TY - JOUR T1 - The Protective Effect of Conjugated Bacterial Melanin with Titanium Oxide against UV TT - اثر حفاظتی ملانین باکتریایی کونژوگه با تیتانیوم اکسید در برابر اشعه ماورا بنفش JF - sjimu JO - sjimu VL - 26 IS - 4 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4085-fa.html Y1 - 2018 SP - 116 EP - 125 KW - Azotobacter KW - Melanin pigment KW - Titanium oxide KW - UV N2 - مقدمه: برخی از گونه های ازتوباکتر قادر به تولید ملانین می باشند. ملانین باعث حفاظت در برابر اشعه ماورا بنفش می شود. هدف از این تحقیق جداسازی ازتوباکتر با قدرت تولید ملانین و بهینه سازی تولید آن و تاثیر ترکیب آن با نانوذرات تیتانیوم اکسید بر حفاظت از نور فرابنفش می باشد. مواد و روش ها: از 200 نمونه خاک نقاط مختلف زراعی شهر قم به روش بیوتست بر روی محیط Ashby s mannitol agar کشت داده شد. بهینه سازی شرایط مانند pH، دما، منبع گلوکز، منابع اسید آمینه و هوادهی بر میزان تولید ملانین ارزیابی شد. سپس ملانین استخراج شده و با ترکیب نانواکسید تیتانیوم کونژوگه گردید و سپس تاثیر هر یک از ترکیبات بر روی باکتری اشریشیاکلی تحت تاثیر پرتو فرابنفش بر حسب زمان بررسی شد. یافته های پژوهش: گونه ازتوباکتر وینلندی مولد ملانین جداسازی شد. اپتیمم pH حدود 5/7 تعیین گردید. قند گلوکز در غلظت های مختلف (6-1 درصد) باعث کاهش میزان تولید محصول گردید. اسید آمینه متیونین اثر مهاری در حالی که اسید آمینه تیروزین دارای باعث افزایش میزان محصول شد. اسید آمینه تریپتوفان در 7/0-1/0 درصد نیز سیر افزایشی در میزان تولید محصول داشت. در حالی که سیستئین و فنیل آلانین تغییری در میزان تولید محصول ایجاد نکرده است. ترکیب اکسید تیتانیوم با ملانین به طور معنی داری اثر محافظتی بر روی اشریشیاکلی تحت تاثیر نور فرابنفش نشان داد. بحث و نتیجه گیری: ایزوله های بومی ازتوباکتر جدا شده از خاک های زراعی با داشتن قدرت تولید ملانین می توانند به عنوان منبعی در استفاده آن در صنعت باشند. M3 10.29252/sjimu.26.4.116 ER -