[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69073535
h-index2919
i10-index19978
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای هیسترکتومی

اکرم دهقانی، فاطمه احمدپور،
دوره ۲۵، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

 مقدمه: هیسترکتومی شایع ترین جراحی در زنان غیر حامله می باشد. بررسی فراوانی و علل توتال آبدو مینال هیسترکتومی می تواند دیدگاه های جدیدی را در درمان این بیماران برای متخصصین فراهم نماید. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و علل توتال آبدومینال هیسترکتومی در بیمارستان شهید مطهری مرو دشت انجام شد.
 مواد و روش ها: این بررسی توصیفی - مقطعی به مدت پنج سال از اول سال ۱۳۸۶ تا اواخر سال ۱۳۹۰ در مرکز آموزشی- درمانی شهید مطهری مرو دشت صورت گرفت. اطلاعات بیمار هیسترکتومی شده با مطالعه پرونده های آنان دریافت شد و در پرسش نامه های از قبل تنظیم شده ثبت شد، سپس داده های گرد آوری شده توسط نرم افزار  SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش: در کل تعداد ۹۱ نفر تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفته بودند. تعداد هیسترکتومی های انجام شده در سال۱۳۹۰ نسبت به دیگر سال های مورد بررسی بیش تر بود. شایع ترین علل هیسترکتومی به ترتیب خونریزی غیر طبیعی از رحم و افتادگی رحم بود. بیش ترین یافته پاتو لوژیک در بیماران مطالعه شده لیومیوما بود.
بحث و نتیجه گیری: شایع ترین علت هیسترکتومی در بیماران خونریزی رحم بود. هم چنین با توجه به افزایش ۱۰ برابری تعداد موارد هیسترکتومی، لزوم استفاده از درمان های جایگزین غیر تهاجمی احساس می شود.


شبنم توفیقی، سیده آرزو حسینی، پریناز حامد نسیمی، مهسا کیانی،
دوره ۳۲، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: هیسترکتومی از شایع‌ترین جراحی‌ها در زنان است که ممکن است با عوارضی مانند افسردگی و اختلال عملکرد جنسی پس از جراحی همراه باشد. بااین‌حال، نتایج مطالعات انجام‌شده بحث‌برانگیز است. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان افسردگی و عملکرد جنسی پس از جراحی هیسترکتومی در زنان مراجعه‌کننده به بیمارستان آیت‌الله موسوی زنجان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ است.
مواد و روش­ها: این مطالعۀ کوهورت گذشته‌نگر روی ۶۳ نفر از زنان متأهل انجام شد که عمل جراحی هیسترکتومی داشتند. میزان افسردگی با آزمون افسردگی بک، عملکرد جنسی با پرسش‌نامۀ شاخص عملکرد جنسی زنان و رضایت از بدن خود بررسی گردید. نتایج با نرم‌افزار SPSS vol,۲۴ تجزیه‌وتحلیل آماری شدند.
یافته ­های پژوهش: میانگین نمرۀ افسردگی بیماران ۹۱/۸±۵۸/۱۰ و عملکرد جنسی آنان ۲۹/۹±۱۸/۲۲ بود. ۸/۸۵ درصد افراد با تشخیص افسردگی خفیف و ۱/۶۵ درصد اختلال عملکرد جنسی داشتند. در بررسی زیرمقیاس‌های عملکرد جنسی، درد هنگام نزدیکی ۳/۶۰ درصد و خشکی واژن با ۸/۵۰ درصد بیشترین شکایت بیماران بود. ۵۲ نفر (۸۱ درصد) از بدن خود رضایت و ۱۲ نفر (۱۹ درصد) از بدن خود و نبودِ رحم نارضایتی داشتند.
بحث و نتیجه‌گیری: شدت افسردگی پس از گذشت دست‌کم یک سال از جراحی هیسترکتومی، در محدودۀ کم یا خفیف قرار دارد و تصور بدنی در تعداد فراوانی از نمونه‌‌ها مطلوب است، هرچند نتایج بررسی وضعیت عملکرد جنسی نشان‌دهندۀ اختلال در آن بود که شایع-ترین شکایات مربوط به درد در حین نزدیکی و خشکی واژن گزارش شد. با توجه به شکایات ذکرشده توسط بیماران در زمینۀ اختلال عملکرد جنسی می‌توان با آموزش، پیگیری و درمان این شکایات، وضعیت عملکرد جنسی بیماران را پس از جراحی بهبود بخشید.



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701