TY - JOUR JF - sjimu JO - J. Ilam Uni. Med. Sci. VL - 26 IS - 5 PY - 2019 Y1 - 2019/1/01 TI - Effect of Lactobacillus fermentum on Hemathological and Histopathological Factors in Rats Infected by Shigella dysenteriae TT - اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر روی فاکتورهای هماتولوژیک و هیستوپاتولوژیک در رت های آلوده با شیگلا دیسانتری N2 - مقدمه: شیگلوزیس، عفونت روده ای حاصل از یکی از گونه های باسیل شیگلا می باشد. اخیراً ثابت شده است که پروبیوتیک ها به واسطه تولید ترکیبات مهارکننده، قادر به مهار پاتوژن ها می باشند. هدف از این پژوهش بررسی اثرات مهاری لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر علیه عفونت حاصل از شیگلا دیسانتری در شرایط In vivo بود. مواد و روش ها: 32 سر موش صحرایی در 4 گروه تقسیم بندی شدند. A: کنترل، B: آلوده با شیگلا دیســـانتـــری( cfu/ml١۰8´۵/١)، C: تیمار با لاکتوباسیلوس فرمنتوم، D: آلوده با شیگلا دیسانتری و تیمار با لاکتوباسیلوس فرمنتوم. پس از اتمام دوره تیمار، حیوانات بیهوش و به منظور اندازه گیری فاکتورهای خونی، بررسی های هیستوپاتولوژیک و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، نمونه های خون و بافت مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSSو آزمون آماری ANOVA-DUNKAN آنالیز شد(P£0.05). یافته های پژوهش: تعداد گلبول قرمز و اندیکس های خونی در هیچ یک از گروه های آزمایشی تغییر معنی داری را نسبت به گروه A نشان نداد. میزان سایز پلاکت(P£0.01)، مونوسیت(P£0.05) و بازوفیل(P£0.01) در گروهB به طور معناداری نسبت به گروه A افزایش یافت. نسبت وزن روده به کل بدن در گروه های B((P£0.001 و D(P£0.01) به نسبت گروه A کاهش معنی دار نشان داد. مطالعات هیستوپاتولوژیک نشانگر تخریب سطح اپی تلیوم روده در گروه Bبود، در حالی که در گروه Dبافت روده تقریباً نرمال به نظر می رسید. هم چنین میانگین تعداد کلنی باکتری شیگلا دیسانتری در روده گروه تیمار کاهش معنی داری(P£0.001) را نسبت به گروه آلوده نشان داد. بحث و نتیجه گیری: لاکتوباسیلوس فرمنتوم بدون ایجاد تغییر در فاکتورهای هماتولوژیک قادر به مقابله با باکتری شیگلا دیسانتـــری بوده و می تواند تا حدودی از پیشرفت بیماری جلوگیری می کند. SP - 103 EP - 114 AU - Ahmadi, Fereshte AU - Ghandehari, Fereshte AU - Tajedin, Nahid AD - Dept of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Esfahan, Iran KW - Probiotics KW - Shigella dysenteriae KW - Lactobacillus fermentum UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4255-fa.html DO - 10.29252/sjimu.26.5.103 ER -