[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68613494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای همبستگی

فرید زایری، سوده شهسواری، احمدرضا باغستانی، سارا جام برسنگ، وحید لهرابیان،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: مطالعات طولی در بسیاری از شاخه‌ های علوم، خصوصاً در علوم پزشکی بسیار رایج است. در دو دهه اخیر مدل ‌های بسیار زیادی برای بررسی این‌ گونه داده‌ ها پیشنهاد شده است. این مدل ‌ها هم ‌چنین برای بررسی متغیرهای پاسخ مختلف از جمله ترتیبی و دوحالتی که در مطالعات پزشکی کاربرد بسیاری دارند، بسط داده شده‌اند. با این ‌که تاکنون مقالات بسیاری به مقایسه مدل ‌های حاشیه ‌ای و اثرات تصادفی پرداخته‌ اند، مطالعات کمتری در مورد مقایسه مدل ‌های حاشیه‌ ای و انتقال انجام گرفته است. مواد و روش‌ ها:در این مطالعه با استفاده از شبیه‌ سازی با مقدارهای مختلف از همبستگی داده‌ ها، دقت این دو مدل به وسیله محاسبه سطح زیر منحنی راکمورد مقایسه قرار گرفت و برتری هر یک از دو مدل در شرایط مختلف بیان گردید. یافته های پژوهش: اگر افراد سالم با سرعت زیادی بیمار شوند(شدت انتقال از وضعیت سالم به بیمار) و مدت زمان بیشتری را در وضعیت بیماری بگذرانند، استفاده از مدل انتقال برای پیش‌ بینی مناسب ‌تر است. هم چنین در شرایطی که شدت انتقال بین دو وضعیت مطالعه یکسان باشد و یا روندی برعکس حالت قبل داشته باشد، به این معنی که افراد سالم زمان بیشتری را در وضعیت سلامتی بگذرانند و در صورت بیمار شدن با سرعت بیشتری بهبود یابند، استفاده از مدل حاشیه‌ ای برای پیش ‌بینی مناسب ‌تر است. بحث و نتیجه گیری: نتایج به‌ دست آمده از مطالعه حاضر به پژوهشگر این امکان را می‌دهد که اگر هدف از مطالعه پیش ‌بینی پاسخ باشد، علاوه بر در نظر گرفتن مطالب ذکر شده، میزان شدت انتقال بین وضعیت ‌ها را نیز جهت انتخاب مدل، برای رسیدن به نتایج دقیق ‌تر در نظر بگیرد.
زیبا محمدی، معصومه نجفی، علی اکبر زارعی، محبوبه اخلاقی، زینب مکوندی،
دوره ۳۲، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: در زمان همه‌گیری یک بیماری، علاوه بر تهدید جدی برای سلامت جسمی افراد آسیب‌پذیر، ترس از بیماری و ترس از مرگ در کنار آشفتگی‌های روزمره موجب می‌شود تا افراد سالم نیز با اضطراب و استرس بیماری درگیر گردند و دچار اختلالات روان‌شناختی شوند. در این میان، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و دانشجویان علوم پزشکی، گروه‌هایی از افراد جامعه هستند که وضعیت بهداشت ‌روان آنان می‌تواند توسط این همه‌‌گیری‌‌ها در معرض خطر قرار گیرد؛ بنابراین، مطالعۀ حاضر با هدف تعیین ارتباط فشار روانی ادراک‌شده با اضطراب ناشی از کووید-۱۹ در دانشجویان و کارکنان بهداشتی- درمانی شاغل در دانشکدۀ علوم پزشکی اسدآباد انجام شد.
مواد و روش­ها: طی مطالعه‌ای توصیفی_تحلیلی، ۱۱۳ نفر از دانشجویان و ۸۵ نفر از کارکنان بهداشتی- درمانی شاغل دانشکدۀ علوم پزشکی اسدآباد در سال ۱۳۹۹، به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی با تخصیص متناسب بررسی گردیدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل اطلاعات جمعیت‌شناختی، مقیاس اضطراب بیماری کرونای علیپور و نسخۀ ۱۴ سؤالی مقیاس استرس ادراک‌شدۀ کوهن بود. داده‌ها پس از گردآوری با استفاده از نرم‌افزار SPSS vol,۲۶ تجزیه‌وتحلیل شدند. برای بررسی ارتباطات و مقایسۀ میان داده‌ها از آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون ناپارامتری من‌ویتنی با سطح معنی‌داری آلفای کمتر از ۰۵/۰ استفاده گردید.
یافته ­های پژوهش: میانگین کلی فشار روانی ادراک‌شدۀ کارکنان (۲۹/۹±۲۵/۲۲) و دانشجویان (۳۵/۹±۹۰/۲۳) نزدیک به حد متوسط و میانگین کلی اضطراب ناشی از کووید-۱۹ در هر دو گروه در سطح خفیف (کارکنان: ۸۵/۱۰±۳۶/۱۶ و دانشجویان: ۱۵/۱۰±۲۴/۱۵) بود؛ همچنین میان فشار روانی ادراک‌شده و اضطراب ناشی از کووید-۱۹ در هردو گروه کارکنان (P=۰,۰۰، r=۰,۵۵) و دانشجویان (P=۰,۰۰، r=۰,۳۷) رابطۀ آماری مثبت و معنی‌داری وجود داشت؛ اما مقایسۀ میزان فشار روانی ادراک‌شده کارکنان بهداشتی-درمانی با دانشجویان تفاوت آماری معنی‌داری را در دو گروه نشان نداد (P=۰,۰۸). این مقایسه برای میزان اضطراب ناشی از کووید-۱۹ در دو گروه نیز معنی‌دار نبود (P=۰,۵۸).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هر دو گروه کارکنان بهداشتی-درمانی و دانشجویان تقریباً میزان مشابهی از فشار روانی و اضطراب را تجربه کردند؛ همچنین با افزایش میزان اضطراب ناشی از کووید-۱۹ در نمونه‌های پژوهش، فشار روانی ادراک‌شده نیز افزایش یافت و برعکس؛ بنابراین، به‌کارگیری روان‌پزشکان و روان‌شناسان و حضور فعال آنان در مراکز درگیر با کووید-۱۹، ارائۀ رایگان مشاورۀ روان به کارکنان بهداشتی- درمانی و دانشجویان دچار مشکل، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های بازآموزی مهارت‌های تاب‌آوری و حل مسئله توصیه می‌گردد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4700