[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations72163756
h-index2920
i10-index20681
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای طرحواره های هیجانی

سجاد سهراب نژاد، گلستان نظری،
دوره ۳۱، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: باورها و افکار خودکشی یکی از مشکلات اساسی در سلامت روان مردان مصرف‌‌کنندۀ مواد مخدر است. توجه به باورهای فراشناخت و طرح‌واره‌هایی که امکان پیش‌بینی افکار خودکشی را فراهم کند، می‌‌تواند امری بسیار حیاتی در مشاوره و روان‌درمانی تلقی شود. هدف از انجام این مطالعه پیش‌بینی افکار خودکشی بر اساس باورهای فراشناخت و طرح‌واره‌های هیجانی در مردان مصرف‌کنندۀ مواد مخدر شهر ایلام بود.
مواد و روش­ها: این مطالعه به روش توصیفی_تحلیلی به بررسی رابطۀ میان افکار خودکشی و باورهای فراشناخت و طرح‌واره‌های هیجانی در مردان مصرف‌کنندۀ مواد شهر ایلام، در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ پرداخته است. نمونه‌گیری به روش در دسترس صورت گرفت و تعداد ۱۷۰ مرد مصرف‌کنندۀ مواد به‌عنوان تشکیل‌دهندۀ گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات شامل پرسش‌نامۀ مشخصات دموگرافیک، پرسش‌نامه‌های افکار خودکشی بک (BSSI)، پرسش‌نامۀ باورهای فراشناختی ولز (MCQ۳۰) و پرسش‌نامۀ طرح‌واره‌های هیجانی لیهی (ESS-P) بود. از آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه برای تجزیه‌وتحلیل آماری با نرم‌افزار SPSS vol,۲۱ استفاده گردید.
یافته­ های پژوهش: نتایج نشان داد که بین طرح‌وارۀ مثبت با تمایل به افکار خودکشی، رابطۀ منفی معنادار (P=۰,۰۰۱؛ r=-۰,۴۳۰) و  نیز طرح‌وارۀ منفی با تمایل به افکار خودکشی، رابطۀ مثبت معناداری وجود دارد (P=۰,۰۰۱؛ r=۰,۶۲۱)؛ همچنین بین متغیرهای باور نگرانی (r=۰,۳۲۹)، باور منفی (r=۰,۴۳۲)، شناخت پایین (r=۰,۳۷۶)، فراشناخت منفی (r=۰,۳۲۹) و خودآگاهی پایین (r=۰,۳۳۴) نیز با تمایل به افکار خودکشی، رابطۀ مثبت معناداری (P=۰,۰۰۱) وجود داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: باورهای فراشناخت و طرح‌واره‌های هیجانی می‌تواند پیش‌بینی‌کنندۀ مفیدی در افکار خودکشی مصرف‌کنندگان مواد باشد. توجه به این عوامل می‌تواند در کاهش و پیشگیری از افکار خودکشی و ایجاد الگویی برای ارتقای دستگاه آموزشی و درمان پدیدۀ خودکشی در مردان مصرف‌کنندۀ مواد مؤثر واقع شود.

 تازه های تحقیق:
سجاد سهراب نژاد: Pubmed ,Google Scholar

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.19 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4714