@ARTICLE{Noshad, author = {Noshad, Mohammad and Alizadeh behbahani, Behrooz and }, title = {Investigation of Phytochemical Compounds, antioxidant Potential and the Antimicrobial Effect of Bergamot Essential Oil on some Pathogenic Strains Causing Infection Invitro}, volume = {26}, number = {6}, abstract ={ترنج یا برگاموت با نام علمی Citrus bergamia متعلق به خانواده مرکبات است. هدف از این مطالعه، شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی، پتانسیل آنتی ­­اکسیدانی و ارزیابی فعالیت ضد­میکروبی اسانس ترنج بر تعدادی از سویه­ های عفونت ­زا در شرایط برون تنی بود. مواد و روش­ ها: در این پژوهش تجربی، ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس ترنج با استفاده از دستگاه کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی شد. پتانسیل آنتی اکسیدانی اسانس ترنج به روش کاهش ظرفیت رادیکالی و بر اساس 50IC تعیین گردید. از روش­ های کربی-بوئر، انتشار در آگار(چاهک)، رقت سازی در مایع و پورپلیت(حداقل غلظت کشندگی) برای ارزیابی فعالیت ضد­میکروبی اسانس ترنج استفاده شد. یافته­ های پژوهش: نتایج حاصل از بررسی اجزای فیتوشیمیایی، تعداد 19 ترکیب در اسانس ترنج را اثبات نمود. ترکیبات Linalool (58/31 درصد) و Limonene (47/21 درصد) بخش عمده تشکیل دهنده اسانس بودند. فعالیت آنتی­ اکسیدانی اسانس ترنج بر اساس 50IC برابر با 212 میکروگرم بر میلی ­لیتر بود. حداقل غلظت ممانعت کنندگی اسانس ترنج برای سویه ­های سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب برابر با 4، 8، 2 و 2 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر بود، در حالی که نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس برای باکتری­ های مذکور 8، 8، 4، 4 میلی ­گرم بر میلی­ لیتر بود. بحث و نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه تجربی نشان داد که اسانس ترنج دارای اثر ضد­میکروبی بر سویه ­های عفونت ­زا به ویژه باکتری ­های گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس پیوژنز داشت. اگر چه پژوهش­ های بیشتری در این زمینه ضروری می­ باشد ولی می­ توان از اسانس ترنج به عنوان عوامل ضدمیکروبی جدید در صنایع داروسازی و غذایی بهره برد. }, URL = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5294-fa.html}, eprint = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-5294-fa.pdf}, journal = {Journal of Ilam University of Medical Sciences}, doi = {10.29252/sjimu.26.6.122}, year = {2019} }