[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68613494
h-index2819
i10-index19877
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای متانول

مریم مهاجرانی، آرزو رسولی زاده،
دوره ۲۷، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: عملکرد آنزیم استیل کولین استراز، تسریع فرآیند هیدرولیز استیل کولین است و حافظ هموستاز این انتقال دهنده عصبی، در سیستم اعصاب مرکزی و محیطی می باشد. با توجه به این که در بیماری هایی هم چون آلزایمر سطح انتقال دهنده عصبی، استیل کولین کاهش می یابد، بنا بر این امروزه یکی از روش های جلوگیری از پیشرفت این بیماری تجویز داروهای مهارکننده آنزیم استیل کولین استراز می باشد. دستیابی به داروهایی با اثرات جانبی کمتر به خصوص با منشاء گیاهی هدف بسیاری از محققین می باشد. ﻫﺪف از اﻧﺠﺎم ایـﻦ ﭘـﮋوﻫﺶ بررسی تاثیر عصاره متانولی برگ گیاه کوتکوته بر میزان ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آنزیم استیل کولین استراز می باشد.
مواد و روش ها: در این پژوهش آنزیم استیل کولین استراز از مغز گاو با استفاده از روش های هموژنیزاسیون، سانتریفیوژ، رسوب دهی با آمونیوم سولفات و دیالیز در دمای ۴ درجه سانتی گراد، به صورت نسبی جداسازی شد. سرعت تولید تیوکولین از استیل تیوکولین یداید به روش المن اندازه گیری شد. در ادامه عصاره متانولی برگ گیاه کوتکوته به روش خیساندن تهیه گردید. سپس اثر مهاری عصاره بر روی آنزیم استیل کولین استراز مورد سنجش قرار گرفت.
یافته های پژوهش: در این تحقیق فعالیت کل و فعالیت ویژه استیل کولین استراز جداسازی شده از مغز گاوU  ۷۸/۱۱۴۳ و U/mg ۱۰/۴ تعیین شد.pH   بهینه آنزیم ۵/۷ و دمای بهینه آن ۴۵ درجه سانتی گراد به دست آورده شد. مقادیر Km و Vmax آنزیم به ترتیب برابر ۴۹/۶ میلی مولار و  ۸۸/۵۹ میلی مولار بر دقیقه به دست آورده شد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی در غلظت  mg/ml۶۶/۲۶ اثرات قابل توجهی بر فعالیت این آنزیم دارد. با توجه به نتایج به دست آمده، این عصاره می تواند به صورت مهار مختلط باعث مهار AchE شود. بنا بر این برگ گیاه کوتکوته می تواند توسط محققان در زمینه مطالعه و بررسی داروها مورد توجه قرار گیرد.
 
افسون رضایی علولو، محسن ثانی خانی، عزیزاله خیری، ملیحه یعقوبی،
دوره ۳۱، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: استخراج ترکیبات شیمیایی از گیاهان تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند روش و مدت‌زمان عصاره‌‌گیری، نحوۀ آماده-سازی نمونه‌‌ها، نوع و غلظت حلال استفاده‌شده قرار دارد. این تحقیق به‌‌منظور بررسی اثر مدت‌زمان عصاره‌‌گیری و نوع حلال بر مقادیر ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی گیاه گل انگشتانۀ ارغوانی انجام شد.
مواد و روش­ها: آزمایش به‌‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه دانشگاه زنجان در سال ۱۴۰۰ اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل دو سطح مدت‌زمان عصاره‌‌گیری (۲۴ و ۴۸ ساعت) به‌‌عنوان عامل اصلی و دو سطح حلال‌‌های متانول، اتانول و استون (۱۰۰ و ۸۰ درصد) به همراه شاهد (آب مقطر) به‌‌عنوان عامل‌های فرعی به‌کاربرده شدند. ارزیابی میزان ترکیبات فنل کل، فلاونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی انجام گردید. تجزیۀ داده‌‌های حاصل با استفاده از نرم‌افزار SAS vol,۹ و مقایسۀ میانگین داده‌‌ها از طریق آزمون چند دامنۀ دانکن در سطح احتمال یک و پنج درصد تجزیه‌وتحلیل شدند. برای تعیین همبستگی میان مؤلفه‌ها، ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم‌‌افزار SPSS vol,۲۰ بررسی گردید.
یافته ­های پژوهش: نتایج نشان داد که میان دو زمان ۲۴ و ۴۸ ساعت عصاره‌‌گیری برای استخراج ترکیبات شیمیایی تفاوت معنی‌‌داری وجود داشت (P<۰,۰۱). بیشترین میزان فنل کل (۷۵/۲۴ میلی‌‌گرم گالیک‌‌اسید بر گرم وزن خشک) و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (۳۶/۷۱ درصد) با عصارۀ استونی ۸۰ درصد و بیشترین مقدار فلاونوئید کل (۰۳/۶ میلی‌‌گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک) با عصاره حاصل از حلال اتانول ۸۰ درصد با ۴۸ ساعت زمان عصاره‌‌گیری به‌‌دست آمد. در کل، افزایش مدت‌زمان عصاره‌‌گیری از ۲۴ به ۴۸ ساعت روند افزایشی معنی‌‌داری را در استخراج ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی موجب شد؛ همچنین همبستگی مثبتی میان محتوای فلاونوئیدی (P=۰,۸۶) و فنلی (P=۰,۸۲) با فعالیت آنتی‌اکسیدانی وجود داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، افزایش مدت‌زمان عصاره‌‌گیری و نیز استفاده از حلال‌‌های هیدروالکلی نسبت به الکل‌‌های خالص در استخراج این ترکیبات مؤثرتر عمل می‌‌کنند و می‌‌تواند برای رسیدن به یک بازدهی خوب از لحاظ استخراج ترکیبات فنلی به‌‌کار گرفته شوند.


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4700