TY - JOUR T1 - Biosynthesis of Silver Nanoparticles from Tree Gum Extracts and Evaluation of Antibacterial Properties of Silver and Copper Nanoparticles TT - سنتز بیولوژیکی نانوذرات نقره از صمغ درختان و بررسی اثر ضد‌میکروبی نانوذرات نقره و مس JF - sjimu JO - sjimu VL - 26 IS - 6 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4264-fa.html Y1 - 2019 SP - 1 EP - 9 KW - Silver and copper nanoparticles KW - Antibacterial activity KW - Tree gum N2 - مقدمه: علاقه در استفاده از روش ­های دوستدار محیط زیست در سنتز نانوذرات بدون استفاده از مواد خطرناک برای محیط زیست و سلامت انسان رو به رشد بوده است. هدف از این مطالعه بیوسنتز نانوذرات نقره از صمغ درختان مختلف و بررسی سمیت نانوذرات و نمک ­های آن ها در برابر دو باکتری اشریشیا­کلی و استافیلوکوکوس ­اورئوس بود. مواد و روش­ها: در این مطالعه نانوذرات نقره(SNPs) از عصاره مان بلوط و صمغ گیلاس و زرآلود سنتز شد و فعالیت ضد­باکتریایی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات نقره از احیاء نیترات ­نقره تهیه شد. نانوذرات مس توسط احیاء کلرید­ مس با L-آسکوربیک ­اسید تشکیل گــــردید. مشخصه­ های نانوذرات تهیه شده با استفاده از روش اولترا­اسپکتروفتومتر و میکروسکوپ الکترونی گذاره تعیین گردید. فعالیت ضد­باکتری نانوذرات در برابر استافیلوکوکوس ­اورئوس و اشریشیاکلی مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ­های پژوهش: در مطالعه حاضر بیوسنتز و مشخصه­ های نانو SNPs با استفاده از صمغ گیلاس و زردآلو برای اولین بار گزارش گردید. طیف مخلوط واکنش نشان داد که ماکزیمم جذبی در طول موج 420 نانومتر بود. تصویر میکروسکوپ الکترونی گذاره نشان داد که نانوذرات تشکیل شده کروی شکل با اندازه 10 تا 30 نانومتر بود. باکتری­ های اشریشیا­کلی و استافیلوکوکوس ­اورئوس حساسیت واضحی را نسبت به نانوذرات نقره و مس نشان دادند که اثر نانوذرات نقره نسبت به مس مشهودتر بود. آنالیز داده­ ها نشان داد که کلرید ­مس و نیترات ­نقره اثر بازدارندگی کمتری نسبت به نانوذرات داشتند. بحث و نتیجه­ گیری: نتایج ما نشان داد که میکروارگانیسم­ ها در برابر نانوذرات مورد آزمایش حساس بودند. به هر حال باکتری اشریشیا­کلی از حساسیت بیشتری نسبت به استافیلوکوکوس­اورئوس به هر دو نانوذره نشان داد. M3 10.29252/sjimu.26.6.1 ER -