[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: صفحه اصلي :: آخرين شماره :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
نمایه ها::
برای نویسندگان::
هزینه چاپ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
سیاست های نشریه ::
بیانیه اخلاقی::
ثبت شکایت::
::
Citation Indices from GS

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations68863514
h-index2919
i10-index19978
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای روش تلفیقی

مهدی جعفری، سید میثم موسوی، مینا انجم شعاع، محمد عزتی اثر، قاسم رجبی واسوکلایی، جمیل صادقی فر،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

 مقدمه: برخورداری و توزیع عادلانه خدمات بهداشتی و درمانی در نواحی مختلف جغرافیایی لازمه موفقیت برنامه ‌های توسعه ملی هر کشور می‌ باشد. این مطالعه به رتبه ‌بندی شهرستان ‌های استان ایلام در زمینه برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی پرداخته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، برخورداری از ۱۴ شاخص خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان‌ های استان ایلام در سال ۱۳۹۰ مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ‌ها به روش کتابخانه‌ای و از طریق مرکز آمار ایران جمع آوری شد. رتبه بندی شهرستان‌ها با استفاده از ۵ روش (اسکالوگرام، تاکسونومی عددی، امتیاز استاندارد شده، نا موزونی موریس و تاپسیس) با بهره گیری از نرم افزار Excel ۲۰۱۰ صورت گرفت و از آنجایی که رتبه ‌بندی روش‌های مذکور با یکدیگر متفاوت بود، از یک روش ترکیبی، به نام کپ لند برای ارزیابی نهایی بهره گرفته شد.

یافته‌های پژوهش: نتایج حاکی از آن است که برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی در استان ایلام به صورت متوازن نبوده و اختلاف زیادی بین شهرستان ‌ها مشاهده گردید. نتایج روش کپ لند  نشان داد که بالا ترین میزان برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی براساس امتیاز در استان (برخوردار ترین شهرستان) متعلق به شهر ایلام و پایین ‌ترین میزان برخورداری (محروم ‌ترین شهرستان) به شهر ملکشاهی تعلق داشت.

بحث و نتیجه‌گیری: همان طور که نتایج نشان می ‌دهد، خدمات بهداشتی و درمانی در مرکز استان تجمیع شده و مهم‌ ترین عامل در توزیع نا برابر خدمات بهداشتی و درمانی، اغلب سیاست‌هایی هستند که منجر به ایجاد و توسعه خدمات در مراکز استان‌ ها و شهر های بزرگ می ‌شوند. نتایج این مطالعه می‌تواند ضمن ارائه تصویری از وضعیت فعلی برخورداری از خدمات بهداشتی و درمانی، تصمیم گیری آگاه از شواهد (هم در سطح ملی و هم در سطح محلی) را برای سیاست گذاران تقویت نماید. 



صفحه 1 از 1     

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام Journal of Ilam University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4701