[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69623578
h-index2919
i10-index20179
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای نارسایی مزمن کلیه

عنایت انوری، ابوالفضل فاتح، علی نوری زاده،
دوره ۲۹، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیماری مزمن کلیوی یکی از علل فزاینده مرگ‌ومیر در کشورهای توسعه‌یافته است. شیوع بیماری‌های تیروئیدی در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی بیشتر است؛ اما سازوکارهای ایجاد آن هنوز به‌خوبی شناخته‌نشده است. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی سطوح خونی هورمون‌های تیروئیدی در بیماران دیابتی (نوع ۲) و غیردیابتی مبتلا به مرحلۀ نهایی بیماری مزمن کلیوی و تحت درمان با همودیالیز صورت گرفت.
مواد و روش ها: در بیماران همودیالیزی، سطح سرمی هورمون محرک تیروئید (TSH/Thyroid stimulating hormone)، ۳، ۵، '۳، '۵- تترا یدوتیرونین (T۴/thyroxine) و ۳،'۳، ۵- تری یدوتیرونین () سنجیده شد. علاوه بر آن، پروفایل عملکرد کلیوی (اوره و کراتینین)، اسید اوریک، پروفایل لیپیدی سرم و میزان قند خون ناشتا نیز اندازه‌گیری گردید.
یافته‌ها: میزان هورمون‌های TSH، و در بیماران همودیالیزی- دیابتی با افراد همودیالیزی- غیردیابتی تفاوت آماری معناداری ندارد؛ اما نسبت ۳،'۳، ۵- تری یدوتیرونین به تیروکسین (T۳/T۴ ratio) در گروه همودیالیزی-دیابتی در مقایسه با بیماران همودیالیزی-غیردیابتی، تفاوت آماری معناداری نشان داد (P<۰,۰۵). این نسبت در بیماران زن همودیالیزی-دیابتی در قیاس با افراد همودیالیزیغیردیابتی به‌ترتیب برابر ۰۲۶/۰±۲۲۰/۰ و ۱۲/۰±۵۵۴/۰ بود؛ اما برای مردان همودیالیزی-دیابتی در مقایسه با افراد همودیالیزی غیردیابتی به‌ترتیب برابر ۰۱/۲۰۵±۰/۰ و ۰۵/۰±۲۹۵/۰ محاسبه گردید.
بحث و نتیجه‌گیری: اختلال هموستاز در نسبتT۳/T۴ ، در گروه همودیالیزی-دیابتی نسبت به بیماران همودیالیزی-غیردیابتی وجود دارد و این اختلال با محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید مرتبط نیست و عوامل محیطی نظیر میزان فعالیت آنزیم‌های یدوتیرونین دیدیناز نوع ۱ و نوع ۲ که در تنظیم سطوح سرمی و تبدیل به دخیل هستند، می‌توانند مسئول تفاوت‌های مشاهده‌شده باشند.
بهاره غیاثی، حدیث نظری، محمد امین باباربیع، افسانه رئیسی فر،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: شیوع بیماری مزمن کلیوی روزبه‌روز در کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه، همچون ایران، در حال افزایش است. این اختلال همۀ ابعاد اقتصادی، اجتماعی و روحی روانی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. گام اول برای پیشگیری یا جلوگیری از گسترش یک بیماری اطلاع از شیوع و علل آن بیماری است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع و علل نارسایی مزمن کلیه در بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک تخصصی نفرولوژی شهر ایلام انجام‌گرفته است.
مواد و روش­ها: در این مطالعۀ توصیفی-مقطعی، پس از اخذ کد اخلاق از معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی ایلام، به مدت دو سال تعداد ۲۹۲۸ نفر از بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک تخصصی نفرولوژی شهر ایلام مطالعه شدند. در این بررسی، مراجعان با استفاده از پرسش‌نامۀ ۱۷ سؤالی محقق‌ساخته و نتایج آزمایش خون و سونوگرافی، به‌منظور وجود داشتن یا نداشتن نارسایی مزمن کلیه و علل آن بررسی گردیدند؛ سپس داده‌ها از طریق نرم‌افزار SPSS vol,۲۲ با استفاده از آمار توصیفی تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌های پژوهش: بر اساس نتایج این مطالعه، بیشتر بیماران مرد (۳/۵۴ درصد) بودند و بیشتر از ۴۰ سال (۹/۴۷ درصد) داشتند. شیوع بیماری مزمن کلیه در بیماران مراجعه‌کننده به کلینیک نفرولوژی ایلام ۲۸/۲۴ درصد بود که بیشتر آنان (۶/۳۲ درصد) در مرحلۀ سوم (۳۰<GFR<۵۹) این بیماری قرار داشتند. در این مطالعه، علل بروز نارسایی کلیه به‌ترتیب دیابت (۹/۲۱ درصد)، سنگ کلیه (۶/۱۷ درصد)، گلومرولونفریت (۲/۱۷ درصد) و فشارخون بالا (۷/۱۱ درصد) بود.
بحث و نتیجه‌گیری: بیماری مزمن کلیه در ایلام شیوع بالایی دارد؛ اما شایع‌ترین علل بروز آن بر اساس نتایج این مطالعه قابل‌پیشگیری و درمان است؛ بنابراین، با انجام اقدامات مناسب همچون آگاهی دادن دربارۀ بیماری و عوامل خطر آن می‌توان از بروز بیماری و گسترش و پیشرفت آن جلوگیری کرد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4701