[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations71933748
h-index2920
i10-index20581
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای هزینه‌

مراد نصری، نوش آفرین شکری، سعیده حیدری،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: منابع مالی بخش سلامت اندک و تقاضا برای خدمات پزشکی نامحدود است خدمات و تکنولوژی‌ های جدید هم به بازار رقابت در این بخش اضافه شده ‌اند که رشد روزافزون مصرف منابع سلامت را به دنبال دارد. آگاهی از نحوه تجویزها و تحلیل نقاط هزینه ‌ساز می‌ تواند به بهینه نمودن هزینه ‌های بخش سلامت کمک کند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی نحوه تجویز سی ‌تی‌ اسکن بیمه ‌شدگان سازمان بیمه سلامت در منطقه ۴ کشوری در نیمه اول سال ۱۳۹۱ پرداخته است.
مواد و روش ‌ها: حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد ۲۴۸۲ تعیین و از روش خوشه‌ بندی، نمونه‏ های مورد مطالعه از ۲۶ مرکز پرتو پزشکی در ۲۰ شهرستان انتخاب و تجزیه داده ‌ها با استفاده از نرم ‌افزار SPSS نسخه ۲۱ و آزمون آماری ANOVA صورت گرفت.
 یافته‌ های پژوهش: نتایج نشان داد ۸۴ درصد هزینه ‌های سی ‌تی ‌اسکن در بخش دولتی بوده که سهم دانشگاه ‌های علوم پزشکی ۶۹ درصد و سهم بخش دولتی غیردانشگاهی ۱۵ درصد بود. بیشترین میزان تجویزها به پزشکان متخصص با ۵/۸۷ درصد نسخ و ۵/۸۲ درصد کل هزینه های نسخ مورد مطالعه بود. ۲/۸۶ درصد نسخ مورد مطالعه توسط ۱۰ گروه تخصصی تجویز شده‌اند. بیشترین تجویز به گروه داخلی مغز و اعصاب با ۵/۲۶ درصد فراوانی کل نسخ تعلق داشت. ۷/۶۸ درصد نسخ مورد مطالعه به صورت ساده و ۳/۳۱ درصد آن ها به صورت اسپیرال درخواست شده ‌اند. ۲/۸۰ درصد درخواست ‌ها و ۸/۶۷ درصد هزینه نسخ بدون کنتراست بود. سی ‌تی ‌اسکن مغز با ۲/۴۳ درصد بیشترین میزان فراوانی و بیشترین میزان هزینه‌ ها را با ۳/۲۹ درصد به خود اختصاص داده‌ است.
 بحث و نتیجه‌ گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر متغیرهای مالکیت مراکز ارائه کننده، نوع تخصص، رشته تخصصی، روش سی ‌تی ‌اسکن، نوع سی ‌تی‌ اسکن، تعداد اندام تجویزی و اندام انجام شده سی ‌تی‌ اسکن در میزان هزینه ‌ها موثرند.

مراد نصری،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: نظام تعرفه‌گذاری پزشکی ایران که برای اولین بار در سال ۱۳۶۲ با بهره‌گیری از کتاب کالیفرنیا به اجرا درآمد پس از ۳۰ سال به دلایل متعدد متحول شد و با تدوین و ابلاغ کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت وارد مرحله جدیدی شد. اجرای کتاب جدید بر هزینه‌های بستری بیمه‌شدگان تأثیر خواهد گذاشت.

مواد و روش‌ها: جامعه آماری مطالعه، پرونده‌های بستری بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت در بیمارستان‌ها منتخب شهر ایلام در شهریور و مهر ۱۳۹۳ و شایعترین اعمال نمونه‌‌های مطالعه بودند که به روش سرشماری تعیین، داده‌های آنها مطابق اهداف مطالعه در چک لیست ثبت، کدگذاری و وارد رایانه گردید با استفاده از نرم‌افزار SPSS۲۱ تجزیه و تحلیل انجام شد.

یافته‌های پژوهش: در مجموع، میانگین هزینه اعمال جراحی شایع ۹۵/۶۱% رشد داشت. در شهریور ۷% و در مهر ماه ۵%  هزینه‌ها را بیمه‌شدگان پرداخت نموده‌اند. میانگین سهم سازمان در مجموع ۷۴/۷۶% افزایش یافت. سهم سازمان در مهر با ۹% رشد به ۸۷% رسید. هدفمندی یارانه‌ها ۱۱% در شهریور و ۵% در مهر را پوشش داد. سهم بیماران در شهریور ۹% و در مهر ۴% کل هزینه‌ها بود. ۱% هزینه‌ها در شهریور و ۲% در مهر خارج از تعهد بوده که توسط بیمار پرداخت شده است. بیمه‌های تکمیلی سهم بسیار ناچیز در حد ۰% را از هزینه‌ها تقبل نموده‌اند.

بحث و نتیجه‌گیری: با اجرای کتاب ارزش نسبی و ابلاغ مقررات مربوط به آن سهم نهایی پرداخت ازجیب بیمه‌شدگان از هزینه‌های درمانی با افزایش سهم سازمان و کمک یارانه‌ها به ۵% کاهش پیدا کرده است.



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4714