL http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5686-fa.html M3 10.29252/sjimu.28.2.72 ER -