[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68733504
h-index2819
i10-index19978
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای شهر ایلام

روح اله مقصودی، نعمت اله کرد، عبدالحسین پورنجف،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

 مقدمه: در سال‌ های اخیر طوفان‌های گرد و غبار مکرراً به مناطق وسیعی از نیمه غربی ایران وارد شده اند. ذرات گرد و غبار اثرات منفی بر روی محیط زیست و حیات پستانداران و زندگی انسان دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی میکرو ارگانیسم‌ های هوا برد و غلظت کل ذرات معلق و قابل استنشاق ناشی از طوفان ریز گرد‌ها در هوای شهر ایلام در طی یک دوره بررسی ۶ ماهه انجام شد.
مواد و روش ‌ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از نوع مقطعی  می‌باشد که در سال ۱۳۹۱ در شهر ایلام  انجام گرفت. جهت نمونه برداری و قرائت مقادیر کل ذرات معلق گرد و غبار (TSP) از دستگاه قرائت مستقیم ذرات گرد و غبار در طیف غلظتی µg/m۳۱ تا mg/m۳۲۵۰۰ استفاده شد. سیکلون مجهز به فیلتر به همراه پمپ نمونه برداری، جهت اندازه گیری ذرات قابل استنشاق با قطر کم تر از mµ ۱۰ استفاده شد. هم چنین جهت تعیین وضعیت میکروبی گرد و غبار از فیلتر ممبران سلولزی (۳۷ میلی متری با پور سایز ۴۵/۰ میکرون) و پمپ نمونه برداری استفاده شد. داده‌ ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته‌ های پژوهش: یافته‌ها نشان داد که بیش ترین غلظت کل ذرات معلق (TSP) و ذرات قابل استنشاق (PM۱۰) در خرداد ماه به ترتیب با مقدار ۲۲/۵ و ۱/۳ میلی گرم بر متر مکعب ثبت شده است. مقایسه کیفیت هوای شهر ایلام از نظر وجود ذرات قابل استنشاق و کل ذرات معلق با مقدار استاندارد ( رنج g/m۳μ ۱۵۰ > ) به تفکیک ماه ‌های مورد بررسی نشان داد که به جز در مرداد ماه که میانگین غلظت TSP‌ ها زیر حد استاندارد بوده در سایر ماه ‌های مورد بررسی غلظت PM۱۰‌ ها و کل ذرات معلق بالای مقدار استاندارد بوده است. 
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که حدود غلظت ذرات از مقادیر استاندارد بالا تر بوده و هم چنین حاوی میکرو ارگانیسم‌ هایی است که  می‌ توانند سلامتی انسان را تهدید نمایند، لذا لزوم کنترل آن‌ ها امری ضروری به نظر  می‌ رسد. 

اکرم خسروی نژاد، کورش سایه میری، مقداد کاظمی، نسرین شیرمحمدی، مریم ابیز، نعمت اله کرد،
دوره ۲۵، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: سندرم ساختمان بیمار (SBS)، شامل مجموعه ای از علایم از جمله تحریک غشا های مخاطی، سردرد، خستگی غیر معمول، خشکی، خارش پوست و تهوع است که از نظر زمانی با حضور در یک ساختمان خاص ارتباط دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع SBS در کارکنان شاغل در بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام در سال ۱۳۹۴ انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر در قالب یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. در این مطالعه از تعداد ۳۶۳ کارمند شاغل در ساختمان بیمارستان ، ۱۳۵ نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه MM۰۴۰EA به منظور بررسی نشانه های بالینی سندرم ساختمان بیمار و کیفیت هوای داخل مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات زمینه ای و سابقه بیماری افراد نیز از طریق پرسشنامه گرد آوری گردید. داده های استخراج شده از پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS و آزمون های آماری chi-square و ضریب همبستگی پیرسون مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: در بررسی های صورت گرفته، ۷/۴۰% از افراد علائم سندرم بیماری ساختمان را اعلام نمودند. فراوانی این سندرم در زنان ۴/۵۶% و در مردان ۶/۴۳% بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنا دار نبود (۸۷۶/۰ P =). فراوانی سندرم SBS با سن، سابقه کار، ساعات حضور در ساختمان، محل کار نیز از لحاظ آماری معنی دار نبود. اما بین شیوع سندرم با وجود مواد شیمیایی در محل کار ارتباط معنادار آماری وجود داشت (۰۱۲/۰ P =) .شایع ترین گروه نشانه ها و علائم بیماری مربوط به سیستم عصبی با ۰۳/۹۷ % ، نشانه های تحریکی مخاطی با ۱۸/۴۵% ، نشانه های تنفسی با ۱۱/۱۱% و نشانه های پوستی با ۴۲/۹% مشاهده شد.
بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که علایم سندرم بیماری ساختمان در جمعیت مورد مطالعه شیوع نسبتا بالایی (۷/۴۰% جمعیت) دارد. از اینرو لزوم کنترل و طراحی فضای بیمارستان با توجه به قوانین بین الملی امری ضروری به نظر می رسد. 


میثم محبی، مجید ضرغام حاجبی، نادر منیرپور،
دوره ۲۹، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

 مقدمه: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش ذهن‌آگاهی بر ناگویی هیجانی و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان پسر دورۀ اول متوسطۀ شهر ایلام بود.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش، نیمه‌آزمایشی از نوع طرح پیش‌‌آزمون و پس‌‌آزمون با گروه‌های‌‌ آزمایش و کنترل است. جامعۀ مطالعه‌شدۀ این پژوهش را همۀ دانش‌آموزان پسر دورۀ اول متوسطۀ شهر ایلام (سال تحصیلی ۱۳۹۷- ۱۳۹۸) تشکیل می‌‌دادند که تعداد آنان ۳۷۵۰ نفر بود. بدین ترتیب، ۵ منطقه از مدارس شهر ایلام انتخاب و در مرحلۀ بعد، از هر مدرسه تعدادی کلاس به‌صورت تصادفی انتخاب و بررسی شد. با توجه به الگوی کوکران، تعداد ۳۴۸ نفر از آنان به شیوۀ نمونه‌‌گیری تصادفی خوشه‌‌ای، به‌‌عنوان نمونه انتخاب گردید. از این تعداد، ۶۰ نفر از دانش‌‌آموزان که ناگویی هیجانی بالایی داشتند، به‌‌عنوان نمونۀ اصلی انتخاب شدند. پس از مشخص شدن جامعۀ پژوهش و انتخاب نمونه، محقق به مدارس مراجعه کرد و با هماهنگی مسئولین مدارس، جلسات درمانی آغاز گردید. در این پژوهش، از مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو و پرسش‌نامۀ پیشرفت تحصیلی پکران استفاده شد. شیوۀ اجرای مداخله به این صورت بود که گروه آزمایش ۸ جلسۀ۶۰ دقیقه‌‌ای با روش ذهن‌‌آگاهی آموزش دید و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. کابات-زین و همکاران، محتوای مداخله را طراحی و نریمانی و همکاران آن را استفاده و تأیید نموده‌اند.
یافته‌‌های پژوهش: بر اساس یافته‌ها، F محاسبه‌شده برای پیشرفت تحصیلی ۵۱۱/۱۱۴ و برای ناگویی هیجانی ۵۱۱/۱۴۳ بود و تحلیل کوواریانس نشان داد، میان گروه‌‌های آزمایش و کنترل از لحاظ پس‌آزمون متغیرهای وابسته با کنترل پیش‌آزمون در سطح ۰,۰۰۰۱>P، تفاوت معناداری وجود داشت.
بحث و نتیجه‌‌گیری: به‌طورکلی، بر اساس نتایج به‌دست‌آمده نشان داده شد که ذهن‌آگاهی بر پیشرفت تحصیلی و ناگویی هیجانی دانش‌‌آموزان تأثیر مثبت دارد، به‌طوری‌که سبب افزایش پیشرفت تحصیلی و کاهش ناگویی هیجانی در دانش‌آموزان می‌شود.
مسعود الماسی، مجید کوششی، حسین محمودیان، فاطمه ترابی،
دوره ۳۰، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: با وجود انجام پژوهش های متعدد در حوزۀ مراقبت خانگی، نقش دختران ازدواج‌نکرده در مراقبت از والدین و نیز مشکلات ناشی از این مراقبت برای آنان همچنان مغفول مانده و یا در سایۀ مطالعۀ سایر مراقبان نادیده گرفته‌شده است. بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف بررسی فشار مراقبتی ناشی از مراقبت از والدین سالمند در میان دختران بازمانده از ازدواج شهر ایلام انجام‌شده است.
مواد و روش ها: این پژوهش در سال ۱۳۹۸، به شیوۀ توصیفی بر اساس طرح مقطعی انجام شد. جامعۀ آماری همۀ دختران مجرد بالای ۳۰ سال شهر ایلام به تعداد ۵۱۳۴ نفر و حجم نمونه ۳۷۰ نفر است. اطلاعات مدنظر از طریق توزیع پرسش‌نامۀ ۲۴ گویه ای فشار مراقبتی نواک و گست، به شیوۀ نمونه‌گیری خوشه ای جمع آوری شد. اطلاعات به‌دست‌آمده در نرم‌افزار آماری SPSS vol,۲۰ وارد شد و در دو سطح توصیفی (میانه، میانگین، انحراف معیار و توزیع درصد فراوانی) و استنباطی (آزمون تحلیل واریانس) تجزیه‌وتحلیل گردید.
یافته‌ها: ارزیابی یافته ها نشان‌دهندۀ وجود فشار مراقبتی ضعیف (۱۳/۲۱±۹۱/۲۶) در میان پاسخگویان است. در مقایسۀ میان ابعاد فشار مراقبتی، بعد وابسته به زمان (۶۸/۵±۸/۸) نسبت به سایر ابعاد شدت بیشتری داشت؛ همچنین دختران کارمند دولت و دختران با مدارج دانشگاهی، در همۀ ابعاد، فشار مراقبتی پایین تری نسبت به سایر هم گروهی های خود داشتند. آزمون تحلیل واریانس متغیر وابسته برحسب متغیرهای مستقل نشان داد، فشار مراقبتی دختران تفاوت معنی­داری در میان متغیرهای سن، وضعیت شغلی، سطح تحصیلات و تعلق ذهنی طبقاتی دارد (۰,۰۰۱>P).
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش استنباط می شود، فشار مراقبتی پایین دختران بررسی‌شده ناشی از کم‌فشار بودن امر مراقبت انجام‌شده به وسیلۀ آنان است.
 
آزاده قادسی، حمید حسن پور، راضی ناصری فر، جهانگیر عبدی، محمدرضا محمودی، حبیب اله ترکی، امید رئیسی، محمد ابراهیم گتسو، اسد میرزائی،
دوره ۳۲، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: آکانتاموبا تک‌یاخته‌ای بیماری‌‌زا و فرصت‌طلب است که می‌‌تواند باعث عوارضی همانند ابتلا به کراتیت چشمی آمیبی، آنسفالیت گرانولوماتوز آمیبی و بیماری‌های پوستی شود. علاوه بر این می‌‌تواند در افرادی که نقص دستگاه ایمنی بدن دارند، سبب عفونت شدید گردد. با توجه به اینکه بیماری‌‌های سرکوب‌کنندۀ دستگاه ایمنی روزبه‌روز در حال افزایش هستند، توجه به این نوع انگل ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی وجود آکانتاموبا و تعیین ژنوتایپ آن در منابع مختلف آب شهرستان ایلام بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه، ۵۰ نمونۀ آب از مناطق مختلف ایلام شامل رودخانه‌‌ها، میدان‌ها شهری، استخرهای شنا، چشمه‌‌ها، آب‌های راکد شهری و پارک‌‌ها جمع‌آوری شد. نمونه‌‌ها با کمک فیلتر نیتروسلوزی (۴۵/۰ میکرون) فیلتر گردیدند و سپس فیلتر در محیط کشت آگار غیرمغذی غنی‌شده با باکتری اشرشیا کلای کشت‌شده قرار گرفت و نمونه‌های مثبت به روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای تکثیر قطعۀ bp ۱۸s rRNA ۵۰۰  انجام شد. درنهایت، توالی نمونه‌ها بررسی و درخت فیلوژنیک ژنوتایپ‌ها ترسیم گردید.
یافته ­های پژوهش: از مجموع ۵۰ نمونۀ آب، ۱۹ مورد (۳۸ درصد) به روش میکروسکوپی از نظر آکانتاموبا مثبت تشخیص داده شدند و به کمک روش PCR نیز ۱۶ نمونه (۳۲ درصد) مثبت و تأیید گردیدند. بررسی ژنوتایپ این نمونه‌ها نشان داد که نمونه‌ها متعلق به ژنوتایپ‌‌های (۵/۶۲ درصد)، (۵/۱۲ درصد) و T۱۱ (۵/۱۲ درصد) بودند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که منابع آبی ایلام به این انگل آلوده هستند و ژنوتایپ غالب آکانتاموبا است که از سویه‌های بیماری‌زا است. با توجه به عوارض خطرناک ناشی از این آمیب، آموزش بهداشت برای افزایش آگاهی دربارۀ انتقال و نیز اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از آلودگی توصیه می‌شود.

 


صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4701