[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71263679
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای کوویدـ۱۹

بهمن فاضلی نسب،
دوره ۲۸، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: کروناویروس‌‌ها جزء ویروس‌های پوشش‌‌دار با منشأ جانوری هستند که علاوه بر بیماری تنفسی و گوارشی، در بیماری‌های عصبی نیز دیده شده‌‌اند؛ همچنین برخی از گونه‌های آن‌‌ سبب نفریت گشته‌ و یا در بیماران مبتلا به ام‌اس و هپاتیت موش نیز دیده شده‌اند؛ اما در مجموع، مهم‌ترین تأثیر کروناویروس‌ها بر سیستم تنفسی و گوارشی است. هدف از تحقیق حاضر مقایسۀ ژنوم ویروس SARS-CoV-۲ با سایر ویروس‌‌های خانوادۀ کروناویروس، بررسی احتمال ساختگی بودن آن و درنهایت، ارزیابی تأثیر لینالول و تیمول بر فعالیت نداشتن پروتئین orf۱ab ویروس SARS-CoV-۲ است.
مواد و روش‌‌ها: توالی ژنوم ویروس‌های خانوادۀ Coronaviridae از پایگاه NCBI تهیه و پس از هم‌ردیف شدن، تعداد جهش‌‌ها، تنوع نوکلئوتیدی، تعداد جایگاه‌هایی که در آن‌ها جایگزینی مشابه اتفاق افتاده، خوشه‌بندی، تعیین شباهت و فاصلۀ ژنتیکی و شاخص dN/dS ارزیابی شد. ساختار سه‌بعدی پروتئین orf۱ab پیش‌‌بینی و دقت الگوی پیش‌بینی‌شده بررسی گردید. موتیف و دومین‌‌های حفاظت‌شده برای ژن orf۱ab در همۀ ویروس‌‌های خانوادۀ Coronaviridae و همچنین دومین‌های غشایی، سیتوپلاسمی و کینازی در orf۱ab ویروس SARS-CoV-۲ بررسی شد. برای داکینگ مولکولی، از لینالول (مهم‌ترین مادۀ تشنه‌‌داری Scrophularia striata) گیاه مدل یعنی آرابیدوپسیس و تیمول (Thymol) (مهم‌ترین مادۀ زنیان) برای فعالیت نداشتن پروتئین orf۱ab کروناویروس SARS-CoV-۲ استفاده گردید.
یافته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های پژوهش: ویروس SARS-CoV-۲، ۱۱ دومین حفاظت‌‌شده و از سویی، ۱۱ ژن دارد. حضور دومین‌های NSP۱۳ super family و SUD-M super family در ژنوم ویروس SARS-CoV-۲، نشان‌دهندۀ توانایی و تلاش این ویروس برای پایداری بیشتر در محیط است. بر اساس مقدار عددی شاخص‌های dN/dS (۰۳۶/۱) و Tajima´s D (۳۹/۴) برای orf۱ab، شیب تغییرات در طول تکامل برای ژن orf۱ab بسیار کند و عدم انتخاب جهت‌دار در تغییرات ویروس‌‌ها است. بر اساس بیشترین اثر متقابل میان پروتئین لینالول و پروتئین orf۱ab (۰/۴۱-) و بیشترین دقت (۱۷۲/۰) و بر اساس کمتـــرین سطــــح انــــرژی (Kcal/mol۲۳/۶-ΔG=) و بهترین ترکیب (Kcal/mol۱۸/۱۳۴۰-Full Fitness=) میان مادۀ فیتوشیمیایی تیمول و پروتئین orf۱ab، نتایج داکینگ مولکولی نشان داد که هم پروتئین لینالول و هم مادۀ تیمول بر پروتئین orf۱ab پیوند گردیده و مانع فعالیت آن خواهند شد.
بحث و نتیجه‌گیری: لینالول و تیمول بر فعالیت نداشتن پروتئین orf۱ab ویروس SARS-CoV-۲ مؤثر بوده‌اند، هرچند برای اثبات این قضایا، باید تست بالینی خاصیت درمانی لینالول و تیمول انجام و در صورت تائید، استفاده از آن پیشنهاد شود. ضمناً با بررسی شاخص dN/dS، شاخص D و ارزیابی سینگلتن‌‌‌‌‌‌ها، دومین‌‌ها و مناطق حفاظت‌‌شدۀ همۀ ویروس‌‌ها مشخص شد که ویروس SARS-CoV-۲ نمی‌تواند ساختگی باشد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4701