[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69223549
h-index2919
i10-index20078
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای Mri

ایوب رستم زاده، سید هادی انجم روز، فردین فتحی، محمد جعفر رضایی، دائم روشنی، معصومه رضایی، شعله شاه غیبی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: امروزه استفاده از امواج الکترومغناطیس در پزشکی به خصوص در دستگاه‌ های تشخیصی مانند تصویربرداری تشدید مغناطیسی(MRI) افزایش یافته و گزارشات متفاوتی از آثار بیولوژیک آن ارائه شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات MRI ۵/۱ تسلا بر روی باروری و پارامترهای تولیدمثلی موش نر بود. مواد و روش‌ ها: ۴۰ راس موش بالغ نر نژاد NMRI به طور تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و آزمایش تقسیم شدند. موش‌های گروه آزمایش در طی ۳ هفته، هر هفته ۱ بار و هر بار به مدت ۳۶ دقیقه در معرض امواج MRI ۵/۱ تسلا قرار گرفتند. سپس روزهای ۱ و ۳۵ بعد از آخرین تابش، ۱۰ سر از موش‌ ها برای انجام IVF و ۱۰ سر نیز جهت مطالعات In vivo مورد استفاده قرار گرفتند. تاثیر امواج MRI بر وزن بیضه، طول مدت بارداری، تعداد جنین ‌های به دنیا آمده، تعداد اسپرم و قدرت باروری بررسی گردید. داده‌ های دو گروه با آزمون‌ های آماری ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ های پژوهش: مطابق این مطالعه یک روز بعد از تابش MRI وزن بیضه، تعداد بچه‌ های به دنیا آمده، میزان پیشرفت تکامل جنین‌ های دو سلولی و تعداد اسپرم موش‌ ها در گروه آزمایش کاهش معنی‌ داری نشان داد(P<۰,۰۵) هم چنین تعداد جنین ‌های رسیده به مرحله بلاستوسیست در گروه آزمایش کاهش معناداری داشت(P<۰.۰۵). در حالی که ۳۵ روز بعد از تابش بین تمام پارامترهای ذکر شده در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل از لحاظ آماری تفاوت معناداری وجود نداشت(P>۰.۰۵).
بحث و نتیجه‌ گیری: بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می ‌رسد که تابش MRI ۵/۱ تسلا در یک روز بعد از تابش اثرات مخربی را بر روی قدرت باروری موش دارد، اما این اثرات ۳۵ روز بعد از تابش برگشت‌ پذیر می ‌باشند.

مسعود غیاثیان، مریم منصور،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

کاورنوس مالفورماسیون یک ضایعه غیرطبیعی عروقی می ­باشد که به دلیل اختلال در دیواره عروق خونی به وجود می ­آید. این اختلال اغلب بدون علامت بوده و در صورت علامت دار شدن خود را با تشنج، خونریزی، اختلال نورولوژیک پیشرونده و سردرد نشان می ­دهد. این ضایعات منفرد بوده و موارد متعدد آن نادرند. در مواردی که ضایعات متعدد هستند، ضایعه می­ تواند فامیلیال بوده و در اعضای دیگر خانواده به صورت اتوزومال غالب به ارث برسد.

در این مطالعه به خانمی ۴۱ ساله اشاره می ­شود که با نقص نورولوژیک پیشرونده به صورت دوبینی، سرگیجه و فلج صورت به بیمارستان مراجعه کرد و بعد از انجام معاینات و اقدامات تشخیصی، ضایعات متعدد کاورنوس مالفورماسیون مشاهده گردید. در بررسی دیگر اعضای خانواده وجود ضایعات متعدد کاورنوس مالفروماسیون در آنان مشهود بود.


سیدمحمدعلی شریعت زاده، مرتضی گودرزی،
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: امروزه با پیش رفت تکنولوژی و با استفاده از نانوذرات نقره(AgNPs) در محصولات مختلف نگرانی ‌هایی جدی در مورد استفاده از این ماده مطرح شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر آلفا لیپوئیک اسید(ALA) به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در برابر سمیت ناشی از(AgNPs) بر بافت کلیه موش ‌هایNMRI  انجام شد.
مواد و روش­ ها: در این تحقیق ۲۴ سر موش نر بالغ NMRI با میانگین وزنی ۲±۳۶ گرم به­ طور تصادفی به ۴ گروه: کنترل، (AgNPs) (Kg/day/ mg۵۰۰)، (ALA)(Kg/day/ mg۱۰۰) و (AgNPs) به ­همراه(ALA) تقسیم و از طریق دهانی به مدت ۳۵ روز تیمار شدند. در پایان، با تشریح موش ‌ها، کلیه چپ آن ‌ها خارج، فیکس، قالب‌ گیری، برش گیری و پاساژ بافتی انجام شد و با روش هماتوکسیلین-ائوزین رنگ‌ آمیزی گردید. سپس پارامترهای بیوشیمیایی و استریولوژیک کلیه مانند محاسبه حجم اجزای مختلف آن اندازه گیری شد. داده ­ها با نرم افزار  SPSSبررسی و تحلیل شدند.
یافته ‌های پژوهش: در این پژوهش افزایش معنی داری در میزان میانگین حجم جسمک کلیوی P<۰,۰۰۵، گلومرول P<۰,۰۰۱، تافت P<۰,۰۰۱، غشای کپسول بومن P<۰,۰۰۱ و کاهش معنی داری در میانگین حجم کل فضای کپسول بومن P<۰,۰۰۱، حجم لومن پروکسیمال توبول P<۰,۰۵ در گروه(AgNPs) نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. میزان اوره و مالون دی آلدئید در گروه(AgNPs) نسبت به کنترل افزایش P<۰,۰۰۱ و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام کاهش معنی دار P<۰,۰۰۱ از خود نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: ALA در بهبود آسیب کلیوی ناشی از نانوذرات نقره نقش حفاظتی دارد.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4701