[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71313685
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای Bdnf

الهام وسدی، حامد برزگر، محبوبه برجیان فرد،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: رفتارها و چگونگی سبک زندگی ما بر میزان بیان عامل نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF-Brain-Derived Neurotrophic Factor)، ﺗاثیر می­ گذارد و تجربیات توام با سلامت عاطفی از قبیل ورزش و محیط ­های غنی شده منجر به افزایش سطوح این نوروتروفین با اهمیت می­ شوند. این پژوهش با هدف شناسایی اثرات احتمالی دو شیوه تمرین بر مقادیر عامل نوروتروفیک مشتق از مغز در هیپوکمپ موش ­های صحرایی نر بالغ با تکیه بر شفاف­ تر کردن نقش ورزش در تعدیل شکل ­پذیری سیناپسی انجام شد.

مواد و روش ­ها: در این پژوهش تجربی-آزمایشگاهی ۲۱ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار(با سن ۸ هفته­ و میانگین وزن ۱۰±۱۷۰ گرم)، به طور تصادفی در ۳ گروه مساوی ۷ تایی کنترل، تمرین استقامتی(ET-Endurance Training) و تمرین تناوبی شدید(HIIT-High Intensity Interval Training) تقسیم شدند. گروه های تمرین استقامتی و HIIT به مدت ۸ هفته، تحت فعالیت ورزشی استقامتی و فعالیت ورزشی تناوبی شدید قرار گرفتند. مقادیر BDNF، پس از تمرین با روش الایزا سنجیده شد و داده­ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه با P<۰,۰۵ تحلیل شدند.

یافته­ های پژوهش: یافته­ های پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر BDNF هیپوکمپ پس از ۸ هفته، در گروه استقامتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی ­داری نداشت(P=۰,۷۳۵). در گروه تمرین تناوبی شدید نیز، مقادیر BDNF هیپوکمپ در مقایسه با گروه کنترل و استقامت معنی­ داری نبود(P=۰,۱۳۱, P=۰.۰۷۰).

بحث و نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه حاضر تغییر معنی داری را در سطوح BDNF بر اثر فعالیت ورزشی نشان نداد اما به نظر می ­رسد، مقادیر BDNF ﺗاثیرپذیری بیشتری را از فعالیت ورزشی تناوبی شدید نسبت به فعالیت ورزشی استقامتی بپذیرد.


سلماه محمدی، حسین شیروانی، مهدی روزبهانی، مسعود رحمتی،
دوره ۳۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: افزایش سیگنال‌دهی BDNF و NGF در سلول‌های نوروبلاستوما ممکن است نشان‌دهندۀ یک سیستم اتوکرین برای حمایت از رشد، تهاجم و متاستاز سرطان باشد. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر هم‌زمان تمرین هوازی و مصرف مکمل نانوکورکومین بر بیان ژن‌های BDNF و NGF در موش صحرائی با تومور مغزی بود.
مواد و روش­ها: ۳۵ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به‌طور تصادفی به ۷ گروه ۵ تایی، کنترل سالم پایه، کنترل سالم ۴ هفته، کنترل سرطان پایه، کنترل سرطان ۴ هفته، سرطان+نانوکورکومین، سرطان+تمرین و سرطان+تمرین+نانوکورکومین تقسیم شدند و پس از تزریق سلول‌های سرطانی در قشر پیشانی موش‌ها، با گاواژ مکمل نانوکورکومین به میزان mg/kg۸۰ به مدت ۲۸ روز، ۵ روز در هفته، وارد برنامۀ اصلی تمرین هوازی بر روی نوار گردان به مدت ۴ هفته، ۳ روز در هفته با سرعت ۱۸ متر بر دقیقه، ۲۵ تا ۴۰ دقیقه گردیدند. در پایان، موش‌ها قربانی و داده‌ها جمع‌آوری شد.
یافته ­های پژوهش: بیان ژن BDNF در گروه تمرین+نانوکورکومین نسبت به کنترل سرطان پایه و سرطان ۴ هفته، به‌طور معناداری کاهش داشت (P<۰,۰۵)؛ همچنین بیان ژن NGF در گروه تمرین نسبت به کنترل سرطان پایه و سرطان ۴ هفته، کاهش معنی‌داری را نشان داد (P<۰,۰۵)؛ اما در گروه نانوکورکومین و تمرین+نانوکورکومین اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (P>۰,۰۵).
بحث و نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد، تمرین هوازی به‌همراه نانوکورکومین با کاهش بیان ژن BDNF و NGF از طریق گیرنده‌ها احتمالاً می‌تواند باعث افزایش نرون‌زایی در موش های مبتلا به سرطان مغز شود.

 


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701