۳ نتیجه برای شهرکرد
منیژه سرشتی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
چکیده
مقدمه : از قدیم الایام اهمیت تحقیق در حرفه پرستاری و مامایی به عنوان یک ضرورت اولیه برای پیشرفت حرفه ای شناخته شده است . تحقیقات از طریق ارائه راه حل و ایجاد بصیرت لازم ، کار بالینی و مسائل مرتبط با آن را تحت تاثیر قرار می دهد و بستر مناسبی را برای مراقبت های دقیق و مطمئن برای مددجویان فراهم می کند . از آنجا که تعداد معدودی از پرستاران بالینی در زمینه حرفه ای خود تحقیق انجام می دهند ، این تحقیق با هدف تعیین موانع انجام پژوهش از دیدگاه پرستاران و ماماهای شاغل در بیمارستان های شهرکرد انجام گردید .
مواد و روش ها : در این بررسی توصیفی- تحلیلی که به شکل مقطعی در سال ۱۳۸۳ انجام گردید . حجم نمونه مورد مطالعه ۳۰۰ نفر از پرستاران و ماماهای بیمارستان های شهرکرد بود . روش نمونه گیری به صورت سرشماری بوده و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای استفاده شد که با استفاده از منابع معتبر علمی تهیه و براساس مقیاس لیکرت تنظیم شده بود . ( پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت) .
یافته های پژوهش : از بین ۳۰۰ پرسشنامه توزیع شده ۲۳۸ پرسشنامه (۹/۷۳درصد) عودت داده شد . مهمترین موانع انجام پژوهش به ترتیب شامل : کمبود وقت و مشغله زیاد ، کمبود امکانات و تجهیزات ، در دسترس نبودن مشاورجهت راهنمایی ، نداشتن انگیزه کافی جهت انجام پژوهش ، عدم تسلط به زبان انگلیسی و نداشتن امتیاز کافی جهت انجام پژوهش بود و کمترین موانع شامل : بی علاقگی به امر پژوهش ، مفید نبودن پژوهش برای بیمار و محدودیت های اخلاقی بود . در این پژوهش میانگین نمره موانع سازمانی بیشتر از میانگین نمره موانع فردی بود.
نتیجه گیری نهایی : نتیجه این تحقیق ، لزوم از بین بردن موانع از طرف مسئولان بیمارستان ها و معاونت پژوهشی دانشگاه ها را می طلبد . همچنین لازم است ترتیبی اتخاذ گردد تا در دوران تحصیل و پس از آن روش تحقیق آموزش داده شده و انجام پژوهش نقش موثری در ارتقاء شغلی پرستاران و ماماها داشته باشد .
معصومه علیدوستی ، محمد رئیسی، الهه توسلی ، معصومه ایمانزاد، فاطمه اشرفی حافظ ، علی خورشیدی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: مرکز ثقل و هسته هر نظام آموزشی، دانشجویان آن هستند و دانشجویان جهت پژوهش که اصلی ترین نیروی محرکه جامعه در مسیر ترقی و توسعه است نیاز به کامپیوتر و اینترنت دارند لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان رضایتمندی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از مراکز کامپیوتر دانشگاه انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود که در آن ۲۷۵ دانشجو از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به صورت تصادفی وارد مطالعه شدند ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود که پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ ۸۸/۰ به دست آمد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS vol,۱۶ تجزیه و تحلیل شد و میزان P<۰.۰۵ معنیدار در نظر گرفته شد.
یافته های پژوهش: افراد مورد پژوهش ۱۲۱ نفر(۴۴ درصد) دانشجوی دختر و ۱۵۴ نفر(۵۶ درصد) پسر بودند میانگین سن در دختران ۴۷/۲±۶۴/۲۱ و در پسران ۳۳/۲±۸۱/۲۱ بود. میانگین نمره رضایتمندی از مرکز کامپیوتر دانشکده پزشکی ۴۳/۲۲±۴۰/۴۸، مرکز کامپیوتر معاونت پژوهشی ۵۷/۱۹±۹۲/۴۹ و میانگین نمره رضایتمندی از مراکز کامپیوتر خوابگاه ها ۲۵/۲۳±۹۰/۲۸بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که میزان رضایت دانشجویان از مراکز کامپیوتر خوابگاهی نسبت به سایر مراکز در حد پایین تری می باشد لذا از آن جا که دانشجویان پس از پایان کلاس درس بیشترین وقت خود را در خوابگاه می گذرانند برطرف کردن نقایص در این مراکز سبب جلوگیری از اتلاف وقت دانشجو به دلیل مراجعه به سایر مراکز کامپیوتری می شود.
محمود مباشری، معصومه علیدوستی ، سعید حیدری سور شجانی، فرزین خسروی ، پوران خلفیان، محسن جلیلیان ،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: کاهش سریع نرخ باروری در ایران و به هم ریختن موازنه هرم سنی، می تواند آسیب های اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیری بر کشور وارد نماید، لذا بررسی عوامل موثر در کاهش نرخ باروری ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل تاثیرگذار متعدد بر الگوی باروری در خانواده های تک فرزند و بدون فرزند صورت گرفت.
مواد و روش ها: در این پژوهش توصیفی-مقطعی ۱۸۰ خانم متأهل به صورت تصادفی ساده از مراکز بهداشتی درمانی وارد مطالعه شدند. معیار ورود، خانم های متأهلی بودند که حداقل ۲ سال از ازدواجشان گذشته، فاقد فرزند هستند و هم چنین زوج هایی که فقط یک فرزند بالای ۴ سال داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخت جهت سنجش نگرش مادران نسبت به فرزندآوری و پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک بود. در نهایت داده ها توسط نرم افزار SPSS vol,۱۶ مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته های پژوهش: میانگین نمره نگرش نسبت به فرزندآوری ۶۴/۱۳±۲۹/۴۸ بود و بین نمره نگرش افراد با سن، سن ازدواج، مدت زمان زندگی مشترک و تحصیلات رابطه معنی دار مستقیم وجود داشت. بیشترین درصد افراد(۳/۸۳ درصد) افزایش هزینه ها و فشار اقتصادی و کمترین درصد(۳/۸ درصد) ترس از سقط مکرر و مرده زایی را دلیل عدم تمایل به فرزندآوری ذکر کرده بودند.
بحث و نتیجه گیری: سه عامل افزایش هزینه ها و فشار اقتصادی، عدم وجود حمایت ها و تسهیلات رفاهی از جانب دولت برای فرزندآوری و نگرش غلطی که«داشتن فرزند بیشتر نشانه فرهنگ اجتماعی ضعیف تر است»، از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر فرزندآوری می باشند که توصیه می شود در سیاست گذاری های جمعیتی لحاظ گردند.