RT - Journal Article T1 - Identification and Isolation of an Enterocin Encoding Gene from an Enterococcus faecium Strain LUB950217 Isolated from Oak Tree Sap JF - sjimu YR - 2019 JO - sjimu VO - 26 IS - 5 UR - http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4029-fa.html SP - 180 EP - 188 K1 - Enterococcus faecium K1 - PCR K1 - Bacteriocin K1 - Entrocin A AB - مقدمه: باکتری ­های اسیدلاکتیک(LAB)، گروهی از باکتری ­های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله­ ای شکل و کاتالاز منفی هستند که عموماً به‌ عنوان ارگانیسم­ های ایمن در نظر گرفته می ­شوند. این باکتری ­ها دارای توانایی تولید تغییرات مطلوب در طعم و بافت غذا می ­باشند. انتروکوک ­ها باکتری ­های اسیدلاکتیکی با توانایی تولید پپتیدهای ضدمیکروبی(باکتریوسین­ ها) می ­باشند. مواد و روش ­ها: به­ منظور، شناسایی و جداسازی ژن­ کدکننده و پپتید مربوطه از سویه­ های انتروکوکوس فاسیوم شیره­ بلوط، یک مطالعه ­ای تجربی صورت گرفت. برای این منظور، استخراج DNA از باکتری انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB950217 صورت گرفت. واکنش PCR با استفاده از آغازگر­های هرز انجام گرفت و پس از خالص­ سازی محصول PCR، توالی سنجی صورت گرفت. آنالیزهای بیوانفورمانیکی صورت گرفت و توالی پروتئین مدل سازی شد. یافته ­های پژوهش: پس از انجام توالی ­یابی و مقایسه هم ‌ردیفی، پپتیدی با 36 اسیدآمینه و وزن مولکولی 28/4658 دالتون شناسایی شد. میزان شباهت این پپتید با باکتریوسین ­های شناخته شده از 100-86 متغیر بود. پپتید شناسایی شده به شدت کاتیونی(2/2 در 7pH=) بود. بحث و نتیجه گیری: انتروسین مربوط به انتروکوکوس فاسیوم سویه LUB950217 دارای طیف مهارکنندگی رشد بر روی باکتری ­های گرم مثبت و گرم منفی می ­باشد. بنا بر این این سویه از باکتری پتانسیل بالایی جهت بررسی و استفاده به ­عنوان، نگه ‌دارنده ‌های زیستی در صنایع غذایی و خوراک دام دارد. به­ علاوه، جـــداسازی، همسانه­ سازی و بیان ژن کدکننده­ این پپتید در گیاهان زراعی ممکن است بتواند گـــیاهان را به بیماری­ های قارچی و میکروبی مقاوم کند. LA eng UL http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-4029-fa.html M3 10.29252/sjimu.26.5.180 ER -