[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71263679
h-index2919
i10-index20379
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای چای کوهی

مختار مختاری، سعید خاتم ساز، فاطمه رحمانی،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: چای کوهی گیاهی از خانواده نعنائیان و دارای ترکیبات فلاونوئیدی می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی چای کوهی بر محور هورمونی هیپوفیز-گناد و تغییرات بافت بیضه در موش صحرایی نر بالغ است.

مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی ۵۰ سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به پنج گروه ده تایی تقسیم شد، گروه کنترل رژیم معمولی دریافت کردند، گروه شاهد، آب مقطر و گروه های تجربی روزانه به ترتیب ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، عصاره هیدروالکلی چای کوهی به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. در پایان روز سی ام از حیوانات خون گیری به عمل آمد و هورمون های LH، FSH، تستوسترون و دی هیدروتستوسترون اندازه گیری شد. هم چنین از بافت بیضه مقاطع بافتی تهیه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری  ANOVAو تست توکی تجزیه و تحلیل گردید.

یافته های پژوهش: غلظت سرمی هورمون های LH و FSH در گروه تجربی دریافت کننده دوز حداکثر عصاره در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد، افزایش معنی داری نشان داد(P<۰,۰۵). غلظت سرمی هورمون تستوسترون در دوز حداکثر عصاره و هورمون دی هیدروتستوسترون در دوزهای متوسط و حداکثر عصاره در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد، کاهش معنی داری نشان داد(P<۰,۰۵). بررسی بافت شناسی بیضه نشان داد تعداد سلول های اسپرماتوسیت در لوله های اسپرم ساز در دوز حداکثر در مقایسه با گروه های کنترل و شاهد کاهش معنی داری را نشان می دهد(P<۰,۰۵).

بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله عصاره هیدروالکلی چای کوهی باعث کاهش میزان هورمون های تستوسترون، دی هیدرو تستوسترون می شود. احتمالاً آپی ژنین موجود در عصاره نیز موجب اختلال در عملکرد سیستم تولید مثلی جنس نر می شود.


مهدی عیدی زاده، پرستو ضرغامی مقدم، فرید حقدادی، علیرضا افشاری صفوی، پیمان آل شیخ،
دوره ۳۲، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه پوسیدگی و بیماری‌های قارچی سهم بسیاری از بیماری‌های مرتبط با دندان را به خود اختصاص داده‌اند. با توجه به همین امر، پژوهشگران در تلاش برای یافتن موادی با عوارض کمتر هستند. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی دو گیاه زولنگ و چای کوهی بر پاتوژن‌های دهانی (استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس) انجام شد.
مواد و روش­ها: عصارۀ اتانولی به روش خیساندن تهیه گردید. اثربخشی عصاره‌ها و ترکیب آن‌ها در مقایسه با گروه‌های کنترل مثبت روی استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس با سه روش چاهک پلیت، انتشار از دیسک و ممانعت از تشکیل بیوفیلم بررسی شد. به‌منظور مقایسۀ میانگین قطر هالۀ عدم رشد باکتری از نرم‌افزار SPSS vol,۱۷ و ‏آزمون آنالیز واریانس استفاده گردید. ‏ ‏در همۀ آزمون‌ها سطح معنی‌داری ۵ درصد در نظر گرفته شد.
یافته­ های پژوهش: مطالعۀ حاضر نشان داد که اثر ضدمیکروبی دو گیاه زولنگ و چای کوهی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین، ضدقارچ نیستاتین و دهان‌شویۀ کلرهگزیدین چندان ‏چشمگیر نیست. از سویی، با ترکیب کردن نسبت‌های مختلف عصاره نیز تغییری در بهبود اثر دو گیاه حاصل نشد. در میان تیمارهای مطالعه‌شده نیز، اثر ضدمیکروبی ‏عصارۀ اتانولی (۱۰۰ درصد) زولنگ نسبت به سایر ترکیب‌ها بیشتر ثبت گردید ‏(۰,۰۵>‏P‏). نتایج تعیین میزان اثر مهاری در تشکیل بیوفیلم نشان داد که ‏همۀ نمونه‌ها در محدودۀ تشکیل ‏بیوفیلم ضعیف قرار داشتند.
بحث و نتیجه‌گیری: دو گیاه دارویی زولنگ و چای کوهی آثار مهاری چشمگیری در مقایسه با دهان‌شویۀ تجاری کلرهگزیدین و آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین و ضدقارچ نیستاتین بر رشد دو گونۀ استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس از خود نشان ندادند.


 


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701