[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68863514
h-index2919
i10-index19978
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای هروئین

حمیرا حاتمی، صفر محسنی، فرزام شیخ زاده، فرانک نجاتی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده مقدمه: با وجود اینکه چند سال از ورود ماده محرک شیشه به کشور نمی گذرد ولی در حال حاضر مصرف آن به شدت در بین جوانان در حال افزایش است. ترکیب اصلی شیشه، مت آمفتامین می باشد. شیشه به عنوان یک ماده محرک صنعتی و هروئین به عنوان یک ماده مخدر سنتی علاوه بر سیستم عصبی، دارای اثرات سمی روی سیستم قلبی عروقی نیز می باشند. از آنجایی که تا کنون به صورت مقایسه ای اثرات این دو ترکیب محرک صنعتی و مخدر سنتی روی شمارش سلولی و میزان چربی های های خون بررسی نشده است لذا در مطالعه حاضر عوامل نام برده مورد بررسی قرار گرفتند. مواد و روش ها: رت های نر به مدت ۱۵ روز، شیشه و هروئین را با دوز mg/kg۱۰ به شیوه ی درون صفاقی دریافت نموده و پس از ۱۵ روز، خون از قلب جانوران گرفته شده و پارامترهای مورد نظر مورد سنجش قرار گرفتند.تجزیه و تحلیل آماری و مقایسه میانگین ها با استفاده از نرم افزار این استد و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. یافته های پژوهش: ارائه شیشه سبب کاهش تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید، میزان هماتوکریت و هموگلوبین گردید (P<۰,۰۵). هروئین نیز سبب کاهش میزان هموگلوبین گردید (P<۰.۰۵). در این مطالعه میزان کلسترول، تری گلیسرید و HDL و LDL در گروه های دریافت کننده شیشه و هروئین نسبت به گروه کنترل، تغییر معنی داری نشان نداد. ولی میزان LDL در گروه دریافت کننده هروئین نسبت به گروه شیشه کاهش معنی داری را نشان داد (P<۰.۰۵). بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش برای اولین بار نشان می دهد که مواد محرک روان گردان بیشتر از مواد مخدر سنتی روی عوامل خونی تاثیر گذار بوده و در مدت زمان کوتاه تری قادرند سبب ایجاد مشکلات قلبی عروقی، کم خونی، تضعیف سیستم ایمنی و در نهایت تسهیل ابتلاء افراد معتاد به بیماری های عفونی گردند.
فاطمه محمودی، لیلا مهدی زاده فایند، نرگس زینال زاده، محمدعلی حسین پور فیضی،
دوره ۲۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: وابستگی به هروئین یک بیماری مزمن و عودکنندۀ مغزی است که توسط ترکیبی از عوامل ژنتیکی، اپی‌ژنتیکی و محیطی ایجاد می‌شود و سهم ژنتیک در آسیب‌پذیری به ایجاد این وابستگی ۴۰-۶۰ درصد است. تغییر در انتقال سروتونین در سیستم عصبی مرکزی در وابستگی به مواد مخدر و الکل دخیل است و بر اساس نتایج مطالعات همراهی، چندشکلی تک نوکلئوتیدی rs۶۳۱۳/T۱۰۲C ژن HTR۲A در وابستگی به مواد نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعۀ مورد_شاهدی، ارزیابی همراهی چندشکلی rs۶۳۱۳ ژن HTR۲A و وابستگی به هروئین در نمونه‌ای از جمعیت شمال‌غرب ایران است.
مواد و روش ها: این مطالعه روی ۱۰۰ فرد بیمار وابسته به هروئین و ۱۰۲ فرد کنترل بدون وابستگی به مواد انجام شد. پس از استخراج DNA از خون، ژنوتیپ افراد نسبت به چندشکلی rs۶۳۱۳ ژن HTR۲A با استفاده از روش PCR-RFLP تعیین گردید. آنالیز آماری داده‌ها برای مشخص کردن همراهی با نرم‌افزار SPSS vol.۱۶ انجام پذیرفت.
یافته‌ها: فراوانی ژنوتیپ‌های CT,CC و TT چندشکلی rs۶۳۱۳ ژن HTR۲A در گروه بیمار به ترتیب ۵۰،۲۳ و ۲۷ درصد و در گروه شاهد به ترتیب ۳۵/۳۲، ۱۲/۴۴ و ۵۳/۲۳ درصد بودند و بر اساس بررسیهای آماری، تفاوت معناداری میان گروه‌های کنترل و بیمار وجود نداشت (P˃۰,۰۵).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نتوانست شواهدی مبنی بر همراهی چندشکلی rs۶۳۱۳ ژن HTR۲A با استعداد وابستگی به هروئین در جمعیت آذری شمال‌غرب ایران ارائه دهد و این مسئله بر لزوم بررسی سایر چندشکلی‌های ژنتیکی کاندید در جمعیت مطالعه‌شده دلالت دارد.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701