[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68613494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای پرستاران

جابر جعفری، مسلم محمدیان،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: پرستاران عمده ترین بخش نیروی انسانی نظام بهداشتی و سلامت را تشکیل می دهند. رضایت شغلی در قلمرو خدمات پزشکی و بیمارستانی همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است، زیرا نیروی انسانی شاغل در این حوزه، سلامت جامعه را تضمین می کند. هدف این پژوهش طراحی الگوی عوامل تاثیر گذار بر رضایت شغلی پرستاران در بیمارستانهای دولتی شهر ایلام می باشد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع تحلیل محتوا و پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر ایلام در تابستان سال ۱۳۹۳ می باشد که تعداد آنها ۲۳۹ نفر می باشد و نمونه آماری به صورت تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه ۱۴۸ نفر در نظر گرفته شده است. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته رضایت شغلی مشتمل بر ۵۳ سئوال است. روایی محتوایی پرسشنامه پس از مشورت با چند تن از صاحب نظران روش تحقیق از جمله اساتید محترم تایید گردید و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ ۹۳۷/۰ محاسبه گردید و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون های KMO و بارتلت در محیط نرم افزار spss استفاده شد. یافته های پژوهش: در این پژوهش با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و در چارچوب یک تحقیق تحلیل محتوا و پیمایشی به بررسی عوامل موثر بر رضایت شغلی پرستاران در بیمارستانهای دولتی شهر ایلام پرداخته شد و نتایج تحلیل عاملی ۱۱ عامل موثر در رضایت شغلی پرستاران را شناسایی کرد که روی هم رفته ۷۰,۷۰۴ درصد از کل واریانس را تبیین می کند. بحث و نتیجه گیری: نتایج تحلیل عاملی نشان داد که عامل های شناسایی شده عبارتند از : امکانات رفاهی و دستمزد با ۳۲.۲۳۳ درصد تبیین واریانس، گروه کاری با ۸.۷۳۸ درصد تبیین واریانس، علاقه و موفقیت شغلی با ۶.۹۲۳ درصد تبیین واریانس، نظارت و خط مشی حاکم بر محیط کار با ۳.۷۹۲ درصد تبیین واریانس، پیشرفت و توسعه شغلی با ۳.۳۹۶ درصد تبیین واریانس، تبعیض و اذیت با ۳.۱۲۱ درصد تبیین واریانس، استرس و فشار مرتبط با کار با ۲.۸۱۴ درصد تبیین واریانس، ارتباط با پزشکان با ۲.۷۰۸ درصد تبیین واریانس، رضایت مندی ارباب رجوع با ۲.۵۷۰ درصد تبیین واریانس، ماهیت کار با ۲.۳۸۴ درصد تبیین واریانس، ساعات و حجم کار با ۲.۰۲۶ درصد تبیین واریانس.


یاسان اله پوراشرف، فاطمه صیادی، صفورا غلامی، کاظم شفیعی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: تحلیل رفتگی، احساس از دست دادن انرژی و بی ‌قدرتی، ناامیدی و ناتوانی است. کیفیت به عنوان ارضای نیازهای مشتریان تعریف می شود. این تعریف بر توانایی سازمان جهت تعیین نیازها و خواسته های مشتریان و برآورده کردن این نیازها تاکید دارد. ادراک کیفیت خدمات توسط بیماران می تواند به پرستاران که به صورت مداوم با بیماران در ارتباط هستند منتقل شود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی ۱۰۰ نفر از بیماران و ۱۰۰ نفر از پرستاران که توسط نمونه گیری آسان به دست آمدند انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسش نامه ای دو بخشی مشتمل بر پرسش نامه تحلیل رفتگی شغلی پرستاران مسلش و جکسون (۱۹۸۱) و پرسش نامه استاندارد سنجش ادراک کیفیت خدمات سروکوال زدهمل و بیتنر(۱۹۹۶) بود. پایایی و روایی پرسش نامه ها تایید شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ آنالیز گردید و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده خطی، آنالیز واریانس، آزمون رتبه بندی فریدمن مورد استفاده قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: ادراک بیماران از کیفیت خدمات و ابعاد آن بر تحلیل رفتگی شغلی پرستاران موثر بودند. همدلی (&beta;=۰,۵۷۷, P<۰.۵۰)، ملموس بودن (&beta;=۰.۴۸۶, P<۰.۵۰)، تضمین (&beta;=۰.۴۷۲, P<۰.۵۰)، قابلیت اعتماد (&beta;=۰.۱۴۴, P<۰.۵۰) و پاسخگویی (&beta;=۰.۰۲۵, P<۰.۵۰)، به ترتیب بیشترین اثر معنادار منفی بر تحلیل رفتگی پرستاران دارند.
 بحث و نتیجه گیری: با ارائه خدمات بهتر و توجه به بیماران می توان رضایت و وفاداری آنان را تامین نمود و مانع از تحلیل رفتگی کارکنان و پرستان بیمارستان شد

حسن رضا زین آبادی، علی یاسینی، لیلا میرهادیان،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: هدف نهایی هر سیستم بهداشتی-درمانی ارتقاء کیفیت خدمات مراقبتی است که پرسنل بیمارستان و به طور خاص پرستاران، نقش مهمی در جهت پیشبرد آن دارند. بهبود عملکرد پرستاران تابع عوامل و شرایط درون سازمانی و برون سازمانی متعددی است که مهم ترین آن سبک رهبری حاکم بر سازمان است. از مهم ترین سبک های تاثیرگذار بر بهبود عملکرد، بروز رفتارهای سازمانی مثبت و ایجاد معنویت درکار، سبک رهبری خدمتگزار است. تعیین تاثیر رهبری خدمتگزار بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی معنویت در کار هدف اصلی پژوهش حاضر است.

مواد و  روش ها: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است که به طور خاص از الگویابی علّی استفاده شده است. جامعه آماری شامل تمامی پرستاران و سرپرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بود که با استفاده از روش نمونه­ گیری تصادفی خوشه ­ای و به کمک جدول کرجسی و مورگان تعدد ۱۵۲ پرستار و ۵۷ سرپرست به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ­ها با استفاده از سه پرسش نامه استاندارد سبک رهبری خدمتگزار، رفتار شهروندی سازمانی و معنویت در کار گردآوری و  از  طریق روش­ های آمار توصیفی، استنباطی و الگویابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته های پژوهش: نتایج پژوهش حاکی از آن است که وضعیت سبک رهبری خدمتگزار  برای سرپرستاران و وضعیت معنویت در کار و رفتار شهروندی سازمانی برای پرستاران در سطح نسبتاً مطلوب قرار دارد. اثرات مستقیم رهبری خدمتگزار بر رفتار شهروندی سازمانی(t=۱,۳۵, β=۰.۰۸)، رهبری خدمتگزار بر معنویت در کار(t=۲,۰۵, β=۰.۱۸) و معنویت در کار بر رفتار شهروندی سازمانی(t=۱۰,۰۲, β=۰.۷۵) به لحاظ آماری معنادار می باشند. هم چنین اثر غیر مستقیم رهبری خدمتگزار بر رفتار شهروندی سازمانی با میانجی­گری معنویت در کار(t=۶,۲۱, β=۰.۶) به لحاظ آماری معنادار و قوی است.

بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج پژوهش، مدیران پرستاری می­ توانند با به کار گیری سبک رهبری خدمتگزار موجب افزایش معنویت در کار و رفتار شهروندی سازمانی در پرستاری شوند که به نوبه خود ارتقای کیفیت خدمات مراقبتی ارائه شده به بیماران را به همراه دارد.


مریم واعظی، کورش امینی، زینب قهرمانی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: جو ایمنی یکی از عوامل رضایت پرستاران و درنتیجه، کیفیت مراقبت از بیماران است. این پژوهش با هدف تعیین جو ایمنی بخش‌های داخلی-جراحی بیمارستان‌های آموزشی استان زنجان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به‌صورت مقطعی، روی ۲۴۷ نفر از پرستاران شاغل در پنج بیمارستان آموزشی زنجان در سال ۱۳۹۹ صورت گرفت. برای نمونه‌گیری، از روش نمونه‌گیری زمانی پواسون استفاده شد. اطلاعات با استفاده از پرسش‌نامۀ جمعیت‌شناختی و پرسش‌نامۀ استاندارد جو ایمنی پرستاران (سرسنگی ۱۳۹۳) جمع‌آوری گردید. مقیاس جو ایمنی ادراک پرستاران را در ابعاد آموزش پرستاری، ارتباط با پزشکان، ارتباط با پرستاران، نگرش سوپروایزرها، گزارش‌دهی خطاها و اشتباهات و فرسودگی شغلی می‌سنجد. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS vol,۱۸ و آمارهای توصیفی و آزمون تی مستقل و انالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون پیرسون تجزیه‌وتحلیل گردید.
یافته‌ها: میانگین کلی جو ایمنی پرستاران ۵۳/۰±۱۲/۳ از ۵ بود. بیشترین میانگین جو ایمنی پرستار مربوط به ارتباط میان پرستاران (۸۳/۰±۶۱/۳) و سپس مربوط به بعد گزارش‌دهی (۶۹/۰±۵۳/۳) و کمترین میانگین به بعد فرسودگی (۹۰/۰±۳۲/۲) از نمرۀ کل ۵ مربوط بود. نمرۀ کل جو ایمنی بر اساس پست سازمانی و شهر محل خدمت شرکت‌کننده، از لحاظ آماری متفاوت و معنادار بود، درحالی‌که ارتباط معناداری میان جنسیت، تأهل، تحصیلات، استخدام، نوع بخش، گروه سنی و سابقۀ کار با کل جو ایمنی پرستاران وجود نداشت.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، جو ایمنی پرستاران شاغل در استان زنجان در سطح متوسط قرار دارد. فرسودگی تجمعی یکی از مؤلفه‌های جو ایمنی بود که در قیاس با سایر ابعاد، کمترین میانگین را داشت؛ این بدان معنا است که فرسودگی در میان پرستاران بررسی‌شده، شیوع یا شدت بالایی دارد؛ بنابراین لازم است اقداماتی برای بهبود جو ایمنی پرستاران به‌ویژه در زمینۀ فرسودگی تجمعی صورت گیرد.
 
زینب کوچکی، سید امیر حسین پیشگویی، مریم جدید میلانی،
دوره ۳۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: اپیدمی کووید-۱۹ باعث ایجاد فرسودگی شغلی پرستاران و به دنبال آن کاهش کیفیت زندگی و کاهش کیفیت خدمات مراقبتی به بیماران شده است. با توجه به شیوع اپیدمی کووید-۱۹ و تجربه پژوهشگر، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط فرسودگی شغلی با کیفیت زندگی پرستاران بخش‌‌های مراقبت‌‌های ویژه در اپیدمی کووید-۱۹ انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-همبستگی، بر روی ۱۴۰پرستار شاغل در بخش‌‌های ویژه(ICU,CCU) بیمارستان‌‌های دولتی استان ایلام از۱۰ بهمن تا ۱۰ اسفند ماه سال۱۴۰۰ در زمان پیک ششم کووید-۱۹ انجام شد. روش نمونه‌‌گیری تمام شماری بود. ابزار جمع آوری داده‌‌ها شامل پرسش‌‌نامه‌‌های جمعیت‌‌شناختی، فرسودگی شغلی ماسلاچ(۱۹۸۵) وکیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت(۲۰۰۴) بود. داده‌‌های جمع‌‌آوری شده با نرم افزارSPSS  نسخه ۲۶ و با استفاده از آزمون‌‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با سطح معنی‌‌داری (P<۰,۰۵) تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: در این مطالعه میزان انحراف معیار و میانگین برای فرسودگی شغلی(۴/۱۱ ± ۱/۷۶)و برای کیفیت زندگی (۹/۵ ± ۹/۷۲) بود. همبستگی معکوس معنی‌‌داری بین فرسودگی شغلی با کیفیت زندگی وجود داشت (P<۰,۰۰۱, r=- ۰.۲۹۶). همچنین، آزمون رگرسیون خطی مؤلفه‌‌های مسخ شخصیت و عملکرد فردی تاثیر معنی‌‌داری بر کیفیت زندگی پرستاران نشان نداد. مؤلفه خستگی عاطفی(P=۰,۰۰۱) تاثیر منفی معنی‌‌داری بر روی کیفیت زندگی پرستاران بخش‌‌های ویژه داشت.
بحث و نتیجه‌گیری:  لازم است مدیران تدابیر حمایتی، تشویقی و آموزشی جهت پیشگیری از اثرات سوء بر پرستاران در زمان شیوع بحران‌‌های سلامت، اتخاذ نمایند.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4700