[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations69473566
h-index2919
i10-index20179
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای سوخت

محمد رسول یاسمی ، مسعود یاسمی ، علیرضا روغنی، مریم یعقوبی، نرگس زمانی، کورش سایه میری،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: سالانه حدود یک میلیون نفر اقدام به خودکشی می ‌کنند و به طور متوسط در هر چهل ‌ثانیه یک نفر خودکشی می‌ کند. طبق آمار رسمی جهانی به ‌طور متوسط ۲۷ درصد تا ۳۷ درصد از خودکشی ‌ها بر اثر خود‌سوزی بوده‌ است. بر اساس گزارشات نظام ثبت مرگ در ایران روزانه ‌۱۱ نفر به علت خودکشی از بین می ‌روند‌ که ۴ نفر از آن ‌ها از طریق خود‌سوزی به زندگی خویش پایان می ‌دهند. لذا هدف از این مطالعه بررسی درصد‌ سوختگی در افراد اقدام ‌کننده به خودسوزی در استان ایلام در بین سال های ۱۳۸۵-۱۳۷۲ می‌ باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی گذشته ‌نگر کلیه پرونده ‌های افراد دچار سوختگی موجود در بیمارستان طالقانی استان ایلام(مرکز سوختگی استان) در بین سال‌ های ۱۳۸۵-۱۳۷۲ جمع‌ آوری شد، سپس مواردی که خودسوزی در‌ پی خودکشی رخ ‌داده بود جدا‌ گردید که ۵۸۷ مورد اقدام به خود‌سوزی یافت شد. سپس اطلاعاتی هم چون: سن، جنس، میزان تحصیلات، وضعیت تاهل، درصد‌ سوختگی افراد ‌مورد ‌مطالعه ثبت گردید. داده ‌ها‌ توسط آزمون مجذور ‌خی‌(x۲)، مدل‌ های ‌رگرسیونی و آنالیز واریانس‌(ANOVA)‌، آنالیز شدند. یافته‌های پژوهش: میانگین سنی افراد مورد مطالعه ‌۲۶‌ سال بود‌ که بیش از ‌۸۰ درصد آن ها زن‌ بودند. با افزایش هر‌ سال‌ سن، درصد ‌سوختگی ۱۳/۰ درصد افزایش نشان ‌داد. ۷۳ درصد افراد‌ خودسوز فوت شدند و میانگین درصد‌ سوختگی در آن‌ ها ‌۸۲ درصد بود. بیشتر خودسوزان متاهل و فاقد ‌شغل با سطح‌ سواد پایین‌ بودند. در‌ میان آن ها میانگین درصد ‌سوختگی افراد دارای مشکلات ‌جسمی، تحصیلی و‌ روحی به ‌ترتیب ۶۷/۸۶، ۹/۷۵، ۷۳/۷۴ به دست ‌آمد. بیشترین میانگین(۸۲ درصد)، درصد ‌سوختگی مربوط ‌به افراد با مدرک فوق ‌دیپلم بود. بیشترین و‌کمترین میانگیــن درصد‌ سوختگی مربوط ‌به فصل ‌زمستان و ‌تابستان می‌ باشد. بحث و نتیجه‌ گیری: خودسوزی یکی از شایع‌ ترین روش ‌های خودکشی در استان ‌ایلام است. بیشتر یافته‌ های مطالعه ما با سایر مطالعات صورت گرفته هم خوانی داشت. گروه‌ ها و فاکتور‌های خطر به دست ‌آمده از نتایج این مطالعه شامل: زنان ‌متاهل، بیماری ‌های جسمی، مشکلات تحصیلی، بیکاری، مشکلات روحی و سایر فاکتــور‌های اجتماعی. یافته‌ های این مطالعه می ‌تواند در ارئه راهکارهایی برای کاهش میزان خودکشی در استان ایلام مفید واقع شود.
اشکان امیرخانی، منا عزیزی جلیلیان، راضیه امینی، آرش امیر خانی، کوشا اشتری ، فرید عزیزی جلیلیان ،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه مصرف بی رویه منابع انرژی زیرزمینی و سوخت ‌های فسیلی و آلودگی ‌های زیست محیطی و خطرات و آسیب های بعضاً جبران ناپذیر ناشی از آن بر جوامع بشری، توجه را به سوخت‌ های پاک معطوف ساخته است. از طرفی در نتیجه رشد جمعیت و به تبع آن زندگی شهرنشینی، تحمیل هزینه های اقتصادی به سبب نیاز به مقادیر بیشتری از انرژی در سال ‌های آتی، کشورهای جهان را متوجه استفاده از انرژی‌ های تجدیدپذیر نموده است. لذا بسیاری از کشورها اقدام به استفاده از منابع زیست توده جهت تولید بیوگاز نموده‌اند. با این وجود در ایران هنوز به استفاده از منابع زیست توده توجه نشده است. نبود تکنولوژی تولید بیوگاز و قیمت بالای تمام شده، می تواند یکی از دلایل مهم آن باشد. به همین لحاظ هدف از این مطالعه معرفی دستگاه تولیدکننده نیمه اتوماتیک سبز بیوگاز و کود و در نهایت بالا بردن راندمان دستگاه است. مواد و روش ها: در دستگاه ابداعی ما قسمت های مکانیکی و الکترونیکی جدیدی ساخته شده است که صرفه اقتصادی نیز دارند. این قسمت ها عبارتند از: ۱- قسمت الکترونیک و نظاره گر متغیرهای دما، رطوبت و متان، ۲- یک مخزن گاز انعطاف پذیر چند لایه، و ۳- یک دریچه الکترونیکی ایمنی با قطر قابل تنظیم به منظور خروج گازهای اضافی. یافته ‌های پژوهش: نتایج حاصل از عملکرد الکترونیکی و مکانیکی این دستگاه با توجه به نوآوری که در قسمت های گوناگون دستگاه به چشم می خورد، قابل قبول است و توجیه اقتصادی فراوان دارد. بحث و نتیجه‌گیری: بعد از راه اندازی دستگاه موفق شدیم راندمان را با تغییر و کنترل پارامترهای مختلف دستگاه که به صورت آزمون و خطا انجام پذیرفت بالا ببریم. بنا بر این، نتایج مفید به دست آمده از این دستگاه نشان داد که استفاده از آن می تواند کارآئی تولید متان را تا ۲۵ درصد بالا ببرد.
قاسم اکبری، امیر علی شهبازفر، داود کیانی فرد، هیرش رضایی، سیامک شکراللهی، دنیا محبی،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آسیب های حرارتی عامل بسیاری از مرگ و میرها در جهان محسوب  می شوند. در مطالعات اثرات ضد باکتریایی روغن زیتون و آب آهک مشخص گردیده است. با توجه به استفاده از ترکیب روغن زیتون و آب آهک در بعضی از مناطق ایران جهت ترمیم زخم سوختگی، این مطالعه با هدف بررسی میکروسکوپیک اثرات درمانی این ترکیب بر زخم های سوختگی درجه دوم سطحی طراحی و اجرا شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه از ۳۶ سر موش ویستار استفاده گردید. پس از ایجاد سوختگی درجه دو سطحی، موش ها به طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه اول از ترکیب روغن زیتون و آب آهک، در گروه دوم از سیلور سولفادیازین ۱ درصد و در گروه سوم از نرمال سالین استفاده گردید. تا پایان هفته چهارم در پایان هر هفته سه سر از موش ها با روش انسانی کشته شده و از ناحیه سوختگی نمونه های بافتی برداشت گردید.

یافته های پژوهش: تعداد عروق خونی با گذشت زمان در نمونه ها بالا رفت که این افزایش در گروه روغن زیتون و آب آهک از دو گروه دیگر بیشتر بود. هم چنین پس از یک افزایش، تعداد عروق خونی با بلوغ زخم ها شروع به کاهش نمود. در بررسی های کیفی مشخص شد که ترکیب روغن زیتون و آب آهک زخم را سریع تر رو به بهبودی برده است.

بحث و نتیجه گیری: ترکیب روغن زیتون و آب آهک می تواند به عنوان یک ترکیب ارزان قیمت و موثر برای تسریع ترمیم زخم های سوختگی درجه دوم سطحی به کار رود.


همت مقصودی، امیرحسین لادن،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهم ترین مکانیسم های آسیب در بیماران دچار ترومای سوختگی وسیع التهاب است. نشان داده شده است که اقداماتی که سعی در کاهش سطح فاکتورهای اساسی پیش التهابی در این بیماران دارند، ممکن است بقاء را افزایش داده و بروز عوارض زودرس و دیررس را کاهش دهند. پنتوکسی فیلین دارویی شناخته شده از نظر مقابله با فاکتورهای پیش التهابی است. این که آیا تجویز این دارو در بیماران دچار سوختگی ممکن است تاثیر سودمندی داشته باشد یا خیر هنوز مشخص نیست. مطالعه حاضر در نظر دارد این فرضیه را در بیماران با سوختگی بالای ۴۰ درصد بررسی کند.
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده در مجموع ۸۰ بیمار با آسیب سوختگی بالای ۴۰ درصد سطح بدن به طور تصادفی به دو گروه ۴۰ نفری تقسیم و تحت درمان با پنتوکسی فیلین(۴۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز) یا دارونما قرار گرفتند. سطح سرمی IL-۶ و TNFα پایه و روزهای ۳، ۵ و ۷ بعد درمان بین دو گروه مقایسه شد. متغیرهای دیگر شامل مدت بستری بیمارستانی، مدت بستری در ICU، مدت تهویه مکانیکی و سرانجام بیماران طی بستری بیمارستانی بودند.
یافته های پژوهش: دو گروه از نظر سن، جنس و وسعت سوختگی همسان بودند. از نظر متوسط مدت بستری بیمارستانی، بستری در ICU و پیامد طی بستری تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. با این حال متوسط مدت تهویه مکانیکی به طور معنی داری در گروه مورد کوتاه تر بود (۴۲/۱ روز در برابر ۸۵/۲ روز؛ P=۰,۰۳). هرچند در هر دو گروه سطوح سرمی IL-۶ و TNFα به طور معنی داری طی بستری کاهش یافت، ولی افت سطح IL-۶ در گروه مورد به طور معنی داری بارزتر بود(P=۰,۰۱).
بحث و نتیجه گیری: پنتوکسی فیلین ممکن است در بیماران با سوختگی ۴۰ درصد مدت تهویه مکانیکی را کاهش و روند افت IL-۶ را تسریع سازد.
 


لادن رحیم زاده ترابی، منیر دودی، نفیسه السادات نقوی، رامش منجمی،
دوره ۲۹، شماره ۵ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: پیدایش مقاومت Escherichia coli به آنتی‌بیوتیک‌های معمول در بیماران دارای زخم سوختگی، به یک چالش جدی و بحث‌برانگیز در بیمارستان‌های سوانح و سوختگی ایران تبدیل‌شده است. ظهور هرچه بیشتر مقاومت دارویی از سوی پاتوژن‌های عفونی، زمینه‌ساز مطالعۀ بیشتر ماهیت فاژهاست و مقولۀ فاژتراپی به‌طور چشمگیری می‌تواند با این بحران پیش رو مقابله کند؛ بنابراین، هدف از این تحقیق در فاز اول، جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی Escherichia coli  مقاوم به آنتی‌بیوتیک و ایجادکنندۀ عفونت‌های زخم‌های سوختگی است و در فاز دوم، جداسازی فاژهای اختصاصی باکتری‌های این زخم‌ها و سپس ارزیابی ویژگی‌های مورفولوژیکی فاژ و بررسی محدودۀ میزبان بود.
مواد و روش ها: در این بررسی، جمعاً ۵۰ ایزولۀ باکتریایی از بیمارستان‌های تخصصی سوانح و سوختگی شهرهای اصفهان، یزد، تهران و رشت جداسازی شدند که در میان آن‌ها، شناسایی دقیق و بررسی پروفایل مقاومت آنتی‌بیوتیکی توسط روش انتشار دیسک در آگار صورت گرفت. تکثیر ژن کدکنندۀ ۱۶S rRNA با استفاده از تکنیک  PCRانجام گردید؛ سپس محصول PCR برای تعیین توالی به آزمایشگاه ژن‌آزما ارسال شد. به‌منظور جداسازی فاژهای احتمالی، برداشت نمونه از فاضلاب خام (ورودی تصفیه‌خانۀ شمال) اصفهان در ایران صورت گرفت. بررسی مورفولوژی فاژ توسط TEM، شمارش پلاک‌های فاژی و ارزیابی محدودۀ میزبان برای این باکتریوفاژ انجام و گزارش شد.
یافته‌ها: توالی ۱۶S rRNA باکتری در NCBI با [MW۸۴۴۰۴۳] Accession Number قرار گرفت. فاژ اختصاصیPϕBw-Ec۰۱ به‌طور فراوانی قادر به عفونی کردن باکتری‌های  Escherichia coliمقاوم بود. میکروسکوپ الکترونیTEM  نشان داد که فاژ ایزوله شدۀ ویروس بدون دم و dsRNA و متعلق به خانوادۀ Cystoviridae با پروتوتایپ ۶ɸ است. فاژ لیتیک  PϕBw-Ec۰۱ میزان اثربخشی بالایی را در جلوگیری از رشد باکتری Escherichia coli سویۀ ADB_۶۶-۱ در این مطالعه داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این گزارش مبین آن بود که Escherichia coli جداشدۀ از زخم سوختگی بیماران بستری، مقاومت نسبتاً بالایی به گروه عمده‌ای از آنتی‌بیوتیک‌های معمول داشته است. فاژ مطالعه‌شده در این تحقیق می‌تواند یک انتخاب خوب و گزینۀ مناسب برای کنترل و مهار این‌گونه پاتوژن‌های مقاوم در زخم سوختگی بیماران بستری باشد. امید است که با تحقیقات گسترده‌تر دربارۀ هویت و مطالعۀ میزان اثربخشی سایر باکتریوفاژها، لیز باکتریایی حاصل از تأثیر فاژها را بررسی کرد تا بار میکروبی ناشی از پاتوژن‌های مقاوم و عفونت‌زا را کاهش داد و بتوان به‌عنوان یک عامل کمک درمانی مؤثر در برابر عفونت‌های زخم سوختگی از آن‌ها استفاده نمود.

صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4701