|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
۳ نتیجه برای مهاجرت
آرزو باقری، دوره ۲۵، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: پژوهشگران جمعیت شناسی جهت تبیین عوامل موثر بر نرخ باروری، عوامل متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اثر گذار را بررسی می نمایند. هدف مطالعه حاضر استفاده از مدل رگرسیون پواسن به منظور بررسی عوامل موثر بر تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده زنان مهاجر به تهران بر اساس اطلاعات جمع آوری شده در سرشماری سال۱۳۹۰ است.
مواد و روش ها: از فایل داده های خام سرشماری سال ۱۳۹۰، ۳۳۴۲ زن حداقل یک بار ازدواج کرده مهاجر به تهران انتخاب شدند. مدل رگرسیونی پواسن تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده این زنان روی متغیرهای پیش بین سن، سطح تحصیلی، وضعیت شغلی، وضعیت استفاده از اینترنت و علت مهاجرت با استفاده از نرم افزار SPSS vol,۲۲ برازش یافت.
یافته های پژوهش: کلیه متغیرهای پیش بین(سن، P<۰,۰۰۱، سطح تحصیلی،P<۰,۰۰۱ ، وضعیت شغلی، P<۰,۰۰۱، وضعیت استفاده از اینترنت، P<۰,۰۰۱ و علت مهاجرت، پیروی از خانوار، P<۰,۰۲۸) و هم چنین متغیرهای علت مهاجرت و سن(P<۰,۰۰۱) در کنار هم بر روی تعداد فرزندان به دنیا آمده تاثیر معنی دار داشتند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که زنان گروه های سنی بالاتر، با سطح تحصیلی پایینتر، غیرشاغلین و زنانی که از اینترنت استفاده نمی کنند و به پیروی از خانوار مهاجرت میکنند، به طور متوسط تعداد فرزندان زنده بیشتری به دنیا آورده اند. با توجه به یافته های به دست آمده می توان نتیجه گرفت که با اعمال سیاست های باروری صحیح برای زنان در سنین پایین تر، با تحصیلات بیشتر و شاغل نیز می توان امکان فرزندآوری را فراهم نمود.
الهام قدوسی دهنوی، حسین مقصودی، رضا حاجی حسینی، دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: تهاجم و مهاجرت، که مرتبط با پاسخ های التهابی است نقش مهمی را در روند بیماری زائی استئوآرتریت بازی می کند. متالوپروتئینازها به عنوان یکی از مهم ترین بیومارکرهای کاتابولیک نقش به سزایی را در میزان تهاجم و مهاجرت سلولی در سلول های مونوسیت/ماکروفاژ بازی میکنند. هدف از این مطالعه، بررسی خاصیت ضد تهاجمی و ضد مهاجرتی اسانس هسته عناب به وسیله مهار متالوپروتئینازی ۱، ۲، ۳ و ۹ که در جریان بیماری استئوآرتریت افزیش بیان پیدا میکنند است.
مواد و روش ها: میوه عناب از شهر اصفهان جمع آوری، هسته ها جدا و در مرکز ذخایر ژنتیک ایران اسانس گیری شد. تاثیر اسانس هسته عناب بر روی میزان تهاجم و مهاجرت سلولی با transwell chambers، میزان بیان ژن MMP-۱, ۲, ۳, ۹ با ریل تایم، میزان بیان پروتئین با وسترن بلاتینگ و الایزا و میزان فعالیت MMP-۲ و MMP-۹ توسط ژلاتین زیموگرافی بررسی گردید.
یافته های پژوهش: غلظت ۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر از اسانس به طور مشخصی توانست میزان تهاجم و مهاجرت سلولی را در THP-۱ تحریک شده با LPS در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری نشان دهد(P<۰,۰۵) و هم چنین نتایج نشان داد که این خاصیت ضد تهاجمی اسانس در سلول های THP-۱ تحریک شده با LPS مربوط به بیان MMP-۹ هم در سطح بیان ژن و فعالیت پروتئین MMP-۹ است که نسبت به گروه های کنترل کاهش معناداری نشان دادند(P<۰,۰۵).
بحث و نتیجه گیری: اسانس هسته عناب قادر به مهار توانایی مهاجرت و تهاجم سلولی القاء شده به وسیله LPS شده و می توان آن را به عنوان یک راه کار تئوریک برای درمان استئوآرتریت پیشنهاد کرد.
حسین مقصودی، عنایتالله یزدانپناه، علی محب، دوره ۳۱، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: استئوآرتریت یک بیماری پیشرونده و وابسته به سن است که با تخریب غضروف، بازسازی استخوان تحت غضروفی و التهاب غشای سینوویال مشخص میشود. با توجه به عوارض درمانهای معمول استئوآرتریت (Osteoarthritis)، ازجمله داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و کورتیکواستروئیدها، بررسی درمانهای جدید برای این اختلال بسیار مهم است. بهتازگی، نقش متالوپروتئینازهای ماتریکسی در پاتوژنز استئوآرتریت توجه را به خود جلب کرده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر عطرمایۀ مرزۀ سهندی در مهار بیان ژن متالوپروتئیناز ۱، ۲، ۹ و ۱۳ در سینوویوسیتهای شبهفیبروبلاست گاوی (bovine fibroblast-like synoviocytes/ فیبروبلاست شبهسینوویوسیت) تحریکشده بهوسیلۀ لیپوپلی ساکارید، بهعنوان مدلی از استئوآرتریت انجام شد.
مواد و روشها: سلولهای سینوویوسیتهای شبهفیبروبلاست گاوی (BFLS) از غشای مفصلی غضروف مفصل رادیوکارپال یک گاو هولشتاین ۸ ماهه جدا گردید. سلولها پس از تعیین میزان سمیت توسط روش MTT Assay، در معرض تحریک لیپوپلی ساکارید بدون یا در حضور دگزامتازون، ایبوپروفن و عطرمایۀ مرزۀ سهندی قرار گرفتند. بیان ژن متالوپروتئیناز ۱، ۲، ۹ و ۱۲ و با استفاده از روش RT-PCRو روش ELISA اندازهگیری شد. اثر عطرمایۀ مرزۀ سهندی بر مهاجرت و تهاجم سلولی توسط Transwell chambers بررسی گردید.
یافته های پژوهش: عطرمایۀ مرزۀ سهندی میزان ماتریکس متالوپروتئیناز ۹ و ۱۳ را در سلولهای سینوویوسیتهای شبهفیبروبلاست گاوی تحریکشده با لیپوپلی ساکارید به میزان فراوانی کاهش میدهد؛ همچنین مهاجرت و تهاجم به سلولهای یادشده را سرکوب میکند. بااینحال، عطرمایۀ مرزۀ سهندی تأثیر چشمگیری بر بیان متالوپروتئیناز ۱ و ۲ نداشت.
بحث و نتیجهگیری: عطرمایۀ مرزۀ سهندی میتواند بهطور چشمگیری فعالیت و اثر التهابی متالوپروتئیناز ۹ و ۱۲ را در استئوآرتریت کاهش دهد. در این مطالعه نقش بالقوۀ آن بهعنوان عامل مکمل درمانهای رایج در بیماری استئوآرتریت تأیید شد. با وجود این، مدلسازی سلولی تأثیر مفید آن را در بیماران مبتلا به استئوآرتریت تأیید نمیکند.
|
|