[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68593494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای Mbc

ساناز موریس، امیر حسین مومن، نفیسه یوسفی محمود،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه:با توجه به مقاومت روز­افزون باکتری­ های بیماری ­زا نسبت به آنتی ­بیوتیک ­ها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی و آنتی­ بیوتیک ­ها هستند. گیاهان دارویی‌ از منابع‌ بالقوه­ ای هستند که از دیر­باز‌ خواص‌ درمانی و دارویی‌ آن ‌ها مورد توجه‌ قرار گرفته است. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره­ الکلی گیاه شمعدانی عطری بر رشد باکتری­ های شایع بیمارستانی مقاوم به آنتی ­بیوتیک ­ها صورت گرفت.
مواد و روش­ ها:جهت بررسی فعالیت های ضد میکروبی عصاره­ الکلی گیاه شمعدانی عطری از دوزهای ۲۵ و ۵۰ میلی ­گرم بر میلی ­لیتر بر روی نمونه ­های بالینی و استاندارد باکتری­ های سودوموناس ­آئروژینوزا و اشریشیا­کلی و نمونه­ استاندارد انتروکوک ­فکالیس به روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. هم چنین برای اندازه ­گیری حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی میکروبراث دایلوشن استفاده گردید.
یافته ­های پژوهش: حساس ­ترین باکتری، سودوموناس آئروژینوزا با داشتن بالاترین قطر هاله عدم رشد(۲۴ میلی متر) بود. هم چنین نتایج نشان داد که عصاره الکلی گیاه شمعدانی با غلظت ۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر اثر ضد باکتریای بالاتری دارد.
بحث و نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که عصاره­ الکلی گیاه شمعدانی عطری دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و با توجه به بومی بودن این گیاه و اثرات درمانی آن، تحقیقات بیشتری در جهت شناسایی ویژگی های درمانی این گیاه توصیه می شود.
 


زهرا پورشبانان نجف آبادی، دکتر منیر دودی، محبوبه سترکی،
دوره ۲۶، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

 مقدمه: امروزه معضل بزرگ مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از مشکلات بزرگ جامعه است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر نانوذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم بر باسیل های گرم منفی مسبب عفونت های ادراری مقاوم به چند آنتی بیوتیک(MDR) بود.
مواد و روش ها: این مطالعه بر روی ۱۴۰ نمونه از جدایه های باکتریایی اشریشیاکلی، کلبسیلا پنومونیه، انتروباکترآئروژنز، پروتئوس ولگاریس،‌ سیتروباکتر فروندی، سودوموناس آئروژینوزا و آسینتوباکتر بومانی از هر کدام ۲۰ نمونه که همگی مقاوم به چند آنتی بیوتیک و مسبب عفونت های ادراری بودند و نیز سویه های استاندارد آن ها انجام گرفت و بدین منظور از انواع تست های بیوشیمیایی جهت شناسایی این باکتری ها استفاده شد. برای سنجش حساسیت آن ها در برابر نانوذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم به شکل کروی و به قطر ۱۰ نانومتر از روش های آزمایشگاهی(انتشار چاهک و دیسک در آگار و ماکرودایلوشن) استفاده شد.
یافته های پژوهش: نتایج روش های انتشار چاهک و دیسک در آگار از نانوذرات نقره با غلظت  ppm۱۰۰۰، نشان دهنده بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد به ترتیب در سودوموناس آئروژینوزا و کلبسیلا پنومونیه بود. در روش ماکرودایلوشن نانوذرات نقره، کمترین میزان MIC و MBC در باکتری سودوموناس آئروژینوزا  نیز به دست آمد. ولی نانوذره دی اکسید تیتانیوم بر باکتری ها هیچ تاثیری نداشت.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان داد که در شرایط In vitro نانوذرات نقره بر باکتری های مورد آزمایش موثر بـــودند، ولی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم با همان قطر و همان شکل هیچ تاثیری بر روی باکتری ­ها نداشت.



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4700