%0 Journal Article %A Mazloomi, SM %A Sefidkar, R %T A Review of the Effects of Different Types of Food Processing Methods on the Amount of Pesticides Residues in Raw and Processed Plant-based Food %J Journal of Ilam University of Medical Sciences %V 22 %N 6 %U http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1485-fa.html %R %D 2015 %K Pesticide residue, processing method, plant based food, %X مقدمه: امروزه مسائلی مانند عدم توجه به دوره کارنس و آثار منفی باقی مانده آفت کش ها در محصولات غذایی بر سلامتی، نگرانی هایی را در میان مصرف کنندگان به وجود آورده است. از آن جا که روش های مختلفی جهت تولید و فرآوری مواد غذایی گیاهی استفاده می شود تاثیر هر یک از آن ها بر میزان باقی مانده آفت کش ها هنوز مـورد سوال می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مروری، پس از بررسی نتایج 32 مطالعه در پایگاه های علمی، تاثیر روش های مختلف فرآوری مواد غذایی گیاهی بر میزان باقی مانده آفت کش ها ارزیابی شد. یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد پیش فــرآیند محصــولات گیاهی مانند شستــشو، آنزیم بری و پوست گیری، موجب حذف برخی آفت کش ها از آن ها گردیده است. هم چنین بکارگیری روش های فرآوری مانند پختن سبزی و میوه و نیز آسیاب کردن غلات و تولید آرد و نان نیز باعث کاهش بقایای برخی آفت کش ها شده است. این در حالی است که برخی مطالعات سم شناسی، تجزیه‎ آفت کش ها و تبدیل آن ها به مواد سمی دیگری را در اثر به کار بردن روش های فرآوری مانند پختن گزارش نموده اند. بحث و نتیجه گیری: اگر چه یافته ها نشان داده اند که بیشتر فرآیندهای به کار رفته در تهیه مواد غذایی گیاهی بسته به نوع محصول، نوع آفت کش، ماهیت فرآوری و سایر عوامل سبب کاهش مــیزان برخی آفــت کش ها می شوند، اما برخی از فرآیندها باعث تجزیه آن ها به ترکیبات سمی تر می گردند. %> http://sjimu.medilam.ac.ir/article-1-1485-fa.pdf %P 24-33 %& 24 %! %9 Applicable %L A-10-1355-1 %+ Shiraz University of Medical Sciences. %G eng %@ 1563-4728 %[ 2015