@ARTICLE{, author = {ahmadi, A and Ghorbanali Zadegan, M and Najafi, A and Tavakoli, HR and }, title = {Molecular Detection of Salmonella typhi in FoodSamples by PCR Using invA Gene}, volume = {20}, number = {1}, abstract ={مقدمه: به دلیل این که سالمونلا تیفی یک پاتوژن روده ای مهم و آلوده کننده آب و غذا می باشد، تشخیص سریع و دقیق آن در آب و مواد غذائی بسیار حائز اهمیت است. امروزه تشخیص سریع باکتری های بیماری زا با تکنیک های نوین در مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذایی آلوده با روش PCR با استفاده از ژن invA بوده است. مواد و روش ها: بعد از استخراج DNA با دو روش استاندارد، ابتدا روش مولکولی PCR توسط پرایمرهای اختصاصی ژن invA بر روی هر یک از سوش های باکتریایی استاندارد تنظیم گردید. سپس با استفاده از روش PCR، باکتری مورد نظر در نمونه های غذایی آلوده جداسازی گردید. یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد که ژن invA منــــاسب ترین توالی بـــرای جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذائی آلوده می‌باشد. هم چنین روش PCR طراحی شده در این مطالعه برای جداسازی سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده، دارای حساسیت(با کپی نامیر قابل جداسازی 108×89/1) و اختصاصیت بالا می باشد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روش مولکولی PCR بهینه شده در این مطالعه روشی مناسب جهت تشخیص سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده بوده و می تواند به عنوان جایگرینی مناسب برای روش های رایج و مرسوم فعلی به کار گرفته شود }, URL = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-620-fa.html}, eprint = {http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-620-fa.pdf}, journal = {Journal of Ilam University of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2012} }